iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Gibbon, Video Grabber, KeyTouch en meer

In App Gemist alle belangrijke nieuwe apps van de week. Met ditmaal de Omfietswijngids 2015, Video Grabber, Shadowmatic, Gunslugs 2, Due en meer.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoWe kwamen afgelopen week weer flink op stoom, wat het aantal appreviews betreft. En de variatie was ook groot: van een Omfietswijngids tot een app om je Mac te ontgrendelen met Touch ID, van alles zat erbij. Voor de productiviteitsfreaks keken we naar Due 2.0, de veelreizigers kunnen met Bus & Trein op pad en wil je ook nog wat nieuws leren, dan is Gibbon misschien wel jouw ontdekking van de week. De belangrijkste apps van afgelopen week, voor jou samengevat!

Omfietswijngids 2015

Elk jaar kun je ‘m downloaden: de Omfietswijngids van Nicolaas Klei. Nou ja, downloaden… je zult er wel een aardig bedrag voor moeten neertellen. Dit jaar ligt de prijs van de Omfietswijngids 2015 op €3,99 en dat is een forse prijs als je kijkt wat er veranderd is ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast hadden we nog wel wat andere kritische puntjes. Maar feit blijft: als je niet zoveel verstand van wijn hebt en een miskoop in de supermarkt wil voorkomen, dan is deze gids nog steeds érg handig. Lees onze review van Omfietswijngids 2015.

Tomirrow

Tomirrow is een Nederlandse app met een helder doel: de app wil voorkomen dat je kassabonnetjes kwijtraakt en biedt daarvoor een alternatief. Digitale kassabonnen. Klinkt goed, maar de uitvoering van de app riep bij ons wel wat vraagtekens op. Als je niet oplet deelt Tomirrow jouw persoonsgegevens met allerlei deelnemende partijen, ook winkels waarbij je zelf niet shopt. En waarom willen ze het hemd van het lijf vragen, terwijl dat helemaal niet nodig is om jouw kassabonnen te bewaren? Kijkshop is de eerste partij die al meewerkt. Lees ons artikel over Tomirrow.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Be My Eyes

Een app die wél meteen onze sympathie wekte is Be My Eyes. Hiermee kun je blinden helpen via een app. Zodra een blinde hulp nodig heeft bij het ontcijferen van een tekst of het oriënteren op een onbekende plek, drukt hij op een knop en komt er een notificatie binnen bij deelnemers. Heb je tijd en zin om even de ‘ogen’ van een blinde te zijn, dan accepteer je de opdracht en krijg je een videostream te zien. Zo help je iemand en hou je ook nog een goed gevoel eraan over. Lees ons artikel over Be My Eyes.

Google Classroom

Een nieuwe app van Google, gericht op scholieren en studenten. Met Google Classroom kunnen ze in contact blijven met de docent, opdrachten ophalen en huiswerk inleveren. Google probeert daarmee een voet tussen de deur te krijgen in het onderwijs. Dankzij het brede gebruik van Gmail en Google Docs waren ze al een flink eind op weg. Apple probeert met iTunes U iets soortgelijks te doen, maar biedt meer hulpmiddelen voor studieprogramma’s en digitaal aanleveren van studieboeken en readers. Lees ons artikel over Google Classroom.

Burstio

Burstio is een app om snel gifanimaties te maken. Je gebruikt daarvoor de burst-modus-modus die al op de iPhone zit. Dat levert een serie foto’s op, die net iets verschillend zijn. Burstio plakt ze aan elkaar en dat levert een apart filmpje op. Grappig om te doen, leuk om op Facebook te plaatsen.

Chrome Remote Desktop

Nog een andere app van Google, nu gericht op het op afstand bedienen van je Mac of pc. Met Chrome Remote Desktop kun je de computer op allerlei manieren bedienen, zowel met de aanraakmodus (touch) als met een virtueel muispijltje. Er zijn al heel wat apps op dit gebied, maar Google kan toch een deuk in een pakje boter slaan door het feit dat deze app gratis wordt aangeboden en van Google is (“dus het zal wel goed zijn”). Lees ons artikel over Google Chrome Remote Desktop.

