Due icon

Review: Due 2.0, bekende herinneringen-app is mooier en handiger

De bekende herinneringen-app Due heeft in een 2.0-update een compleet nieuw design gekregen, en is veel handiger door interactieve notificaties.

Due iconDe herinneringen-app Due is in de laatste 2.0-update compleet vernieuwd en veranderd. Een update waar volgens de ontwikkelaar meer dan een jaar aan is gewerkt, die de manier waarop je de app gebruikt compleet moet veranderen. Daarmee speelt Due gelijk ook slim in op een aantal nieuwe iOS 8-functies. Interactieve notificaties en snelle taps zorgen ervoor dat je makkelijk een herinnering kunt instellen, uitstellen en afvinken.

Due ziet er na de update compleet anders uit, maar de essentie van de app is onveranderd. Je kunt nog steeds een herinnering voor jezelf instellen, die vervolgens in een pushbericht naar je iPhone wordt verstuurd. De manier waarop je deze herinneringen maakt en wegwerkt is echter zoveel veranderd, dat Due bijna aanvoelt als een ander soort app.

Due: sneller invoerscherm

Bij het invullen van een herinnering krijg je nu bijvoorbeeld een rechthoek met twaalf vakken te zien, waarmee je zo snel mogelijk kunt instellen voor wanneer je herinnering is. In de bovenste vier vakken staan tijden verspreid over de dag: 9:30, 12:00, 18:30 en 22:00. Met de acht rechthoeken daaronder kun je minuten, uren en dagen optellen en aftrekken. Het is een aangepaste en uitgebreidere variant van de ‘quick panel’ uit de vorige versies van Due.

Dat klinkt verwarrend, maar werkt verbluffend snel. Wil je een herinnering instellen voor 14:30 vanmiddag? Dan tap je eerst op 12:00 uur, waarna je twee keer op de optie ‘+1 uur’ en drie keer op ‘+10 minuten’ tapt. Met wat snel rekenwerk heb je iedere dag en tijd met een paar voor de hand liggende schermtaps ingevuld, waardoor je niet door grote tijdlijnen met uren en minuten hoeft te vegen.

Due invulschermDue herinneringen

Het snelle invoerscherm is handig, maar vergt soms wel een beetje gewenning. Zo probeerden wij bijvoorbeeld een afspraak te maken voor 14:00 uur ‘s middags door eerst 12:00 uur als tijd te kiezen. Omdat het echter al 13:00 uur was, werd de notificatie automatisch op de volgende dag gezet. Het is namelijk niet mogelijk om een taak op een al gepasseerd tijdstip te zetten.

Due: krachtige notificaties

De echte kracht van Due lijkt te zitten in de vernieuwde notificaties. Hoewel de app al veel langer met pushberichten herinneringen naar je iPhone toestuurt, is het namelijk met Due 2.0 mogelijk om een herinnering vanuit de notificatie af te handelen. Door de strook naar beneden te vegen verschijnen namelijk twee knoppen, waarmee je een herinnering voor 10 minuten ‘snoozet’ en kunt afvinkt. Vanuit het Berichtencentrum kan hetzelfde: je moet de notificatie dan opzij vegen. Dit betekent dat je de app eigenlijk eigenlijk alleen nog maar in hoeft om een nieuwe herinnering te maken.

Due hamburgerDue notificatie

Due: betaalde upgrade

Due 2.0 is in de vorm van een update aangeboden. Heb je de app in het verleden gekocht, dan kun je de update gratis downloaden. Je hebt dan echter niet alle nieuwe functies tot je beschikking. Om alle nieuwe opties te ontgrendelen moet je via een in-app aankoop namelijk €2,99 betalen. Dat is 2 euro minder dan waarvoor de app op het moment wordt verkocht. Iedereen die Due voor het eerst koopt hoeft deze in-app aankoop niet te gebruiken om de nieuwe functies te benutten.

Conclusie Due review

Het snelle invoerscherm zorgt ervoor dat je in Due heel makkelijk een herinnering instelt. Maar wat ons betreft zit de ware kracht van de app in de nieuwe notificaties. Omdat je vanuit een pushbericht direct een herinnering kunt wegstrepen of uitstellen naar een later moment, hoef je de app eigenlijk nog maar amper op te starten. Daarmee is Due een toonbeeld van hoe ontwikkelaars de nieuwe functies van iOS 8 slim kunnen benutten.

Pluspunten

  • Nieuwe veegbesturing.
  • Snel tijd invullen met speciaal invoerscherm.
  • Krachtige notificaties zorgen dat je app zelden in hoeft.

Minpunten

  • Geen widget met herinneringen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2015, 15:28
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.