Met een iPhone-statief maak je betere foto’s: dit zijn je opties

Op de nieuwste iPhones kun je foto's met extra lange sluitertijd maken. Gebruik je een statief, dan kan de sluitertijd zelfs oplopen tot 30 seconden! Hoog tijd dus om een statief in huis te halen, maar welke? In deze round-up stellen we de beste iPhone-statieven aan je voor.

Waarom je een iPhone-statief nodig hebt

Op de iPhone kun je veel profijt hebben van een iPhone-statief. Sommige kun je in de hand houden als een selfiestick en andere kun je makkelijk neerzetten voor een handsfree foto.

In dit artikel bekijken we een aantal populaire kleine statieven voor je iPhone, die je hiervoor kunt gebruiken.

Tips voor het gebruik van iPhone-statieven

Tijdens de aankondiging van de iPhone 11-serie werd er veel tijd gespendeerd aan de veelzijdigheid en de nieuwe functies van de camera. Eén er van is de nachtmodus, waarmee je mooiere foto’s kunt maken in een slecht verlichte omgeving. Houd je de iPhone in de hand, dan kan de sluitertijd oplopen tot 3, 4 of zelfs 10 seconden. Wanneer je de iPhone 11 (Pro Max) in combinatie met een statief gebruikt, kan je in sommige gevallen de sluitertijd handmatig aanpassen naar maximaal 30 seconden. De iPhone herkent het statief met behulp van de ingebouwde gyroscoop.

Maar ook bij eerdere iPhone-modellen komt een statief van pas om stabielere foto’s te kunnen maken. Eventueel kun je gebruik maken van een Bluetooth-knop, die vaak wordt meegeleverd bij een selfiestick. Heb je een bestaand statief, dan heb je alleen nog een smartphonehouder nodig. Deze zijn meestal voorzien van een standaard schroefdraad-aansluiting. Je kunt ze ook vrij goedkoop op de kop tikken bij Chinese winkels.

Manfrotto Pixi Mini

Manfrotto PIXI ministatief

Eén van de populairste kleine statieven is de Manfrotto PIXI. Dit zeer compacte statief is gemakkelijk mee te nemen en is ook geschikt voor compactcamera’s en systeemcamera’s. Om dit statief te kunnen gebruiken met een iPhone moet je er wel een smartphonehouder bij aanschaffen. Die kun je echter ook vrij goedkoop bij Chinese winkels vinden.

Bekijken bij:

Joby GripTight GorillaPod

Joby GripTight One GorillaPod Stand

De GorillaPod is een populair model statief, omdat de poten zo flexibel zijn. Daardoor kun je deze Joby veelzijdig gebruiken. Je kunt de poten om diverse voorwerpen heen buigen, zoals een tak van een boom of een stang. Dit statief is ook verkrijgbaar met magnetische poten, waardoor je de poten makkelijk kan bevestigen op een metalen ondergrond. De tripod, inclusief smartphonehouder, is geschikt voor een smartphone tot een maximale breedte van 91 mm.

Bekijken bij:

DJI Osmo Mobile 3

DJI Osmo Mobile 3-gimbal combo

Een gimbalstatief is de ideale keuze wanneer je naast het maken van foto’s ook graag video’s schiet en hierbij waarde hecht aan stabiele beelden. Bij de DJI Osmo Mobile 3-gimbal combo krijg je de smartphone-gimbal inclusief statief. We hebben eerder iets geschreven over de DJI Osmo Mobile 3, die een aantal pluspunten heeft ten opzichte van de DJI Osmo Mobile 2. In combinatie met de DJI Mimo-app krijg je toegang tot diverse creatieve functies, zoals hyperlapses, timelapses, slow motion, dolly zoom en panorama.

De DJI Osmo Mobile 3-gimbal combo ligt voor 129,95 euro bij de Apple Store. Hieronder zie je nog enkele andere winkels.

Benro BK10 statief

Benro BK10

De Benro BK10 is ontworpen als selfiestick, maar kan door de uitklapbare pootjes ook gebruikt worden als statief. Dit statief wordt geleverd inclusief adapters om je actiecamera (zoals GoPro) of smartphone te monteren. Door de meegeleverde afstandsbediening is het eenvoudig om een selfie te maken. Let wel op dat deze afstandsbediening niet wordt ondersteund door de GoPro. Het statief is uit te schuiven tot een maximale hoogte van 85 cm.

Bekijken bij:

Merkloze statieven

Naast de bovengenoemde statieven zijn er ontelbaar veel merkloze tripods te vinden voor je telefoon. Controleer wel of deze statieven geschikt zijn voor jouw telefoon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de maximale breedte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2020
Categorie Accessoires
Onderwerpen fotografie, statief