Facebook Messenger zet gesproken berichten om naar tekst

Facebook Messenger kan straks gesproken berichten omzetten naar geschreven tekst, zodat je sneller weet wat de andere persoon heeft gezegd.

Gesproken berichten in Facebook Messenger zijn best handig, behalve wanneer je in gezelschap bent. Zit er een groep vrienden om je heen, terwijl je zo’n gesproken bericht binnenkrijgt, dan ga je die niet zomaar afspelen terwijl iedereen kan meeluisteren. Een nieuwe functie in Facebook Messenger gaat dat probleem oplossen. Facebook werkt aan een optie om de gesproken berichten automatisch om te zetten naar tekst. Je kunt het bericht daarna gewoon lezen. Een kleine groep gebruikers heeft de functie al beschikbaar. Als het bevalt, zal het worden uitgerold naar een grotere groep gebruikers.

spraak-naar-tekst-facebook-messengerDe spraak-naar-tekst-functie is geen alternatief voor de dicteerfunctie in iOS 8. Die werkt al in het Nederlands en is bedoeld om teksten te dicteren, wanneer je bijvoorbeeld in de auto zit. De functie die Facebook nu uitrolt is bedoeld voor het omzetten naar tekst van binnengekomen berichten van anderen.

De afbeelding hiernaast maakt ook meteen duidelijk waarom het handig kan zijn om te gebruiken: in plaats van een audiospelertje, die je eerst met starten om te weten wat er is gezegd, kun je nu in één oogopslag zien dat er “please het eggs and cream” is ingesproken. Scheelt toch weer 6 seconden.

Onder audioberichten komt meteen de gesproken tekst te staan, met de aanduiding ‘Auto-created’ om aan te geven dat de zender het niet zelf heeft geschreven. Je kunt alsnog op de player drukken om te horen wat de gesprekspartner nou werkelijk heeft gezegd.

Facebook Messenger bracht vannacht ook een update uit van de app, waarmee je voortaan foto’s en video’s kunt opslaan naar de camerarol.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2015, 11:01
Categorie Apps
Onderwerp facebook messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.