Wikipedia icon

Wikipedia brengt compleet vernieuwde app uit

Wikipedia heeft een compleet vernieuwde app uitgebracht. De app kreeg een nieuw ontwerp, is voortaan native en laat je artikelen bewerken.

Wikipedia iconDe iOS-app van Wikipedia is na een update volledig geoptimaliseerd voor de iPhone en iPad. Met andere woorden: de app is niet langer afhankelijk van webpagina’s die in een ingebouwd browserscherm worden geladen. Met de update neemt Wikipedia zijn app ineens een stuk serieuzer. Iets dat je ook terugziet in een belangrijke nieuwe functie: je kunt in de app voortaan ook Wikipedia-pagina’s bewerken.


Hoewel de omschakeling van een webview naar een native app wellicht niet gelijk zal opvallen, zal het vernieuwde uiterlijk van de app wel wat koppen doen keren. Wikipedia voor iOS had namelijk al tijdenlang een zeer verouderd uiterlijk, wat bovendien nog niet voor iOS 7 was aangepast. Een redesign maakt daar een einde aan. Hoewel Wikipedia met grijze boven- en onderbalken er nog niet extreem spannend uitziet, is het nu in elk geval een app die zich anno 2014 niet voor zijn ontwerp hoeft te schamen.

Wikipedia app 1Wikipedia app 2

Omdat de app niet langer een mobiele website toont, kan er ook wat interactiever met getoonde content worden omgegaan. Veeg Wikipedia bijvoorbeeld opzij en je krijgt een inhoudsopgave van een artikel, waardoor je snel naar bepaalde informatie springt. Dit menu bevindt zich opmerkelijk genoeg aan de rechterzijde – in de meeste apps zit zo’n optie links.

Wikipedia probeert met de applicatie duidelijk meer geregistreerde gebruikers over te halen. De bewerkoptie is een aanwinst voor iedereen die ooit een artikel wou aanpassen, en de app vraagt je ook op een schermvullend venster of je wil inloggen. Dit gebeurt slechts eenmalig als je hem voor het eerst start, maar het is alsnog de meest opvallende manier waarop Wikipedia ooit zijn accounts heeft getoond.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 juli 2014 om 19:57
Onderwerp
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.