iPhone 12 mockups

Afbeeldingen tonen mockups van ‘iPhone 12’

De Japanse site Macotakara heeft een reeks foto's gepubliceerd van iPhone 12-dummy's. Ze tonen alle vier varianten. Volgens de site zal het simkaartslot vanaf nu op een wat andere plek zitten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 12 mockups

Uit de afbeeldingen blijkt opnieuw dat er vermoedelijk vier nieuwe modellen aan zitten te komen, in drie formaten. Naast de modellen in 5,4-inch en 6,7-inch komen er ook twee uitvoeringen van 6,1-inch. Alle vier zijn voorzien van OLED-schermen en hebben een wat hoekiger design, vergelijkbaar met de iPhone 4 en 5 en de nieuwere iPad Pro’s.

Simkaartslot naar andere kant

De verplaatsing van de antenne zou te maken hebben met de nieuwe Qualcomm-antennemodule die Apple wil gebruiken. Het simkaartslot zit nu aan de kant van de zijknop, maar volgens Macotakara gaat deze naar de andere kant, onder de volumeknoppen. Er is dan meer ruimte voor Qualcomm’s 5G antennepakket. Die komt op de plek waar het huidige simkaartslot zit. De iPhone 12 kan dan mmWave 5G ondersteunen.

Volgens analist Ming-Chi Kuo zouden de toestellen met mmWave zijn opgeschoven op de tijdlijn, vanwege aanpassingen die begin april zijn gedaan aan de antenna in package (AiP). En omdat het testlab gesloten was vanwege COVID-19 ontstond er nog meer uitloop. Kuo dacht dat de leveringen van mmWave iPhones van 15-20% naar 5-10% zullen zakken als de pandemie in juli niet onder controle is.

iPhone 12 mockups

Het kost misschien wat moeite om in de witte plastic dummy’s jouw toekomstige toestel te zien, maar ze geven wel een indruk van de grootte van de verschillende modellen. De mockup van de 6,7-inch iPhone 12 lijkt echter iets te klein uitgevallen en toont eerder een 6,5-inch model.

iPhone 12 mockups

Mockups voor hoesjesmakers
De modellen zijn met een 3D-printer gemaakt en zijn gebaseerd op gelekte schema’s en informatie uit de toeleveringsketen. Die info zou afkomstig zijn van Alibaba, een bekend verkoopplatform voor allerlei ‘Made in China’-producten. Hoesjesfabrikanten gebruiken dergelijke mockups om passende accessoires te maken.

Bekijk ook

Prototypes, dummy's, concepten en gelekte onderdelen: wat je moet weten over Apple-geruchten

Er komen regelmatig geruchten over nieuwe Apple-producten naar buiten. Sommige mensen denken dat het om echte Apple-producten uit de fabriek gaat, maar dat is lang niet altijd het geval. Wat is het verschil tussen gelekte onderdelen, dummy's, prototypes en concepten? Dat leggen we in deze gids uit!

De goedkopere toestelen zijn de herkennen aan de twee cameralenzen, terwijl de high-end modellen voorzien zijn van drie lenzen, vergelijkbaar met de huidige 11 Pro-modellen.

iPhone 12 mockups

De mockups zijn nog allemaal voorzien van Lightning-connector en hebben de gebruikelijke speakergaatjes aan beide kanten. Het frame is van metaal, met platte zijkanten. De duurdere iPhone 12 Pro-modellen zouden volgens verwachtingen ook een 3D-camera aan boord hebben, vergelijkbaar met de LiDAR Scanner in de iPad Pro. Dit blijkt echter niet uit de mockups die we hier op de foto zien.

Meer over de 2020 iPhones lees je in onderstaande round-ups:

Bekijk ook

iPhone 12: alles over specs, functies en meer

De iPhone 12 is een kleurrijk toestel met 5G, een prachtig OLED-scherm en een nieuw design met platte zijkanten. Ook vind je op dit toestel bijna alle functies van de duurdere Pro-modellen, maar voor een veel lagere prijs. Op deze pagina lees je alles over de iPhone 12!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 12 deals

iPhone 12

De iPhone 12 verscheen najaar 2020 en zit nog steeds in het assortiment bij Apple. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, 5G, een nieuw design en een verbeterde camera. Er zijn zes kleuren, met paars als nieuwkomer. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.