ReBoard-icon

Review: ReBoard laat je multitasken op je iPhone met je toetsenbord

Het ReBoard toetsenbord maakt het mogelijk om met je iPhone toetsenbord te multitasken. Zoek een YouTube-video op, plaats een bericht in Slack of plan een Agenda-afspraak in zonder afzonderlijke apps te openen.

ReBoard-icon

De onderste helft van je iPhone-scherm zal een groot deel van de tijd gevuld zijn met het toetsenbord. Hier tik je immers de tekstberichten, zoektermen en andere zaken mee in, maar als je iets anders wilt doen zul je daar weer een losse app voor moeten openen. Het ReBoard-toetsenbord wil je productiever maken door handige shortcuts naar populaire apps in het keyboard te verwerken.


Hierdoor verandert je toetsenbord ineens in een afzonderlijk app-platform, vol met handige shortcuts. Zoek bijvoorbeeld een YouTube-video op, vertaal tekst of reken een som uit zonder je berichten-app te verlaten.

ReBoard ReBoard

Blauwe Command-toets

Al deze functies zitten verstopt achter de blauwe Command-toets links bovenin het ReBoard-toetsenbord. Door deze knop in te drukken zet je een command-tekentje weg in je tekstbalk, waarna alle tekst die je erachter zet automatisch ingevuld wordt in de widget die je daarna selecteert.

Wil je bijvoorbeeld een YouTube-video naar een vriend doorsturen, dan tik je op de Command-toets, en vul je daarna de zoekterm in die je normaal gesproken in de YouTube-app in zou vullen om de video te vinden. Vervolgens selecteer je het YouTube-icoontje in de bovenste balk van het toetsenbord om de zoekresultaten op te roepen. Zoek de goede video op en met een druk op de knop stuur je hem door, zonder dat je daarvoor een afzonderlijke app hoefde te openen.

Het omgaan met de Command-toets vergt wat oefening (in welke volgorde ga ik te werk?) maar als je het eenmaal onder de knie hebt spaar je er ongetwijfeld tijd mee uit. Op het moment van schrijven zijn er achttien verschillende shortcuts in ReBoard beschikbaar, die je dus allemaal vanuit het toetsenbord kunt besturen. Onder meer Wunderlist, Slack, YouTube, Wikipedia worden ondersteund, maar ook Apple’s eigen apps als Agenda, Muziek en Herinneringen.

https://www.iculture.nl/gids/beste-alternatieve-toetsenborden-ios/

ReBoard ReBoard

Stel zelf de volgorde samen

In de afzonderlijke iOS-app van ReBoard kun je gemakkelijk de volgorde van de app-shortcuts instellen en nieuwe toevoegen. Het loont om de shortcuts die je niet gebruikt uit de lijst te knikkeren of ver achteraan te zetten, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot de diensten waar je normaal gesproken altijd een afzonderlijke app voor opende. Bij ons staan YouTube, Slack en de Agenda bijvoorbeeld vooraan in de rij en hebben we die van eBay en Wikipedia eruit gehaald.

Hoewel het gebruiken van de shortcuts naar apps in het ReBoard-toetsenbord over het algemeen goed werkt, is er wel een opmerkelijke functie toegevoegd die vooral onhandig is. De app besluit namelijk automatisch de tekst van je Klembord te plakken als je per ongeluk eerst een app selecteert voordat je een zoekterm invult. Hierdoor krijg je voor je het weet een foutmelding binnen, terwijl dat helemaal niet je bedoeling was.

Naast de handige app-shortcuts is het natuurlijk belangrijk dat het daadwerkelijke toetsenbord van ReBoard ook goed werkt. Deze verschilt gelukkig nauwelijks van het standaard keyboard van de iPhone, maar voegt wel wat slimme kleinigheidjes toe. Zo selecteer je speciale karakters door over de toets naar boven te vegen en kun je volledige woorden in een keer wissen door de backspace knop naar boven te vegen. Ook de spatiebalk is functioneler geworden: als jij er met je vinger overheen schuift beweeg je de cursor.

Wil je weten hoe je een alternatief toetsenbord instelt op je iPhone? Lees dan onze tip waarin we stap voor stap uitleggen hoe je dit doet.

Bekijk ook

Alternatieve toetsenborden installeren op iPhone en iPad

Alternatieve toetsenborden installeren op je iPhone of iPad is een fluitje van een cent. We leggen uit hoe je toetsenborden van derden kunt installeren en verwijderen. En hoe zit het met de privacy?

ReBoard ReBoard

Conclusie ReBoard review

ReBoard is een uniek toetsenbord voor iOS, dat het een stuk gemakkelijker maakt om zaken te delen zonder daarvoor eerst een andere app te openen. Zeker als je leert om met de Command-knop om te gaan. Het voorstellen van woorden ondersteunt alleen nog geen Nederlands, dus die kun je beter uitzetten (door de Command-knop ingedrukt te houden), en het automatisch plakken van tekst op je Klembord is eerder ongemakkelijk dan handig. Ook blijkt in de praktijk dat het onderste gedeelte van je scherm wel erg priegelig is om bijvoorbeeld de juiste YouTube-video te selecteren, al kunnen we dat de app niet te zwaar aanrekenen. ReBoard zorgt er boven alles voor dat je productiever met je iPhone te werk kunt gaan, en dat zal voor veel mensen de aanschafprijs van €1,99 meer dan waard zijn.

Pluspunten

  • Handige lijst met app-shortcuts
  • Ondersteunt naast Apple's apps ook YouTube, Slack en meer
  • Duidelijke tutorial

Minpunten

  • Command-knop onder de knie krijgen vergt wat oefening
  • Automatisch kopiëren van Klembord erg onhandig
  • Selecteren van content soms wat priegelig

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.