iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de beste nieuwe Nederlandse apps van juni 2018

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand juni 2018? iCulture zet de beste en interessantste voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste iPhone apps en de beste iPad apps van de lage landen bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via [email protected] of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: NPO Start

Eindelijk was het moment daar: de NPO heeft een eigen app voor de Apple TV uitgebracht. TV-kijkers met een Apple TV in huis zaten hier al een tijd op te wachten, zodat ze hun favoriete programma’s van de Publieke Omroep gewoon kunnen kijken via de Apple TV. De nieuwe NPO Start-app heeft alles wat je van de NPO verwacht: je kan terugkijken en live kijken, programma’s toevoegen aan je kijklijst of series en programma’s volgen. Door in te loggen met je NPO-account, wordt alles gesynchroniseerd tussen al je apparaten. Heb je NPO Start Plus, dan kijk je ook nog terug in HD.

In onze review van NPO Start op de Apple TV kon je al lezen dat we het vooral jammer vinden dat de live zenders niet in HD zijn, ook niet met het betaalde NPO Start Plus. Bovendien is de tv-gids wat onoverzichtelijk, maar buiten dat staat de app als een huis. De app is gratis te downloaden en te gebruiken, maar voor NPO Start Plus betaal je €2,99 per maand. Als je alles uit de app wil halen, is dat eigenlijk wel een vereiste.

Treingids

Apple Watch-gebruikers die veel in de trein zitten, kunnen sinds deze maand gebruikmaken van een handige trein-app. Treingids is een Apple Watch-app waarmee je snel de vertrektijden van het door jou ingevoerde traject kan selecteren. De app werkt snel en ziet er goed uit. In principe is Treingids gratis te gebruiken, maar je mist dan wel enkele functies. Voor €2,49 per jaar krijg je nog allerlei extra functies, zoals je nabijgelegen stations bekijken en favorieten instellen. Daardoor kun je nog makkelijker stations opzoeken. Lees ook onze review van Treingids.

Waterkaart

Hou je van water? Nee, niet om te drinken maar om in te varen! Waterkaart is een nieuwe app die alles te maken heeft met water. Je vindt in de app vaarwegen, de openingstijden van bruggen en sluizen en nog veel meer. Maar ook als je geïnteresseerd bent in waterstanden of het weer op zee kan je bij Waterkaart terecht. En ben je net van plan om je vaarbewijs te halen, dan kan je het Binnenvaartpolitiereglement raadplegen om de regels erop na te slaan. Je kan de app voor een deel offline gebruiken (handig als je ver het water op gaat en het bereik niet optimaal is), maar voor de live waterstanden en informatie over bruggen en sluizen heb je wel een internetverbinding nodig.

De kadasterkaart heeft 15 verschillende kaartlagen, waarop je allerlei informatie vindt zoals boeien, vaargeulen en waterdieptes. Waterkaart Nederland is vier dagen lang volledig gratis te proberen. Daarna kost de app €4,99 per jaar of je kunt hem met beperkte functies gratis blijven gebruiken. Ideaal dus als je het water op gaat.

Shop Jinni

Je kan tijdens het winkelen natuurlijk een boodschappenlijstje met pen en papier gebruiken, maar het kan handiger. Jos Jong, die eerder de Easy Calendar-app maakte, heeft nu een app uitgebracht genaamd Shop Jinni. Het idee van de app is dat je snel foto’s kan maken van dingen die je nog in de winkel moet halen. De app is niet per se bedoelt voor de dagelijkse boodschappen, maar meer voor de extra dingen die je niet zo vaak nodig hebt. Je kan natuurlijk gewoon de foto’s in je bibliotheek bekijken, maar dan staan ze tussen al je andere kiekjes. Het idee is zeker leuk en kan van pas komen als je snel even iets moet onthouden om mee te nemen bij je volgende winkelbezoek.

Blue Water App

Nog meer watersport: deze app helpt je met het reserveren van de juiste ligplaats voor je boot. De app heeft een overzicht van havens, zodat je een mooi plekje in de buurt vindt. Je vindt in de app allerlei informatie over bijvoorbeeld prijs en beschikbaarheid. Betalen doe je via de app, waarna je reservering bevestigd wordt. De app verscheen al eerder, maar is onlangs vernieuwd en stuurt nu ook pushnotificaties.

Catch-Up

Weet je niet welke boeken je nu weer moet lezen? Deze app bevat een verzameling boekrecensies, zodat je weet welk boek jij het beste met je mee kan nemen op vakantie. De recensies zijn afkomstig van verschillende kranten en zijn dus geschreven door professionals. Naast boeken geldt dit onder andere ook voor muziekrecensies. Je kan in de app ook een wensenlijstje aanmaken, zodat je bij kan houden welke boeken op je verlanglijstje staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2018, 13:00
Categorieën Belgische apps, Nederlandse apps
Onderwerp nederlandse apps
Software iOS, macOS, watchOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.