Rabobank-app nu met Wallet, maar wat wordt de Apple Pay-datum?

Rabobank heeft ondersteuning voor de Wallet-app toegevoegd. Maar wat is de startdatum van Apple Pay bij de Rabobank? In dit artikel speculeren we over de mogelijke datum van de Rabobank.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update dinsdag 5 november 2019: Vanaf nu is Apple Pay bij Rabobank beschikbaar! Lees in ons artikel alles wat je moet weten over Apple Pay bij Rabobank.

Bekijk ook

Rabobank vandaag van start met Apple Pay: dit moet je weten

Rabobank-klanten hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het zover: Apple Pay is beschikbaar bij Rabobank. Iedereen met een geschikte Rabobank rekening kan vanaf vandaag met zijn of haar iPhone of Apple Watch betalen. Lees hier alle details!

Rabobank-app geschikt voor Wallet, stap dichterbij Apple Pay

Update maandag 28 oktober 2019: Rabobank heeft vandaag een update van haar app uitgebracht waarin ondersteuning zit voor de Wallet-app. Dat betekent dat de app weer een stapje dichterbij is voor de introductie van Apple Pay bij de bank. Afgelopen weekend schreven we al dat Rabobank gestart was met het testen van Apple Pay met Testflight, maar dat was nog voor interne medewerkers.

Let op: Ondanks dat de ondersteuning voor Wallet al toegevoegd is, kun je nu nog geen Apple Pay instellen bij Rabobank. Alles moet nog vanaf de servers geactiveerd worden, zowel vanuit Rabobank als vanuit Apple. Apple Pay is nu dus nog niet officieel publiekelijk bij de bank actief en je kan nog géén passen instellen.

Rabobank-app met Wallet-ondersteuning.

De grote vraag is nu wat de datum van Apple Pay bij de Rabobank wordt. Daar proberen we in dit artikel antwoord op te geven, op basis van de stappen die ING en ABN AMRO eerder al genomen hebben.

Datum Rabobank Apple Pay

Twee van de drie grootste Nederlandse banken bieden inmiddels Apple Pay aan. ING ging in het voorjaar al van start en sinds 15 oktober is ook Apple Pay bij ABN AMRO beschikbaar. Maar hoe zit het met de Rabobank? Wanneer kun je als Rabobank-klant met Apple’s betaaldienst van start? iCulture heeft bij de Rabobank geïnformeerd.


Op 3 september kondigde de Rabobank Apple Pay aan, tegelijkertijd met ABN AMRO. Helaas wordt het geduld van Rabobank-klanten iets meer op de proef gesteld. Wat we in ieder geval zeker weten, is dat Rabobank ‘binnenkort’ met de betaaldienst van start gaat. Op haar eigen pagina geeft de Rabobank al antwoord op de vraag wat ‘binnenkort’ precies betekent. Veel wijzer worden we daar niet van. Op de pagina staat namelijk:

Dit is een terechte vraag! Wij zijn nu hard aan de slag om het beschikbaar te stellen voor onze klanten. Zodra Apple Pay beschikbaar is, vertellen we je op onze website en in Rabo Online Bankieren hoe je Apple Pay installeert en gebruikt.

We namen contact op met Elise van Heeswijk, woordvoerster bij de Rabobank. Zij laat aan ons het volgende weten:

Apple Pay gaat heel binnenkort komen. Nog eventjes geduld! We zijn er volop mee bezig.

Of het een kwestie van weken of maanden is, kon de woordvoerster niet zeggen. De komst van Apple Pay staat in ieder geval los van de huidige vernieuwing van de Rabobank-app.

Rabobank kaart voor Apple Pay.

Het is inmiddels wel duidelijk dat de Rabobank meer tijd nodig heeft dan ING en ABN AMRO. Bij deze twee banken duurde het ongeveer anderhalve maand na de aankondiging voordat de betaaldienst van start ging. Bij de banken gelden vaak drie stappen: de aankondiging, de ondersteuning voor de Wallet-app en de livegang. De tijdlijn bij ING en ABN AMRO zag er als volgt uit:

ING

  1. 1 mei 2019: aankondiging
  2. 17 mei 2019: Wallet-ondersteuning
  3. 11 juni 2019: start van Apple Pay

ABN AMRO

  1. 3 september 2019: aankondiging
  2. 7 oktober 2019: Wallet-ondersteuning
  3. 15 oktober 2019: start van Apple Pay

Rabobank heeft stap 1 en stap 2 inmiddels achter de rug. Het wachten is nu dus op het moment dat de bank de dienst genoeg getest heeft en er klaar voor is om van start te gaan. Zoals je ziet duurde dit bij ING nog bijna een maand, terwijl dit bij de ABN AMRO een weekje duurde.

Rabobank

  1. 3 september 2019: aankondiging
  2. 28 oktober 2019: Wallet-ondersteuning

Altijd op dinsdag- of woensdagochtend
Wat we in ieder geval wel nagenoeg zeker weten, is dat de Rabobank waarschijnlijk tegelijk van start gaat met banken in andere landen. Apple rolt banken en landen meestal in etappes uit. Zo ging vandaag niet alleen de ABN AMRO in Nederland van start, maar ook ING in Duitsland en bunq in Oostenrijk. Mogelijk spaart Apple dus een aantal extra banken en landen op, zodat deze in één keer tegelijkertijd beschikbaar komen. Bovendien starten banken en landen altijd op dinsdag- of woensdagochtend met Apple Pay, dus dat zal ook bij Rabobank het geval zijn.

Voorlopig blijft het voor een exacte datum nog gissen en is het dus een verrassing wat de datum van Apple Pay bij Rabobank is. Wij denken dat het niet langer dan een maand duurt, maar bind ons er niet op vast. Zodra er meer bekend is en er meer duidelijkheid is, laten we je dat direct weten.

Bekijk ook

Rabobank binnenkort van start met Apple Pay

Naast ABN AMRO, bunq en meer, kondigt ook Rabobank ondersteuning aan voor Apple Pay. De bank laat op een speciale pagina weten dat ze binnenkort met de dienst van start gaan.

Wil je meer weten over Apple Pay? Check dan onze algemene Apple Pay uitleg met meer informatie. Veelgestelde vragen over Apple Pay hebben we verzameld in onze Apple Pay FAQ, waar je ook de antwoorden vindt. Tot slot hebben we een uitgebreid tipsoverzicht over Apple Pay.

Bekijk ook

Overzicht: dit zijn de beste tips voor Apple Pay

Ben je nog niet bekend met Apple Pay of weet je niet waar je van start moet gaan? Of gebruik je het al maar wil je er meer uit halen? In deze gids zetten we de beste tips voor Apple Pay op een rijtje. Zo word je een echte Apple Pay-pro!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 05 november: Artikel bijgewerkt na beschikbaarheid van Apple Pay bij Rabobank.
  • 2019 - 28 oktober: Artikel bijgewerkt na toevoeging van Wallet-ondersteuning.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.