Omfietsgids 2015

Omfietswijngids 2015: welke wijnen in de supermarkt zijn lekker?

De Omfietswijngids, een handig overzicht van alle lekkere wijnen in de supermarkt, bevat eindelijk weer de wijnen van C1000 en Jumbo. Maakt dat de app de moeite waard?

Omfietswijngids 2015Lekkere wijn hoeft niet duur te zijn. De truc is dat je moet weten wat je eigen smaak is en welke flesjes je daarom moet zoeken. Een handige tip om je daarmee te helpen is de Omfietswijngids van Nicolaas Klei, die alle lekkere wijnen in de supermarkt, natuurvoedingswinkels en grote wijnwinkels zoals de Gall & Gall. Ieder jaar verschijnt er een nieuwe versie voor de iPhone.

Omfietswijngids 2015: meer content dan de vorige

Belangrijkste verschil met de editie van vorig jaar is dat het assortiment van C1000 en Jumbo eindelijk weer door de Omfietswijngids wordt meegenomen. Deze wijnen ontbraken namelijk in de gids van 2014 en daar hadden we in onze vorige review de nodige kritiek op. Ook let de ontwikkelaar, uitgeverij Podium, er inmiddels netjes op dat de prijzen met enige regelmaat worden bijgewerkt.

Onoverzichtelijke wijngids

De Omfietswijngids 2015Verder is er eigenlijk weinig aan de app aangepast, wat toch wel een gemiste kans is. De app is namelijk lang niet altijd zo overzichtelijk als je zou willen. Wij zijn bijvoorbeeld erg enthousiast over een bepaald merk wijnen in de Albert Heijn, maar die heeft verschillende cabernet saugvignon’s in de schappen staan. Doordat de app die allemaal onder dezelfde merknaam in database zet en de druifsoort wegmoffelt, kun je ze nauwelijks van elkaar onderscheiden. En dat terwijl iedere druif écht anders smaakt. De app bestaat inmiddels al enkele jaren, dus het is bijzonder jammer dat daar niet naar is gekeken.

Conclusie Omfietswijngids 2015 review

Ook moet je je afvragen of je €3,99 (introductieprijs) wilt uitgeven aan een gids die bijna ieder jaar hetzelfde is. Veel teksten van Klei zijn misschien bijzonder aansprekend, maar ook al jaren oud. De omfietswijngids voor 2015 is hierdoor nog steeds een hele complete wijngids voor je iPhone, maar voor ons gevoel verkoopt Podium teveel oude wijn in nieuwe zakken.

Pluspunten

  • Wijnen van C1000 en Jumbo zijn terug
  • Erg handig als je niets van wijn weet
  • Prijzen worden up-to-date gehouden

Minpunten

  • Informatie niet altijd overzichtelijk
  • Weer betalen voor bijna dezelfde app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2015, 11:34
Categorie Eten en drinken
Onderwerpen supermarkt, wijn
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.