Portal-icon

Review: Portal verandert je iPhone in een draadloze USB-stick

Met Portal kun je snel bestanden vanaf je computer of Mac naar je iDevice kopiëren, ongeacht het aantal bestanden of het formaat ervan. De app is volledig gratis te gebruiken.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Portal-Pushbullet

Met Portal is het heel gemakkelijk om bestanden van je computer naar je iPhone te verplaatsen. Door gebruik te maken van een WiFi-verbinding kunnen bestanden snel van je harde schijf naar je smartphone worden overgezet, zelfs als ze groter zijn dan 1GB.


Portal heeft geen limiet, zodat je zoveel bestanden kunt verplaatsen als je wilt, zonder rekening te hoeven houden met het formaat van je bestanden. Dit maakt Portal een handig alternatief voor AirDrop.

Bekijk ook

Alles over AirDrop: bestanden uitwisselen tussen Mac, iPhone en iPad

Met AirDrop kun je bestanden uitwisselen tussen iPhone, iPad en Mac. Deze tip legt uit hoe het werkt voor foto's, bestanden, wachtwoorden en meer.

Koppel je computer en iDevice met elkaar

Het werkt zo. Nadat je de app op je iDevice geïnstalleerd hebt, ga je naar de website portal.pushbullet.com op de computer waarvan je bestanden over wilt zetten. Hier is een grote QR-code op te vinden, die je in kunt scannen met de Portal-app. Als je onlangs WhatsApp Web gekoppeld hebt met je iPhone, weet je precies hoe dit werkt.

Portal-Pushbullet Pushbullet-Portal

Nu de twee apparaten met elkaar gekoppeld zijn, kun je simpelweg bestanden in je browser slepen om ze direct naar je iPhone te verplaatsen. Zolang je computer en iDevice op het zelfde WiFi-netwerk zitten, kun je nu onbeperkt bestanden overzetten.

De bestanden in de Portal-app zijn gewoon te openen op je iPhone en kun je ook gemakkelijk delen met anderen. Foto’s worden automatisch in je filmrol gezet. Bestanden die je met Portal verwerkt, worden overigens niet opgeslagen op de servers van de dienst, wat goed nieuws is voor mensen die privacy hoog in het vaandel hebben staan.

Bekijk ook

Stuur jezelf pushberichten met Pushbullet voor iPhone

Met Pushbullet voor iPhone stuur je jezelf pushberichten vanaf de desktop. Je kunt ook pushberichten naar vrienden sturen.

Mogelijk problemen voor iOS 9 beta-gebruikers

Portal is al een tijdje beschikbaar op Android, en daar is het een groot succes. Ryan Oldenburg, CEO van Pushbullet (het bedrijf achter Portal) laat weten dat de app gemiddeld zo’n 30.000 bestanden per dag verwerkt. Mocht je gebruik maken van de beta van iOS 9, dan kun je tegen de nodige problemen aanlopen. De update die deze problemen moet verhelpen is al ingediend, aldus Oldenburg tegen Techcrunch.

Hoewel Portal erg gemakkelijk in gebruik is (als je eenmaal weet hoe het werkt), is het wel wat onhandig om steeds die QR-code in te scannen als je documenten wilt verplaatsen. Een bijbehorende Mac-app zou geen overbodige luxe zijn, waarbij je de twee apparaten eenmalig koppelt en deze gegevens vervolgens onthouden worden. Het voordeel van een webversie is uiteraard dat je het op iedere computer kunt gebruiken, zonder daar eerst een afzonderlijk programma voor te installeren. Handig als je op een school- of werkcomputer bestanden hebt staan die je mee naar huis wilt nemen.

Portal-desktop

Conclusie Portal review

Portal is een interessant en erg handig hulpmiddel om bestanden van een computer naar je iDevice te verplaatsen, zonder dat je hier software voor hoeft te installeren op de computer in kwestie. Een bijbehorende app zou handig zijn om het keer op keer inscannen van de QR-code te voorkomen, maar dat neemt niet weg dat Portal een vast plekje krijgt op onze iPhones. Zeker omdat je geen rekening hoeft te houden met het formaat van het bestand, is het een bruikbare dienst voor mensen die regelmatig op verschillende computers werken, of een manier zoeken om snel bestanden draadloos op hun iDevice te zetten.

Pluspunten

  • Onbeperkt bestanden overzetten, ongeacht het formaat
  • Werkt draadloos en snel
  • Gemakkelijk bestanden in je browser slepen om te kopiëren

Minpunten

  • Iedere keer opnieuw de QR-code inscannen
  • Afzonderlijke desktop-app zou geen overbodige luxe zijn

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.