Muziekmemo’s van Apple: nieuwe app laat je zelf muziek maken

Apple heeft een nieuwe app uitgebracht voor muzikanten. Met Muziekmemo's kun je snel een song maken op momenten dat je niet in de gelegenheid bent om met volledige apparatuur te werken. De app werkt met de microfoon van je iPhone.

Apple heeft een nieuwe muzikale app uitgebracht. Muziekmemo’s is een app speciaal voor muzikanten en artiesten, waarmee je snel je eigen muziek kan maken. De app is vooral bedoeld voor momenten dat je een briljante ingeving krijgt, maar op dat moment niet in de gelegenheid bent om een volledige track te componeren.


Muziekmemo's voor de iPhone.

Muziekmemo’s gratis voor iPhone en iPad

Door gebruik te maken van de microfoon van je iPhone en iPad, kan Muziekmemo’s hoogwaardige, ongecomprimeerde audio-opnamen maken aan de hand van het spelen van een melodie met een akoestische gitaar of piano. De app is voor de twee laatstgenoemde instrumenten geoptimaliseerd, maar werkt volgens Apple ook met andere instrumenten.

muziekmemos-iphone-opnemen

Muziekmemo’s analyseert vervolgens je basisarrangement en stelt per spoor verschillende akkoorden voor. Zo maak je in een handomdraai een meer complete song, omdat er een realistische virtuele drummer en bassist met je meespelen. Ga je sneller of langzamer spelen, dan doet de band die met je meespeelt dat ook. Je kunt bovendien de energie en uitvoering van de drums of bas aanpassen. Voor verdere uitwerking exporteer je het nummer naar de Mac, zodat je er in Garageband of Logic Pro X verder aan kunt werken.

Muziekmemo's afspelen en aanpassen op de iPhone.

Je kunt je eigen muzikale creaties makkelijk labelen, zodat je ze later eenvoudig kunt terugvinden. De app biedt daarnaast ondersteuning voor iCloud Drive, waardoor al je creaties op al je apparaten beschikbaar zijn. Je kunstwerkjes plaats je bovendien op SoundCloud, YouTube en Apple Music Connect, rechtstreeks vanuit de app. Voor de laatste optie is wel een speciaal account vereist.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.