Applijst: alles over de Olympische Winterspelen 2014

Met welke apps volg je optimaal de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji? iCulture zet ze voor je op een rij.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Olympische Winterspelen Sotsji 2014Vanaf vrijdag 7 tot 23 februari is het zover: de Olympische Winterspelen 2014 in het Russische Sotsji. iCulture zet de beste iPhone- en iPad-apps op een rij om de Olympische Spelen te volgen. Van iPhone-apps waarmee je de Nederlandse schaatsers kunt volgen tot iPad-apps die je als tweede scherm op schoot houdt tijdens het tv-kijken.


Dit artikel verscheen al eerder op iPhoneclub.nl. Dit is een herpublicatie in verband met de start van de Olympische Spelen.

Olympische Spelen live volgen

Met de volgende apps volg je de Olympische Spelen live op je iPhone of iPad. De openingsceremonie start om 17:00 uur.

  • NOS (gratis, universeel, iOS 5.0+)
  • NPO (gratis, universeel, iOS 5.0+)

TeamNL: alles over de Nederlandse atleten

TeamNL Sven Kramer kaart iPhoneTeamNL is de officiële app van het NOC/NSF en bevat de meest complete informatie als je alles over de Nederlandse ontwikkelingen tijdens de Winterspelen wilt volgen. De app biedt uiteraard het laatste nieuws (afkomstig van NOC/NSF, NU.nl en NOS), het volledige programma van de Nederlandse atleten waarop je je kunt abonneren, en een overzicht van de behaalde medailles tijdens het sportevenement. Daarnaast vind je er informatie over alle Nederlandse atleten, begeleiders en staf terug die bij de Spelen betrokken zijn. Die kun je aan je favorieten toevoegen zodat je niet telkens door de bijna 100-koppige lijst hoeft te scrollen.

Downloaden: TeamNL (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Olympic Hub: de activiteiten van atleten volgen

Olympische Winterspelen-app iPhoneOlympic Athletes’ Hub is een andere officiële applicatie die zowel voor sporters als niet-sporters interessant is. Met de app kun je heel eenvoudig volgen wat alle atleten allemaal op Twitter, Facebook en Instagram uitspoken en die weer delen met je vrienden. Door te zoeken op ‘Netherlands’ krijg je een overzicht van de activiteiten van alle Nederlandse atleten. De Olympische sporters kunnen zich via de applicatie registreren en met elkaar chatten. Als gewone gebruiker kun je ook registreren om beloningen te ontvangen en hogerop het leaderboard in de app te komen.

Downloaden: Olympic Athletes’ Hub (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Ook verkrijgbaar: Olympic Athletes Hub for iPad (gratis, iPad, iOS 6.0+)

NOS: livestreams en liveblog volgen

NOS Olympische Winterspelen Sotsji 2014In de NOS-app kun je natuurlijk gewoon het laatste nieuws volgen en losse foto’s en video’s bekijken. Maar dit jaar biedt de NOS voor het eerst ook livestreams aan in de NOS-app. Naast de standaard livestream zijn er nog 7 extra livestreams van sporten die niet op televisie worden uitgezonden. In tegenstelling tot de vorige Spelen, kun je nu ook de liveblogs vanuit de app volgen. De iPhone-app stuurt je ook pushberichten bij belangrijk nieuws, dus waarschijnlijk mis je hierdoor ook geen enkele medaille. Het is nog niet mogelijk om pushberichten voor sportnieuws uit te schakelen.

Downloaden: NOS (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Sochi 2014 Results: officiële app met veel pushmogelijkheden

Sochi 2014 ResultsSochi 2014 is de officiële Engelstalige app van het organiserend comité van de Olympische Winterspelen. Die biedt een compleet overzicht van alle informatie voor de echte sportfanaat die niets wil missen. Je vindt er informatie over medailles, wedstrijdschema, achtergronden over de verschillende sporten en je kunt zelfs toegangskaarten kopen en shoppen naar souvenirs en andere hebbedingetjes. Jouw favoriete sporten en sporters voeg je toe aan je eigen favorieten. De app laat je bovendien uitgebreide pushmeldingen instellen, bijvoorbeeld een dagelijkse notificatie van je favoriete land of de beste drie landen. Ook kun je het volledige wedstrijdschema met één tap aan je agenda toevoegen.

Downloaden: Sochi 2014 Results (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Sochi Magazine 2014: iPad-magazine over onze sporters

Sochi Magazine 2014Sochi Magazine is een gratis iPad-magazine met fotoseries en veel video’s over de Nederlandse Olympische sporters en hun jacht naar goud. Je kunt bijvoorbeeld lezen over schaatser Sven Kramer; hoe kijkt hij terug op Vancouver en wat hoopt hij tijdens de Spelen te bereiken? En nog meer schaatsen: wat hebben de liefde van Ireen Wüst en schaatsen met elkaar te maken? Maar ook skiën, bobsleeën en snowboarden passeren de revue. Daarnaast vind je er de olympische paspoorten van onze mannen en vrouwen met hun social media-kanalen en kun je met de trivia je eigen olympische kennis testen.

De Olympische Spelen: interactief kinderboek

De Olympische Spelen (€0,99 in openingsweekend, normaal €3,99) is een interactief kinderboek met audio- en videomateriaal voor iPad en Mac dat geschikt is voor alle leeftijden. Lees over de geschiedenis van de Spelen, wat betekenen de ringen en het vuur. Maar ook de sporten op een rij. En hoe organiseer je een Olympische Spelen en wat kost het eigenlijk? Gratis iBooks-applicatie vereist.

De Olympische Spelen

Ook leuk

  • The Olympics (gratis) – De officiële iOS-applicatie van het Internationaal Olympisch Comité. Naast alle info over Sotsji ook terugblikken op de mooiste momenten van onder meer de afgelopen Spelen in Londen, Vancouver en Beijing.
  • NUSport (gratis) – De specifieke sportapplicatie van NU.nl houdt je ook op de hoogte van al het nieuws rond de Olympische Winterspelen. Ondersteunt geen push.
  • NU.nl (gratis) – Waar NUSport geen push ondersteunt, laat de NU.nl-app je abonneren op de tag NUMedaille onder een artikel als je een pushbericht wilt ontvangen van alle Nederlandse medailles tijdens de Olympische Spelen.
  • Google Search (gratis) – de slimme gratis assistent is in de laatste update voorzien van een Google Now-kaart die je op de hoogte houdt van de ontwikkelingen tijdens de Spelen, zoals behaalde medailles en ander nieuws.
  • Sotsji (gratis) – Ga je dit jaar naar Sotsji dan kun je in deze app alvast de bezienswaardigheden opzoeken. Ook leuk als je gewoon thuis blijft en geïnteresseerd bent in het aankomend sportcentrum van de wereld.

Openingsfoto: TeamNL

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Apps
Onderwerpen applijst, olympische spelen
Devices iPad, iPhone
Software iOS