Foto maken met iPhone

Prisma: tover je foto’s om tot een artistieke afbeelding

Met Prisma maak je van iedere foto een echt kunstwerk. Niet door er een filter overheen te leggen, maar door de gehele foto opnieuw te maken.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Vrijwel iedere app die iets met foto’s doet heeft tegenwoordig filters. Leuk, want zo kun je je foto toch net iets mooier maken. Maar Prisma doet het net weer iets anders. Deze app pakt je foto en maakt er echte kunst van.

Prisma originele fotoPrima filter

Prisma maakt van foto’s een kunstwerk

In Prisma heb je de keuze om een nieuwe foto in de app te maken, of een bestaand exemplaar te gebruiken. Vervolgens kun je uit ongeveer twintig filters kiezen en wordt de foto omgezet. Zodra dit proces klaar is, kun je hem delen op sociale media.

Maar wat maakt Prisma nu zo anders dan Instagram of Snapchat? Groot verschil is dat er geen filter over je foto heen wordt gelegd. “We creëren de foto opnieuw vanaf niets”, vertelt Alexey Moiseenkov, medeoprichter van Prisma. “Er is dus geen foto. We namen jouw afbeelding, voeren wat handelingen uit en geven je een geheel nieuwe foto.”

De foto wordt aangepast op basis van algoritmes. Zwaar werk voor een computer, maar dat betekent niet dat je straks met een gloeiend hete, overbelaste iPhone in je handen hebt. Prisma stuurt je foto namelijk naar online servers. Dit betekent wel dat je een goede internetverbinding nodig hebt, dus misschien wil je gebruikmaken van Wi-Fi.

Maak je eigen kunst
Zo kun je dus echte kunst maken van iets simpels als de stapels kleding in je kast of de vaat die je nog moet doen. De filters variëren nu van simpele potloodtekeningen tot de verftechnieken achter The Scream. Maar er moeten nog veel meer filters aankomen: het team achter Prisma wil er twee of meer per dag toevoegen. Over een maand moeten er dus veertig filters in de app beschikbaar zijn.

Prisma-watermerk uitschakelen

Tot slot nog een bonustip. Op elke foto die je met Prisma maakt, komt standaard een watermerk te staan. Je denkt misschien dat je moet betalen om het watermerk uit te schakelen, maar dat is niet zo.

Zo schakel je het Prisma-watermerk uit:

  1. Open de Prisma-app en druk op het tandrad-icoon.
  2. Zet het schuifje bij ‘Enable watermarks’ uit.
  3. Het watermerk is nu niet meer zichtbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2016, 10:57
Categorie Apps
Onderwerpen foto's, fotobewerking, kunst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.