Ring Floodlight Cam

Amazon werkt aan slimme lamp voor Ring

Amazon lijkt plannen te hebben om een eigen slimme lamp uit te brengen onder het merk Ring. Dat blijkt uit FCC-documenten, waarin een soort floodlight wordt beschreven.

Amazon Ring: slimme lamp in de maak

Amazon maakt onder het merk Ring allerlei slimme deurbellen en camera’s. Een lamp zit nog niet in het assortiment, maar daar kan verandering in komen. Uit de documenten blijkt dat het gaat om een lamp met standaard schroefdraad. De lamp werd ontdekt door techjournalist Dave Zatz, die het op Twitter plaatste. De lamp werkt met Bluetooth en is mogelijk afhankelijk van andere Ring-producten met camera. Eerder maakte Ring al floodlights en lampen om je tuinpad te verlichten, met ingebouwde bewegingssensor. Je hebt daarvoor de Ring Bridge nodig om met andere apparaten te koppelen. Dat zijn echter complete producten, terwijl het hier gaat om een lamp die je in elke gewenste armatuur kunt draaien, zolang de fitting klopt.


Een directe concurrent voor Philips Hue zal het niet meteen worden. De Nederlanders hebben een veel breder assortiment en een voorsprong van meerdere jaren. Veel smart home-enthousiastelingen hebben hun huis al vol hangen met Hue-lampen, die relatief lang meegaan. Maar als Amazon zich op slimme lampen gaat storten, zou dat een nieuwe groep over de streep kunnen trekken.

Amazon Ring lamp

Het gaat dan vooral om mensen die smart home-producten tot nu toe hebben afgehouden. De stap van een buitenlamp naar een reeks slimme lampen voor binnen is niet zo groot. Voor nu lijkt Amazon zich met Ring vooral op beveiliging te richten: het verlichten van je tuin en het detecteren van ongewenst gespuis.

Amazon heeft de Ring-lampen nog niet aangekondigd en een releasedatum is ook nog niet bekend. Wil je meer weten over de Ring-deurbellen? We hebben onlangs een round-up gemaakt van de verschillende modellen, zodat je weet of het iets voor jou is.

Bekijk ook

Ring deurbellen: wat zijn de verschillen en welke past bij jou?

De Ring-deurbellen werken niet met HomeKit, maar toch zijn ze behoorlijk populair onder mensen die hun huis willen automatiseren. Wij duiken in de verschillen tussen de modellen Ring Doorview Cam, Ring Video Doorbell, Ring 2 en Ring Pro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.