iPhone-dashcam in de auto

Gebruik je iPhone als dashcam met deze apps

Met een dashcam-app op je iPhone en een carkit, kun je filmen wat er voor je op de weg gebeurt. iCulture vertelt welke apps je hiervoor kunt gebruiken.

iPhone-dashcam in de auto

Met een dashcam kun je filmen wat er voor je op de weg gebeurt. Dat wordt steeds populairder, want zo kun je direct laten zien wat er gebeurd is zodra je in een ongeluk terecht komt. Je hebt echter geen aparte camera nodig: met een app op je iPhone en een iPhone-carkit kun je ook filmen terwijl je onderweg bent. In deze tip laten we zien welke apps je hiervoor kunt gebruiken.


Let op: Alle dash cam-apps in deze lijst hebben toegang nodig tot de camera van je iPhone en vaak ook je locatiegegevens. Daarnaast nemen deze apps grote hoeveelheden video op, wat ervoor kan zorgen dat je iPhone warm wordt en de batterij in hoog tempo leegloopt. Het is daarom aan te raden om een autohouder voor je iPhone te gebruiken waarmee je het toestel direct kunt opladen via je auto. De Anygrip Stretchy autohouder is hier een voorbeeld van.

Autohouder voor de iPhone.

Sygic

Sygic is een populaire navigatie-app die in allerlei verschillende uitvoeringen beschikbaar is. Hieronder zie je de gratis versie van de app met in-app aankopen, maar je kunt het complete assortiment bekijken in de App Store op de pagina van de ontwikkelaar. Let op: de dashcam is apart verkrijgbaar voor €9,99 (al kun je hem ook in een combinatiepakket kopen). Wil je een dashcam én offline turn-by-turn navigatie? Dan biedt Sygic een mooie alles-in-een oplossing aan. Het voordeel van Sygic is dat je de dash cam-functie ook kunt gebruiken als je de navigatie aan hebt staan. Veel andere dash cam-apps zin puur en alleen een camera en bevatten geen navigatiemogelijkheden.

Road Watcher instellingen. Road-Watcher

Road Watcher

Road Watcher (link) is een dash cam-app die wil voorkomen dat heel je iPhone-geheugen zich vult met video’s van een asfaltweg. In de instellingen van de app is er veel vrijheid om Road Watcher op jouw behoeften af te stemmen. Zo kun je de kwaliteit van de video’s verhogen of verkleinen, inclusief het aantal frames per seconden. Ook kun je zelf instellen wanneer oudere opnames automatisch overschreven worden. De app gaat op de achtergrond niet door, dus houd daar rekening mee als je een andere app opent terwijl je Road Watcher gebruikt.

DashCam

DashCam (DashCam™) is een app die van je iPhone een dashboardcamera maakt. Zo kun je achteraf zien wat er op de weg gebeurde. Daarbij legt DashCam ook je locatie, snelheid, gemiddelde snelheid en afstand vast, waar je dus wel toestemming toe moet geven. Een veelgehoorde kritiek op de app is dat de iPhone tijdens het filmen erg warm wordt. Dit heeft er mede mee te maken dat de iPhone niet gemaakt is om lange tijd mee te filmen. Dashcam is helemaal gratis.

iOnRoad

iOnRoad (link) is een app die je rijervaring verrijkt voor de vaste prijs van €0,99. De ingebouwde dashcam kan alles wat er voor op de weg gebeurt filmen. Tegelijkertijd geeft iOnRoad je ook rijadvies; de app waarschuwt je voor botsingen, meldt wanneer je onbewust bent gaan bumperkleven, kijkt of je niet van de weg af rijdt en kan je rijgedrag analyseren. Zo kan de app je benzineverbruik meten en kijken of je milieuvriendelijk rijdt. En er zit een ingebouwde muziekspeler in.

Nexar dash cam-app iPhone

Nexar

Nexar (link) gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) om bestuurders te waarschuwen voor potentieel gevaarlijke verkeerssituaties. Deze AI zorgt er bovendien voor dat de app alleen video opneemt als er zich een gevaarlijke situatie voordoet. Mocht het toch tot een botsing komen, dan bundelt de app automatisch alle gegevens voor het geval je ze nodig hebt. Nexar staat dus altijd aan, maar neemt niet altijd op. Nexar overschrijft oude video’s automatisch. Je kunt ze ook handmatig verwijderen door naar links te swipen.

Car Camera DVR

Car Camera DVR is een hele simpele dashcam-app voor je iPhone. Let op: de gratis versie biedt niet alle opties en hier kun je de optie om video’s te exporteren ontgrendelen voor €2,99 en krijg je alle opties voor €3,99. In de app kun je de opname gemakkelijk instellen. Via een helder menu bepaal je of je audio bij de opname wilt, in welke resolutie er gefilmd moet worden en wat de framerate van de de video is en hoe lang de opnames zijn. Dat is erg handig, want zo voorkom je dat je iPhone binnen een dag geen schijfruimte meer heeft dankzij een file op de A2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2016
Categorie Apps
Onderwerpen auto, camera, verkeer