Apple CES 2019: privacy billboard.

Apple aanwezig tijdens CES-beurs, gaat spreken over privacy

Voor het eerst in 28 jaar
In januari is het weer tijd voor de CES-beurs in Las Vegas. Tijdens de beurs worden er weer veel producten aangekondigd. Apple is daar normaal gesproken niet bij, maar deze keer is het bedrijf toch aanwezig. Niet voor nieuwe producten, maar om te praten over privacy.

Apple spreekt over privacy op CES 2020

De CES is één van ’s werelds grootste technologiebeurs. Voor fabrikanten is het dus de uitgelezen kans om te laten zien waar ze mee bezig zijn en met welke producten ze het komende jaar komen. Voor Apple speelt dat een stuk minder, omdat zij vaak eigen evenementen organiseren om producten te onthullen. We moeten dan ook flink terug in de tijd gaan voor de laatste keer dat Apple op de CES aanwezig was, want dat was in 1992. Apple onthulde daar de niet zo succesvolle Newton. Tijdens de aankomende editie hoef je echter geen nieuw product te verwachten.


Apple spreekt tijdens de CES 2020 in een roundtable over privacy. Apple staat dus niet met een stand op de beurs zelf, maar houdt alleen samen met andere bedrijven een sessie voor journalisten. Namens Apple spreekt Jane Horvath. Zij is senior director van privacy. De sessie heet Chief Privacy Officer Roundtable en vindt plaats op 7 januari. Behalve Apple gaan ook Facebook en Procter & Gamble (in Nederland bekend van vele merken zoals Dreft, Ariel en Braun) tijdens de roundtable spreken.

Apple CES 2019: privacy billboard.

Tijdens de roundtable hebben de bedrijven het over het toepassen van privacy op grote schaal, regelgeving en behoeftes van consumenten op dit gebied. Alle facetten van privacy lijken dus ter sprake te komen. De laatste jaren speelt privacy een steeds grotere rol, ook bij Apple. Hoewel het bedrijf zich sterk inzet, kwam het een aantal keren negatief in het nieuws. Zo bleken Siri-opnames gedeeld te worden met inhuurkrachten en dook er vorig jaar een serieuze FaceTime-bug op waardoor afluisteren mogelijk was.

Een jaar geleden startte Apple een privacy-campagne tijdens de CES. Op grote billboards was te lezen dat ‘What happens on your iPhone, stays on your iPhone’, een verwijzing naar de bekende Las Vegas-spreuk. Onlangs heeft Apple haar privacypagina’s vernieuwd, waardoor ze beter leesbaar zijn.

Geen aankondiging verwacht
Je hoeft door de aanwezigheid van Apple dus geen grote aankondigingen te verwachten. Er is geen productdemonstratie of een eigen keynote. Toch kan Apple nog steeds een aankondiging doen, al gebeurt dat dan waarschijnlijk via andere bedrijven. Vorig jaar werd tijdens de CES namelijk de ondersteuning van televisies voor HomeKit aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 december 2019 om 9:12
Onderwerpen
,
Categorie
Apple
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.