ING-app met Wallet voor Apple Pay.

ING-app is helemaal klaar voor Apple Pay

ING heeft haar mobiel bankieren-app klaargemaakt voor de komst van Apple Pay. Er is ondersteuning voor Wallet-toegevoegd, zodat je straks je pas kan toevoegen. Er lijkt ook goed nieuws te zijn voor Maestro-betalingen op het web.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Sinds de aankondiging van Apple Pay door ING vragen veel mensen zich af: wanneer gaat het nu van start? Het lijkt er nu op dat niets een introductie nog in de weg staat, want ING heeft haar app geüpdatet met onder andere ondersteuning voor de Wallet-app.

Update 20 mei 2019: Er is weer meer bekend over hoe Apple Pay bij ING gaat werken, dankzij gebruiker Melvin die het al vroegtijdig wist te activeren. Volgens zijn ontdekkingen moet je ten eerste minimaal 16 jaar oud zijn om het te kunnen gebruiken. Er zitten bovendien geen kosten aan verbonden, zoals eerder ook al door ING gesuggereerd werd. Zodra Apple Pay van start gaat, verschijnt er hoogstwaarschijnlijk een banner in de app die je direct naar de instellingen brengt. Uiteraard houden wij jullie ook op de hoogte zodra het in Nederland van start gaat.

Het is bovendien zo goed als zeker dat het niet uitmaakt wat voor pinpas je nu bij ING hebt. De app maakt namelijk een nieuwe virtuele Maestro-pas aan die gekoppeld wordt aan jouw betaalrekening. Hierop staan ook de laatste vier cijfers van je IBAN-nummer. Deze virtuele pas staat los van je fysieke Maestro- of V-Pay-pas. Je hoeft een V-Pay-pas dan ook niet om te ruilen voor een Maestro-variant. Je kan per IBAN-nummer één Apple Pay-kaart aanmaken. Bij en/of-rekeningen kan elke rekeninghouder hoogstwaarschijnlijk zijn of haar eigen Apple Pay-kaart aanmaken.

Je pas wordt opgeslagen in iCloud, zodat je deze eenvoudig via de Wallet-app kan toevoegen aan onder andere je Apple Watch. Deze methode wordt waarschijnlijk ook gebruikt om de kaart toe te voegen aan een Mac en iPad. Om te controleren of jij de eigenaar bent, krijg je een sms-bericht met een verificatiecode die je op je apparaat moet invullen.

Zoals eerder gezegd lijkt het erop dat betalingen via het web en in apps er ook aan komen. Ontwikkelaars en webshops moeten hiervoor nog wel wat aanpassingen doen. Betaalaanbieder Mollie ondersteunt Apple Pay, zodat webwinkels dit in hun betaalsystemen kunnen activeren.

De Apple Pay-voorwaarden van ING gaan in op 1 juni, zoals we in ons oorspronkelijke artikel al schreven. Het lijkt erop dat Apple Pay dus na 1 juni van start gaat. Het is niet duidelijk of ING de datum in de voorwaarden nog kan aanpassen, mochten ze eerder van start willen gaan.

Oorspronkelijk bericht:

ING werkt met Wallet-app, is klaar voor Apple Pay

Om Apple Pay straks in te stellen, ga je naar de ING-app en volg je de stappen om je kaart aan de Wallet-app toe te voegen. Hiervoor is het wel vereist dat de ING-app Wallet ondersteunt. In versie 3.32 die nu in de App Store staat, is dit toegevoegd. Onderaan de app-pagina in de App Store vinden we naast ondersteuning voor Siri en Delen met Gezin nu ook het Wallet-logo.

ING-app met Wallet voor Apple Pay.

Let op: Ondanks dat de ondersteuning voor Wallet al toegevoegd is, kun je nu nog geen Apple Pay instellen. Alles moet nog vanaf de servers geactiveerd worden, zowel vanuit ING als vanuit Apple. Apple Pay is nu dus nog niet officieel publiekelijk actief en je kan nog géén passen instellen.

In onder andere België was de ondersteuning voor Wallet een teken dat Apple Pay eraan zat te komen. Bij de apps van BNP Paribas werd het ongeveer een maand voor de introductie toegevoegd. Het lijkt er echt op dat het nu niet lang meer duurt, maar hoe lang is nog de vraag. Eerder voegde Apple Nederland al toe aan haar beta-configuratie pagina. Hierop staan landen die Apple Pay hebben of binnenkort krijgen. Ook Luxemburg en Hongarije staan vermeld, twee landen waar Apple Pay binnenkort geïntroduceerd wordt. Het lijkt erop dat het een Tweakers-gebruiker al gelukt is om het actief te krijgen, waarschijnlijk via een jailbreak. Gewone gebruikers kunnen het dus nog niet instellen. Inmiddels is duidelijk dat ING deze methode geblokkeerd heeft.

Toch zien sommige gebruikers nu ook al de optie om in de Wallet-app een kaart toe te voegen voor gebruik van Apple Pay, ondanks dat de regio op Nederland staat en er nog niet eerder een kaart toegevoegd is. Het daadwerkelijk succesvol toevoegen van de kaart is echter nog niet mogelijk, omdat deze nog een foutmelding geeft.

ING sleutelt aan pagina
Een andere opvallende ontwikkeling is ING aan het sleutelen is aan hun eerdere pagina over Apple Pay. Eerder deze week werd de link aangepast, en vrijdagochtend leek de pagina voor korte tijd offline. Het is goed mogelijk dat ING de pagina nu nog aan het bijwerken is, zodat alles achter de schermen klaar staat.

Wat de datum van Apple Pay bij ING wordt, is nu nog de grote vraag. In theorie kan ING op ieder moment van start gaan, hoewel er achter de schermen misschien nog het één en ander getest moet worden. Melvin die Apple Pay vroegtijdig kon activeren, ontdekte dat de nieuwe ING-voorwaarden voor Apple Pay vanaf 1 juni in gaan. Dit suggereert dat de betaaldienst na 1 juni van start gaat.

Toch Maestro op het web?
Een andere opvallende ontdekking is dat het erop lijkt dat we straks de Maestro-pas kunnen gebruiken op het web. Momenteel meldt Apple nog dat Maestro-passen niet op het web en in apps gebruikt kunnen worden. Sommige gebruikers die nu al Apple Pay via de bunq-stappenplan geactiveerd hebben, kunnen met Maestro-kaarten uit Ierland en België ineens betalingen via het web doen. Dit was voorheen niet mogelijk, maar werkt bij een aantal webwinkels inmiddels wel.

Dat betekent dat je met een Maestro-kaart straks ook gewoon in apps en webwinkels kan betalen. Dit werd ook al gesuggereerd door de ING-pagina en Apple’s eigen website. Het is wel zo dat een webwinkel dit moet ondersteunen. Of er meteen al bekende webwinkels mee gaan doen, is nog de vraag.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 20 mei, 12:20: Er zijn meer details bekend aan de hand van de ontdekkingen van de vroege gebruiker. Het artikel is hiervoor bijgewerkt.
  • 2019 - 17 mei, 11:36: Artikel bijgewerkt met nieuwe informatie over onder andere de ING-pagina.
  • 2019 - 17 mei, 10:43: Artikel verduidelijkt dat Apple Pay nog niet officieel actief is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2019, 12:20
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen apple pay, ing bankieren

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.