Fotografie iPhone

Zo maak je betere foto’s voor Instagram en Snapchat

Ben je van Instagram en Snapchat? Met deze tips maak je nog mooiere foto's voor de sociale media met je iPhone.

Bij veel mensen hebben Snapchat en Instagram een belangrijke plaats in hun leven ingenomen. Maar hoe goed de lens op je iPhone ook is, de uiteindelijke foto heeft misschien niet altijd het gewenste resultaat. Gelukkig zijn er een aantal tips en tricks die je foto’s nog beter maken.

Fotografie iPhone

Nog mooiere foto’s voor Instagram en Snapchat

De huidige iPhones hebben fantastische lenzen, maar op een koude dag tril je misschien wel zoveel dat je foto bewogen is. Of misschien wilde je wel een extreme close-up maken, maar kon de lens dat niet aan. Hoe dan ook, de afbeeldingen die je met je iPhone maakt voor Snapchat en Instagram kunnen vele malen beter. En daar hoef je echt niet veel moeite voor te doen.

https://www.iculture.nl/gids/verborgen-snapchat-functies-snaps-verbeteren/

#1 Gebruik een externe lens

Wil je nog creatievere foto’s maken, maar is de lens van je iPhone niet geschikt? Tegenwoordig zijn er tal van externe lenzen die je op je telefoon kunt plaatsen en ook nog eens vrij goedkoop zijn. Denk bijvoorbeeld aan speciale fish-eye lenzen waarmee je 180-graden foto’s maakt, groothoeklenzen en macrolenzen voor de extreme close-ups. De lenzen kun je apart kopen, zelfs bij de HEMA, maar ook in één pakket, bijvoorbeeld de olloclip.

Olloclip iPhone 5c

Overigens kun je ook veel spelen met het licht van de flitser die op je telefoon zit. Hier is de Flens een mooi apparaatje voor. Met deze lens wordt je flitser nog verder versterkt, waardoor je meer licht op je foto’s krijgt. Handig als je graag ’s avonds of ’s nachts fotografeert.

Bekijk ook

Alles over Snapchat: foto's opslaan, bewerken en speciale tekst

De beste tips en apps voor Snapchat. Foto's opslaan, video's bewaren, grote tekst gebruiken, de temperatuur tonen en veel meer voor de iPhone.

Kenu-Stance-Liggend

#2 Gebruik een statief

Ja, de camera van de iPhone is erg goed. Maar net zoals bij andere camera’s is de kans aanwezig dat je foto bewogen is. Een statief of tripod is dan een handig accessoire. Bovendien kun je deze ook gebruiken om moeilijkere posities te bereiken en om bijzondere hoeken te kiezen. Plaats hem bijvoorbeeld op het stuur van je fiets of een lantaarnpaal en gebruik een afstandsbediening om de foto te maken.

Bekijk ook

De Kenu Stance is een piepklein, opvouwbaar iPhone-statief

De Kenu Stance is een piepkleine statief voor je iPhone, die je in de Lightning-poort vastklikt. Handig voor het maken van foto's, of het bekijken van video's.

#3 Gebruik een fotobewerkingsapp

Fotobewerking met Adobe Photoshop ExpressNatuurlijk kun je Photoshop of één van de talloze online fotobewerkingsprogramma’s gebruiken, maar er zijn ook ontzettend veel apps die precies dit doen. Zelfs Photoshop heeft inmiddels een app voor de iPhone, mocht je dit programma prettig vinden. De meeste apps hebben weer andere filters en opties, waardoor je foto’s net weer iets origineler worden. Verstandig is wel om er één of twee te kiezen die je veel gebruikt, zodat je niet steeds opnieuw hoeft uit te vinden hoe alles in de app werkt. Geen idee welke app je wilt gebruiken? Wij hebben de beste fotobewerkings-apps voor de iPhone al voor je verzameld.

Bekijk ook

Beste apps voor fotobewerking op iPhone en iPad

Fotobewerking op iPhone en iPad wordt steeds toegankelijker. In deze lijst vind je de beste fotobewerking apps voor iOS, van Darkroom en Lightroom tot Pixelmator en Photoshop Fix. Welke app voor fotobewerking past het best bij jou?

#4 Speel met je instellingen

Je iPhone heeft allerlei leuke functies in de camera zitten, waar je met veel plezier gebruik van kunt maken. Zo kun je op bepaalde onderdelen in beeld focussen door op je beeldscherm te tikken, en gebruikmaken van een burst mode. Of je de functies nu kent of niet, het is belangrijk dat je bekend raakt met je camera. Op die manier kun je hem bijna blindelings gebruiken als het perfecte moment voor een prachtige foto zich voordoet.

Bekijk ook

Instagram: alles over deze populaire foto-app

Instagram is dé bekende sociale media-app voor iPhone en Android. Met filters geef je je foto's een bijzonder uiterlijk, je maakt Stories of deelt een live video. Deze pagina vertelt er alles over.

#5 Doe inspiratie op bij andere fotografen

De beste manier om inspiratie op te doen en nieuwe trucjes te leren is door je favoriete fotografen te volgen. Veel van hen zitten tegenwoordig op Instagram en gebruiken niets meer dan een iPhone om foto’s te maken. Een zoektocht over het platform is daarmee dus geen slecht idee.

Via: iMore

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!