Camera belichting instellen

Zelf de belichting van iPhone-foto’s aanpassen

Met de standaard-ap Camera op de iPhone en de iPad kun je handmatig de belichting van je foto's aanpassen. iCulture laat in deze tip zien hoe dat werkt.

Camera belichting instellenVeel mensen gebruiken de camera van de iPhone voor het maken van foto’s. Hiervoor zijn tal van interessante foto-apps beschikbaar, maar ook de standaard-app Camera biedt tegenwoordig veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld handmatig de belichting van de foto instellen. Deze optie zien veel mensen over het hoofd, maar is in een hoop situaties erg handig. In deze tip gaan we je laten zien hoe je de belichting van de camera-app handmatig instelt.

Belichting instellen bij iPhone-foto’s

Door op het scherm te tikken in de standaard-app Camera, stel je de belichting op dat punt vast en stelt de camera automatisch scherp. Als je nu met je vinger omhoog of omlaag veegt, maak je de belichting van de foto lichter of donkerder.

Het enige nadeel van deze optie is dat de belichting weer automatisch opnieuw wordt ingesteld zodra je de camera teveel beweegt. In dat geval moet je opnieuw tikken om de belichting in te stellen en de digitale zoeker scherp te stellen. Dit kun je voorkomen door met je vinger op het scherm te drukken totdat de melding AE/AF-vergrendeling verschijnt. Nu staat de zoeker en de belichting permanent vastgesteld op het punt in het scherm dat jij hebt aangegeven. Als je nu de belichting handmatig aanpast, blijven die instellen staan totdat je zelf weer op een punt in de foto tikt. In dat geval ontgrendel je de instellingen namelijk weer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Foto
Onderwerpen belichting, camera