DJI Osmo Mobile 4

DJI Osmo Mobile 4 is een nieuwe gimbal voor je iPhone

DJI heeft vandaag de DJI Osmo Mobile 4 onthuld. De magnetische gimbal voor smarthones was eerder al uitgelekt en is nu officieel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

DJI Osmo Mobile 4

De DJI Osmo Mobile 4 heeft een compleet nieuw magnetisch bevestigingssysteem en wordt geleverd met nieuwe software, gericht op filmmakers. De korte naam is OM 4 en de belangrijkste reden om te upgraden is het bevestigingssysteem. Dit maakt het makkelijker om je smartphone aan de gimbal te bevestigen. Je krijgt een magnetische klem en een magnetische ringhouder meegeleverd in de verpakking. Die laatste kun je gebruiken als een kickstand als je video wilt terugkijken.

Je moet er wel iets voor over hebben. De ringhouder moet namelijk achterop je iPhone geplakt worden en is maar eenmalig te gebruiken. De DJI Osmo Mobile 4 (OM 4) is online te koop bij DJI zelf en kost $149. Je krijgt er twee magnetische houders, een statief-handgreep, een polsbandje, USB-C-stroomkabel en een oplaadtasje bij.

Wat is een gimbal?
Een gimbal is een stabilisator voor je camera. Het gebruikt motoren en intelligente sensors om te zorgen dat je camera altijd stabiel blijft. Je krijgt daardoor soepel bewegende beelden, ook als je een bocht neemt. De Osmo Mobile 4 heeft een handgreep. Tijdens het filmen zal de gimbal ervoor zorgen dat het
beeld altijd recht blijft staan.
Wat is een

DJI Osmo Mobile 4 in de hand

Automatisch volgen van mensen
De DJI OM 4 beschikt over ActiveTrack 3.0 voor het automatisch volgen van objecten en mensen. Je hebt dus niet meer een persoon nodig die de gimbal bedient, terwijl jij bijvoorbeeld een kookdemonstratie geeft, die je wilt filmen. Ook kun je met gestures de opname starten en stoppen. De bewegingen zijn al voorgeprogrammeerd.

DJI Osmo Mobile 5 magneetring

Tijdens het filmen kan de OM 4 automatisch inzoomen om een professioneel effect te geven. Andere mogelijkheden zijn timelapse, motionlapse en hyperlapse. De speciale sportmodus is bedoeld voor snelle actie, zodat je geen moment mist. Verder kun je met een druk op de knop panorama’s maken. Eigenlijk hoef je met functies als ‘Spin shot’ en ‘Story mode’ niet eens zoveel meer zelf te doen. De software maakt er een mini-filmpje van met muziek, video-effecten en overgangen. Je kunt het zo op sociale media plaatsen.

DJI Osmo Mobile 4 op statief

Je gebruikt hiervoor de DJI Mimo-app, waarmee je de instellingen van de gimbal kunt regelen en de camera van je iPhone kunt bedienen. Deze nieuwe DJI Osmo Mobile is nog maar net aangekondigd en ligt nog niet in de winkel. Ter oriëntatie zie je hieronder de huidige prijzen van z’n voorganger, de DJI Osmo Mobile 3.

DJI Osmo Mobile 4

DJI Osmo Mobile 4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2020, 14:06
Categorie Accessoires
Onderwerpen dji, statief

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.