WhatsApp en Siri mogelijkheden.

Apple gaat Siri verder openstellen voor chat- en bel-apps

Niet meer standaard via iMessage
Apple gaat Siri verder openstellen voor chat-apps zoals WhatsApp. In een toekomstige software-update wordt er standaard een bericht via je meestgebruikte berichten-app verstuurt als je een commando aan Siri geeft. Nu geeft Siri nog de voorkeur aan iMessage en de standaard Telefoon-app.

Sinds een paar jaar werkt Siri met WhatsApp en vele andere chatapps, zodat je volledig handsfree berichten kan versturen en voor kan laten lezen. Je kan daardoor zelfs WhatsApp met CarPlay gebruiken, dat volledig samenwerkt met Apple’s eigen assistent. Toch geeft Siri nog altijd de voorkeur aan Apple’s eigen standaardapps, maar dat gaat binnenkort veranderen. Tegenover Bloomberg laat Apple weten dat er binnenkort een software-update aan komt waardoor Siri niet meer standaard een bericht verstuurt via iMessage.

Siri werkt binnenkort beter samen met chat-apps

Bij het gebruik van Siri voor apps van derden moet je er altijd nadrukkelijk bij zeggen welke app je wil gebruiken. Als je iemand een bericht via WhatsApp wil versturen, moet je dus zeggen “Stuur Tim een bericht via WhatsApp”. Zeg je dat er niet bij, dan maakt Siri automatisch gebruik van iMessage. Dankzij de aankomende update gaat dat veranderen. Siri kijkt dan namelijk naar hoe je het vaakst met het desbetreffende contact communiceert. Stuur je altijd een WhatsApp-bericht naar Tim, dan schakelt Siri over naar WhatsApp in plaats van iMessage. Je hoeft het er dan dus niet meer nadrukkelijk bij te zeggen. Ontwikkelaars moeten deze nieuwe mogelijkheid wel ondersteunen. Eerst volgt de ondersteuning voor chat-apps en in een later stadium worden daar nog de bel-apps aan toegevoegd.

Bekijk ook

Zo gebruik je Siri met WhatsApp voor bellen, versturen en voorlezen van berichten

Je kunt met Siri een WhatsApp-bericht sturen of voorlezen, maar je kan ook bellen. In dit artikel leggen we je uit hoe je alle WhatsApp-handelingen met Siri uitvoert en welke commando's je moet uitspreken.

Bij andere soorten apps is dat dus nog niet het geval, zoals muziekapps. Momenteel test Spotify de samenwerking met Siri, maar daarvoor moet je wel altijd zeggen dat je een bepaald liedje via Spotify wil afspelen. Doe je dat niet, dan maakt Siri gebruik van de standaard Muziek-app.

Deze wijziging volgt op berichten dat Apple haar eigen apps de voorkeur geeft ten opzichte van apps van derden. Zo is een veelgehoorde klacht dat je andere mail- of navigatie-apps niet als standaard in kan stellen. Veel ontwikkelaars vinden dit oneerlijke concurrentie. Of Apple op den duur externe apps meer toegang geven tot het besturingssysteem, is nog niet duidelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.