Gibbon

Er verschenen deze week veel Nederlandse apps op iCulture. Zoals deze: Gibbon. Hiermee is het de bedoeling dat je leerzame afspeellijsten gaat volgen rondom een bepaald onderwerp. Zo steek je iets op over gitaarspelen, bergbeklimmen of wielrennen, waarbij iemand anders al de selectie heeft gemaakt van de beste artikelen op dat gebied. Maar ondanks de Nederlandse oorsprong is Gibbon wel Engelstalig. Lees onze review van Gibbon.

Bus & Trein

De naam kan niet simpeler: Bus & Trein maakt meteen duidelijk dat je met deze app routes met bus en trein kunt plannen. De app bevat een drietal widgets, zodat je oog houdt op de vertrekkende bussen bij jou in de buurt. Ook zie je meteen welke treinen er vertrekken op de stations in jouw woonplaats. Er zitten ook treinstoringen in. Kortom: Bus & Trein combineert een hoop OV-informatie. – Lees onze review van Bus & Trein.

Video Grabber

Met Video Grabber kun je YouTube-video’s vanuit Safari opslaan op de iPhone. Dat kon voorheen al met iTube en Video Downloader, maar de meeste zijn onhandig of alweer verdwenen. VideoGrabber probeert dat gat te vullen met een nieuwe app, die simpel van opzet is. Via een extensie kun je video’s rechtstreeks in Safari downloaden. Met één druk op de knop moet het geregeld zijn. Maar wij wilden dat natuurlijk nog wel even zelf testen. Lees onze review van VideoGrabber.

KeyTouch

Deze Nederlandse app doet iets wat we al wel eens vaker hebben gezien: je Mac ontgrendelen met Touch ID. We waren dan ook benieuwd het het Nederlandse team van KeyTouch dit had uitgewerkt. Vooral omdat de app is gemaakt door een stel tieners, waarvan Erik (13) de jongste is. Het klinkt in ieder geval erg makkelijk: toegang tot de Mac met je vingerafdruk. Maar dan moet je wel een iPhone hebben die voorzien is van Bluetooth 4.0 (dus iPhone 4s of hoger). Lees onze review van KeyTouch.

Due 2.0

Versie 2.0 van deze takenlijstapp was de moeite waard om in een losse review te bespreken. De app is totaal vernieuwd en dat heeft nogal wat werk gekost. Volgens de ontwikkelaar zijn ze er meer dan een jaar mee bezig geweest. Dat zorgt voor hooggespannen verwachtingen. Qua functies zit het in ieder geval goed: er is goed gekeken hoe nieuwe iOS 8-functies het afvinken van je taken nog makkelijker kunnen maken. Lees onze review van Due 2.0.

Gunslugs 2

Deze razendsnelle Nederlandse actiegame werd niet onze game van de Week, maar is heeft een eervolle vermelding verdiend. Deze indiegame van Orangepixel heeft wel iets weg van ouderwetse, immens moeilijke spellen zoals Metal Slug en Contra. Je loopt in een tweedimensionale wereld, met alleen een spring- en schietknop. In elk level vind je een stortvloed aan vijanden, die je vrij snel kunt neerschieten. Door je een weg door de levels te banen verzamel je munten, alternatieve wapens en medpacks. Lees onze review van Gunslugs 2.

Shadowmatic

Een game waarin je gaan spelen met schaduwen. Dat klinkt op het eerste gezicht heel saai, maar toch wist de game ons te overtuigen. We riepen het uit tot Game van de Week. In Shadowmatic krijg je te maken met originele en uitdagende puzzels, omringd door rustgevende muziek. Vooral de graphics zijn erg mooi. Typisch een game om tijdens het weekend mee te ontstreden. Lees onze review van Shadowmatic.

Pixelmator

Pixelmator verscheen eind 2014 en maakte meteen indruk. Deze app kan niet alleen fotobewerker, maar is ook geschikt voor tekenen en schilderen. Pixelmator maakt niet zozeer indruk vanwege de gigantische hoeveelheid tools en functies, maar omdat de selectie van functies precies is afgestemd op wat je zoekt. En de uitvoering van al die functies is ook nog eens goed gedaan. Resteert alleen nog de vraag: is het beter dan Adobe’s Photoshop-apps voor iOS? – Lees onze review van Pixelmator voor iPad.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.