iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 29-2022 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 29 in 2022 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Flowductive
Deze week roepen we Flowductive uit tot App van de Week. Met deze gratis app voor je iPhone, iPad en Mac kun je wat makkelijker in een ritme komen. De app heeft zogeheten decks. Dat is een reeks taken met een gespecificeerde tijd (flows). In Flowductive vind je drie soorten flows: Health, Growth en Grind. In de Health-flow richt je je op je eigen gezondheid voor bijvoorbeeld een half uur. Tijdens een Growth-flow werk je aan je mentale gezondheid. Daarna komt de Grind-flow, waarin je productief bent.

Flowductive voor Mac

Je kunt zelf instellen hoeveel prioriteit iedere flow heeft. Ook kun je aangeven hoeveel tijd je ergens per dag aan wil besteden. Het is namelijk de bedoeling dat je deze app een hele dag gebruikt. De volgorde van de flows bepaalt de app voor je. Als je je agenda koppelt, wordt je Deck gebaseerd op je agenda. Klinkt het interessant? We raden aan om de app in ieder geval eens te proberen!

Watch Calendar

Misschien ken je Watch Calendar al als een handige app om je agenda te bekijken op je Apple Watch. Deze week werd een grote update naar versie 5.0 uitgebracht. Je kunt nu ook herinneringen gebruiken met deze app. Je vindt de herinneringen op alle weergaven tussen je agenda-afspraken. Ook op je wijzerplaat kunnen herinneringen worden getoond. Dat maakt Watch Calendar een stuk completer. Had je de app al, dan is dit een gratis nieuwe functie. Nieuwe gebruikers moeten er een kleine extra aankoop voor doen.

Anybox

Sla jij regelmatig van alles op wat je op het internet ziet? Dan is je verzameling aan bladwijzers misschien wel een ongeorganiseerde puinhoop. Herkenbaar? Dan is Anybox iets voor jou. Je kunt in deze app ook allerlei dingen opslaan, waaronder websites en afbeeldingen die je tegenkomt. Het mooie van Anybox is dat alles automatisch wordt gecategoriseerd. Je kunt slimme lijsten maken, waardoor opgeslagen items automatisch bij elkaar worden gegooid als ze aan dezelfde voorwaarden voldoen.

Keyboard Fonts Buddy

Keyboard Fonts Buddy is er voor iedereen die het standaard lettertype van de iPhone en iPad saai vindt. Installeer je deze app, dan kun je teksten in allerlei interessante lettertypes schrijven en kopiëren. Plak je het op sociale media, dan wordt daar je alternatieve lettertype ook gebruikt (indien de app het ondersteunt). Zo maak je bijvoorbeeld het bijschrijft van je Instagram-post passend bij de foto of video. Een must-have voor social media pro’s!

QRay

Met QRay kun je QR-codes bij elkaar opslaan. Dat komt van pas als je regelmatig met QR-codes werkt. Ook kun je nieuwe codes maken die anderen kunnen scannen. Voer simpelweg de link naar een website in en sla ‘m op. Een plaatje wordt er automatisch bij gezocht. QRay is ook beschikbaar in het Nederlands, heeft geen internet nodig en is volledig gratis te gebruiken.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.