Hyper-icon

Review: Hyper schotelt je dagelijkse de beste internetvideo’s voor

Kijk je graag video's op het internet, maar heb je eigenlijk de tijd niet om websites af te speuren op zoek naar de beste? Probeer dan Hyper eens: een dagelijks iPad-magazine met de beste video's van de dag.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Hyper-icon
Dagelijks worden er meer video’s online gezet dan je ooit zou kunnen bekijken. Een groot deel daarvan is totaal overbodig, en vormt vooral een hindernis voor de filmpjes die wel de moeite waard zijn. Hyper schept orde in de chaos en schotelt je de beste internetvideo’s van de dag voor, in een aantrekkelijk digitaal tijdschrift op de iPad.


Update 31 mei 2017: de Hyper-app stopt. In een blogposting van de makers is een terugblik te lezen.

Het zou zomaar uit kunnen groeien tot een dagelijks ritueel: na het avondeten de Hyper van de dag checken. Dit magazine in de vorm van een iPad-app maakt het namelijk heel toegankelijk om in een oogopslag te zien wat er vandaag voor toffe video’s online te vinden zijn. Zes dagen per week staat er een Hyper op je te wachten: iedere werkdag en in het weekend een recap van de beste video’s.

Hyper

Korte filmpjes en documentaires

Zo kun je vandaag bijvoorbeeld een korte documentaire van National Geographic bekijken over de hoogste berg in Zuidoost-Azië, maar ook een komische video waarin bejaarden kennis maken met Snapchat.

Achter dit dagoverzicht met video’s gaat een team van filmmakers schuil dat de hele dag door internetvideo’s bekijkt, zodat jij dat niet hoeft te doen. Zij pikken de krenten uit de pap en maken daar Hyper van.

Omdat iedere dag anders is kan een Hyper bestaan uit een collectie van zes tot twaalf verschillende video’s. Het mooie hiervan is dat iedere Hyper niet bestaat uit vijf grappige kattenfilmpjes, maar verschillende soorten video’s vertegenwoordigd zijn. Tech, humor, natuur, wetenschap en human interest; het is allemaal vertegenwoordigd in Hyper.

Hyper

Prachtig gepresenteerd

Als je Hyper opent kun je meteen een interactief raster bekijken van de video’s van vandaag. Onder de titel van iedere video staat de speelduur, zodat je snel kunt zien of je tijd hebt voor dat veelbelovende filmpje of je hem moet bewaren voor een ander moment. Ook is er een korte samenvatting bij iedere video te vinden waarin de redactie uitlegt waarom juist deze video de Hyper van de dag gehaald heeft.

De besturing is enorm intuïtief, met een nadruk op veegbewegingen om door de video’s te navigeren. Video’s uit de Hyper deel je bovendien gemakkelijk via populaire sociale kanalen en via AirPlay. Heb je een dag gemist, dan kun je gewoon voorgaande edities openen vanuit de app. Tien edities lang blijven Hypers in de app staan.

Hyper is exclusief beschikbaar voor de iPad, en de grote bewegende interface komt dan ook prachtig tot zijn recht op de tablet van Apple. Toch is het jammer dat er geen iPhone-variant is, omdat korte internetfilmpjes juist bij uitstek geschikt zijn om even op je iPhone te bekijken. Bijvoorbeeld als je even een minuutje niets te doen hebt of in de trein zit.

Hyper

Conclusie Hyper review

Verder valt er weinig op te merken aan Hyper. Het is een handig overzicht voor mensen die graag internetvideo’s bekijken maar de tijd niet hebben om het internet af te speuren. In tegenstelling tot veel nieuws-apps stemt Hyper het aanbod echter niet af op jouw interesses, omdat het digitale tijdschrift iedere dag door mensen handmatig gevuld wordt. Hierdoor zit er altijd wel iets tussen dat jou niet interesseert, maar loop je ook de kans dat je iets ontdekt waar je anders nooit op geklikt had. De presentatie van de app is prachtig, de bijbehorende videospeler laat zich gemakkelijk bedienen en er zijn geen advertenties of in-app aankopen die de pret bederven. Toch balen we ervan dat de app niet op de iPhone beschikbaar is.

Bekijk ook

Pocket stelt nu relevante artikelen en video's aan je voor

Pocket gaat relevante artikelen en video's aan je voorstellen gebaseerd op de content die jij in de app opslaat. Hoe meer je Pocket gebruikt, hoe beter dit nieuwsoverzicht moet worden.

Pluspunten

  • Mooie vormgeving die zich gemakkelijk laat besturen
  • Dagoverzicht van interessante video's
  • Balans tussen korte en lange filmpjes

Minpunten

  • Alleen voor iPad

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 31 mei: Informatie over stoppen van de app toegevoegd.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.