iTunes Festival deadmau5 featured

iTunes Festival thuis meebeleven op iPhone, iPad en Apple TV

Volg het iTunes Festival via de Apple TV, iPhone, iPad of iTunes. Deze gids legt uit hoe je het iTunes Festival thuis kunt meebeleven.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Elk jaar in september organiseert Apple het iTunes Festival in Londen. Slechts een klein aantal geluksvogels mag erbij zijn, maar gelukkig kun je het ook gewoon thuis volgen. In deze gids lees je hoe je het iTunes Festival live meekijkt via Apple TV, iPhone, iPad en iTunes.


Het iTunes Festival betekent: een maand lang genieten van bekende artiesten zoals deadmau5, David Guetta, Beck en andere bekende namen. Om het thuis te volgen ga je als volgt te werk.

iTunes Festival volgen op de Apple TV

De meest ideale manier om het iTunes Festival te volgen is via de Apple TV. Vlak voordat het festival van start gaat, voegt Apple het speciale iTunes Festival-kanaal weer toe. Het verschijnt automatisch in het overzicht met apps. Je kunt bladeren door het programma, nieuwtjes lezen en natuurlijk ook de livestream bekijken en beluisteren. Zet het kanaal aan en je geniet de hele avond van de optredens.

itunes-festival-2014-1 itunes-festival-2014-2

iTunes Festival volgen via iPhone en iPad

Heb je geen televisie bij de hand, dan kun je ook het iTunes Festival volgen via de app voor iPhone en iPad. De iTunes Festival-app wordt vlak voor aanvang van het festival bijgewerkt en weer in de App Store klaargezet. De rest van het jaar kan het zijn dat de app niet te vinden is in de App Store. in de app vind je het programma met alle namen van de optredende artiesten. Voor de livestream word je doorverwezen naar iTunes op iOS.

Downloaden: iTunes Festival

iTunes Festival volgen via iTunes

In iTunes op de desktop wijzen banners over het iTunes Festival je de weg naar de livestream. Je vindt er ook het programma, nieuws en andere informatie. Een teller geeft aan hoe lang het duurt totdat het volgende optreden begint. Ook kun je meteen albums van de betreffende artiest kopen. Heb je een Apple TV, dan kun je via AirPlay de livebeelden meteen doorsturen naar je Apple TV.

itunes festival desktop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!