Deze handige drie nieuwe AirPods-functies vind je in iOS 11

Welke nieuwe functies komen er voor de AirPods aan? Wij hebben de 3 belangrijkste verbeteringen voor de AirPods in iOS 11 en tvOS 11 voor je op een rijtje gezet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Heb je een setje AirPods, dan kun je in iOS 11 handige nieuwe functies verwachten. De AirPods kun je voortaan automatisch koppelen met je Apple TV en er zijn nieuwe manieren om te bedienen. Hieronder hebben we de 3 grootste vernieuwingen in iOS 11 en tvOS 11 voor je op een rijtje gezet.


AirPods uit doosje halen

#1 AirPods maken makkelijker verbinding met Apple TV

Vanaf tvOS 11 verschijnen de AirPods als een nieuwe speaker-optie op je Apple TV. Dit gebeurt automatisch als je met het juiste iCloud-account bent ingelogd. Je hoeft dus niet meer handmatig te koppelen, zoals voorheen. Voordat tvOS 11 beta beschikbaar kwam werkte het bij de Apple TV zoals bij elk niet-Apple-product: door een knop achterop het AirPods-doosje ingedrukt te houden en de oortjes op te zoeken in de Instellingen-app op de Apple TV. Daarna maakte je handmatig de verbinding. Dat hoeft straks dus niet meer.

Bekijk ook

AirPods koppelen met iPhone, iPad en alle andere apparaten

Heb je geen idee hoe je je AirPods moet koppelen aan je iPhone of iPad of wil je weten hoe je ze aan een Apple TV koppelt? Of wil je de koppeling ongedaan maken? In dit artikel lees je alles erover, inclusief weer loskoppelen van de AirPods.

Toch zul je deze handmatige verbinding misschien nog wel eens moeten uitvoeren, als je de Apple TV met meerdere mensen gebruikt. tvOS 11 is namelijk nog steeds beperkt tot één iCloud-account tegelijk. Als een huisgenoot op zijn/haar eigen account is ingelogd zullen jouw AirPods niet meteen verbinding maken.

#2 AirPods onafhankelijk van elkaar bedienen

Ook nieuw voor de AirPods is dat je de bediening van de linker en rechter AirPod onafhankelijk van elkaar kan instellen. Momenteel geldt de instelling voor het tikken op de AirPods voor beide delen, maar vanaf iOS 11 kies je een aparte instelling voor de linker en rechter AirPod. Hierdoor is er veel meer mogelijk, want je hoeft geen keuze meer te maken tussen het starten van Siri of het bedienen van je muziek. Door voor elke AirPod een andere optie te kiezen, kun je zowel Siri starten als je muziek bedienen door tegen de juiste AirPod aan te tikken.

iOS 11 met het bedienen van je AirPods.

#3 Meer opties voor AirPods-bediening

Bovendien kun je in iOS 11 kiezen uit meerdere bedieningsopties voor de AirPods. In iOS 10 kun je kiezen uit Siri, Speel af/Pauzeer of de AirPods uitschakelen. Vanaf iOS 11 kun je ook kiezen voor de opties Volgend nummer of Vorig nummer. In totaal zijn er met de AirPods dus veel meer mogelijkheden, omdat je voor elk oortje vier opties hebt: Siri, volgend nummer, vorig nummer, pauzeren/hervatten.

Bonus: AirPods pop-up ook op de iPad

Een kleine verbetering is ook te vinden als je de AirPods gebruikt in combinatie met de iPad. Momenteel krijg je op de iPhone een pop-up in beeld als je de AirPods-case opent, waarin je meteen de batterijstatus van zowel de AirPods zelf als de case kunt bekijken. Deze pop-up verschijnt nu ook op de iPad, zodat je ook daar de status kan bekijken.

AirPods melding op de iPad in iOS 11.

Nog meer vernieuwingen in tvOS 11
Er zitten nog een paar andere handige verbeteringen in tvOS 11, zoals automatisch overschakelen naar de donkere modus en een nieuwe Amazon Prime TV-app. Ook wordt je beginscherm gesynchroniseerd met andere Apple TV’s die op hetzelfde iCloud-account zijn aangemeld.

Bekijk ook

Nieuw in tvOS 11: automatische donkere stand, publieke beta en Amazon Prime Video

Apple besteedde tijdens de WWDC-keynote weinig aandacht aan de Apple TV, maar er komen toch wat nieuwe functies aan. Zo kun je in tvOS 11 automatisch wisselen naar de donkere weergave en komt er een publieke beta aan.

iOS 11 en tvOS 11 zijn momenteel alleen beschikbaar als beta voor ontwikkelaars. Wel zal er dit jaar voor het eerst een publieke beta voor geregistreerde testers zijn, die eind juni verschijnt. Ook heeft Apple beloofd dat er later dit jaar nog meer nieuws komt over de Apple TV. Mogelijk betekent dit een Apple TV 5 in het najaar, maar nog niets is zeker.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.