AirPods Pro.

AirPods Pro officieel aangekondigd: nieuwste model met ruisonderdrukking

Verschijnt 30 oktober
Het gerucht ging al een tijdje, maar nu is het officieel: de AirPods Pro zijn aangekondigd. Deze nieuwe lijn bestaat naast de huidige AirPods 2 en biedt volgens Apple een betere geluidskwaliteit. Check de details!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

AirPods Pro officieel aangekondigd

Hoewel we geen oktober event gehad hebben, heeft Apple toch een aankondiging gedaan. De AirPods Pro hebben een nieuw design, verbeteringen voor het geluid en dezelfde verbindingsfuncties als de huidige AirPods 2. De prijs van dit nieuwe model ligt vanwege de extra functies met €279 hoger dan je van de AirPods gewend bent.


De belangrijkste en meest opvallende vernieuwing is het nieuwe design. De AirPods Pro hebben een nieuwe vorm met aan het uiteinde een rubberen dopje voor in je oren. Dit design is enigszins vergelijkbaar met de Powerbeats Pro. Net als deze Beats-oordopjes ondersteunen de AirPods Pro een vorm van actieve ruisonderdrukking. Omgevingsgeluid wordt daarmee afgeschermd, waardoor je beter van je muziek kan genieten. Met de noise cancelling klinkt je muziek dus beter en heb je minder last van storende geluiden om je heen. De actieve ruisonderdrukking past het volume continu aan dankzij de microfoon aan de buitenkant. Apple legt uit dat de ruisonderdrukking 200 keer per seconde wordt aangepast. De AirPods Pro worden geleverd met drie verschillende rubberen oordopjes in Small, Medium en Large.

Om dit te kunnen realiseren hebben de AirPods Pro een meer in-ear achtig design. Dat is vermoedelijk ook goed nieuws voor mensen waarbij de huidige AirPods niet goed blijven zitten, omdat de AirPods Pro verder je oren in gaan. Daarnaast zijn de AirPods Pro zweetbestendig en kunnen ze betere tegen een spat water dan de traditionele AirPods dankzij de IPX4-beoordeling. Je maakt verbinding met de H1-chip, die je ook al in de huidige AirPods 2 vindt. Je vindt in de AirPods Pro dan ook ondersteuning voor Hé Siri.

Transparantie-modus
Net als de onlangs aangekondigde Beats Solo Pro, hebben de AirPods Pro een Transparantie-modus. Tijdens het gebruik van deze modus hoor je alsnog wat er om je heen gebeurt, wat bijvoorbeeld van pas komt als je op straat loopt. Je kan wisselen naar de Transparantie-modus met de druksensor in het pootje van de AirPods Pro. Ook gebruik je de nieuwe druksensor om je muziek te bedienen. De tikbediening van de traditionele AirPods is niet meer beschikbaar.

AirPods Pro met doosje.

Voor het nieuwe design heeft Apple de oplaadcase ook opnieuw ontworpen. In plaats van een klein bijna vierkant doosje is het nu een veel bredere rechthoekige case. Qua ontwerp ziet het doosje er wel nagenoeg hetzelfde uit, maar dan uitgerekt. Het lampje aan de voorkant geeft aan of de case opgeladen wordt. Ook ondersteunt hij draadloos opladen en zit er een Lightning-ingang aan de onderkant om hem op te laden met een kabel. Na één keer opladen gaan de AirPods Pro zo’n 4,5 uur mee. Met de draadloze oplaadcase wordt dit meer dan 24 uur. In 5 minuten opladen kan je ongeveer 1 uur luisteren.

De nieuwe AirPods Pro zijn beschikbaar vanaf €279 en worden later deze week geleverd. De AirPods Pro worden geleverd met de benodigde oplaadcase, drie oordopjes en een Lightning-naar-USB-C-kabel. Meer over de prijs en beschikbaarheid lees je in ons artikel AirPods kopen.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/airpods/kopen/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro
71 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.