ABN AMRO Apple Pay banner.

ABN AMRO-app weer een stapje dichterbij Apple Pay

Dankzij Wallet-ondersteuning
De ABN AMRO-app is weer een stapje dichterbij gekomen voor de start van Apple Pay. In de nieuwste versie van de app is namelijk ondersteuning voor de Wallet-app toegevoegd.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 15 oktober: Sinds 15 oktober is ABN AMRO bij Apple Pay beschikbaar. Je kan nu als ABN AMRO-klant je betaalrekening voor Apple Pay instellen. In ons artikel lees je er alles over.

Bekijk ook

Apple Pay bij ABN AMRO vanaf nu beschikbaar: zo ga je van start

Klanten van ABN AMRO kunnen vanaf vandaag gebruikmaken van Apple Pay. Apple Pay bij ABN AMRO was eerder al aangekondigd, maar vanaf nu staat ABN AMRO vermeld bij de ondersteunende banken.

Het was een grote verrassing toen ABN AMRO vorige maand Apple Pay aankondigde. Het leek er lange tijd op dat ING-klanten van alle grote banken de enige waren die er dit jaar gebruik van konden maken, maar dankzij de Apple Pay-aankondiging van ABN AMRO (en ook de aankondiging van Apple Pay bij Rabobank) kwam er ineens schot in. Vandaag is de bank weer een stapje dichterbij gekomen. In de App Store is namelijk te zien dat de app vandaag ondersteuning gekregen heeft voor Wallet.

Let op: Ondanks dat de ondersteuning voor Wallet al toegevoegd is, kun je nu nog geen Apple Pay instellen bij ABN AMRO. Alles moet nog vanaf de servers geactiveerd worden, zowel vanuit ABN AMRO als vanuit Apple. Apple Pay is nu dus nog niet officieel publiekelijk actief en je kan nog géén passen instellen.

ABN AMRO-app ondersteunt Wallet, stap dichterbij Apple Pay

Zowel ABN AMRO als Rabobank volgen hetzelfde patroon als ING afgelopen voorjaar. Beide banken hebben Apple Pay aangekondigd en laten weten dat het ‘binnenkort’ van start gaat. Net als ING is de app van ABN AMRO er alvast klaar voor. Met ingang van versie 10.47 ondersteunt de app namelijk Wallet, zo is in de App Store te zien. In de update-omschrijving maakt de bank nog geen melding van Apple Pay, maar de toevoeging van Wallet maakt wel duidelijk dat er achter de schermen hard gewerkt wordt.

Bekijk ook

ABN AMRO kondigt Apple Pay aan, binnenkort beschikbaar

Ook ABN AMRO laat weten binnenkort Apple Pay te gaan ondersteunen. Hierdoor kunnen ook klanten van ABN AMRO binnenkort betalen met hun iPhone en Apple Watch.

Bij ING werd de Wallet-ondersteuning toegevoegd op 17 mei, zo’n twee weken na de eerste aankondiging. De betaaldienst ging echter pas op 11 juni van start. Dat het nu dus aan de ABN AMRO-app toegevoegd is, hoeft niet automatisch te betekenen dat Apple Pay bij ABN AMRO op ieder moment live kan gaan. Desalniettemin is het een belangrijke stap voor de bank.

De planning bij ING was als volgt:

  • 1 mei: aankondiging
  • 17 mei: Wallet-ondersteuning
  • 11 juni: start

ABN AMRO-app Wallet in de App Store.

Bij ABN AMRO kunnen we nu twee van de drie afstrepen:

  • 3 september: aankondiging
  • 2 oktober: Wallet-ondersteuning

We weten nog niet wanneer ABN AMRO live gaat. Als we dus uit gaan van het patroon van ING, dan kan het nog een maand duren. In ieder geval zat er tussen aankondiging en start zo’n anderhalve maand. Als we dit bij ABN AMRO doortrekken, gaan we uit van midden oktober.

Overigens waren er al eerder aanwijzingen gevonden in de ABN AMRO-app naar Apple Pay, nog voordat de betaaldienst door de bank aangekondigd werd. In een latere versie zijn deze aanwijzingen weer verwijderd.

Hoe zit het met Rabobank?
Bij Rabobank lijken ze nog niet zo ver te zijn. De Rabobank-app werkt momenteel nog niet met Wallet samen. Wel zit de Rabobank volop in het proces van het vernieuwen van de app. Op afstand wordt een nieuw design van de Rabo Bankieren-app uitgerold. Waarschijnlijk komt er dus ook bij de Rabobank binnenkort Wallet-ondersteuning bij. Hou er in ieder geval rekening mee dat de start bij de Rabobank ook nog een paar weekjes op zich laat wachten.

Bekijk ook

Rabobank binnenkort van start met Apple Pay

Naast ABN AMRO, bunq en meer, kondigt ook Rabobank ondersteuning aan voor Apple Pay. De bank laat op een speciale pagina weten dat ze binnenkort met de dienst van start gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.