Lucky13-logo.

Lucky13 is een nieuwe tv-quiz waarbij je geld verdient via een app

Nederlandse HQ start vanavond

Lucky13 is een nieuwe tv-quiz waarbij iedereen mee kan spelen via een app en geld kan verdienen. De quiz lijkt erg op de Amerikaanse app HQ, waarmee spelers ook geld kunnen verdienen.

De afgelopen tijd is de Amerikaanse app HQ behoorlijk populair geworden. In HQ neem je het op tegen andere spelers wereldwijd, waarbij je geld kunt verdienen door vragen te beantwoorden. Op vaste tijden is HQ te spelen, ook in Nederland. Vanaf vanavond is er een Nederlandse variant, afkomstig uit de koker van Talpa. Het televisieprogramma heet Lucky13 en is elke dag te spelen met een app.

Lucky13 is een nieuwe quizgame met een app

Onder de noemer Lucky13 komt Talpa vanaf vanavond met deze zogenaamde mobile-first gameshow. Iedereen kan meedoen aan deze nieuwe quiz via de bijbehorende app. Je hoeft jezelf dus niet op te geven als kandidaat voor het bijbehorende televisieprogramma, dat uitgezonden wordt bij SBS6. In Lucky13 draait het erom dat je dertien opeenvolgende vragen correct beantwoordt. Behaal je deze zogenaamde Lucky13, dan behoor je tot één van de winnaars. Alle gezamenlijke winnaars delen het prijzengeld, dat direct na de televisieshow wordt uitgekeerd. Hoe minder spelers alle vragen juist beantwoord hebben, hoe hoger het prijzengeld.

Lucky13-app met startscherm.

De tweekeuzevragen draaien om algemene kennis uit verschillende categorieën, zoals film, sport, entertainment en taal. Het spel kan binnen een half uur twee keer worden gespeeld. De bijbehorende tv-show wordt elke werkdag om 19:00 ‘s avonds uitgezonden bij SBS6, gepresenteerd door 3FM-dj Rob Janssen. In de app kun je op hetzelfde moment meespelen en kans maken op de prijzenpot. De eerste dag staat deze op €1000. Meespelen zelf is helemaal gratis.

Lucky13 is duidelijk geïnspireerd op HQ. Bij HQ varieert de prijzenpot van $2500 tot $25.000, met uitschieters op speciale dagen zoals Oudejaarsavond. Volgens Talpa komen er op termijn nog meer aparte games bij die draaien om speciale thema’s en categorieën. Het is niet nodig om per se naar het televisieprogramma te kijken, maar door een extra vraag over een commercial te beantwoorden, kun je een klavertje verdienen die je in kan zetten bij een fout gegeven antwoord. Het programma en de app worden mede mogelijk gemaakt door PayPal en de Vrienden Loterij, maar het is niet verplicht om een PayPal-rekening te hebben of deelnemer bij deze loterij te zijn.

Lucky13 werkt op zowel de iPhone als iPad. Om mee te kunnen spelen moet je je eerst wel registeren. Dat kan via je mailadres, maar ook met je Facebook-account. Mocht je in de prijzen gevallen zijn, dan krijg je hierover een mail. Je kan het geld laten storten op een PayPal- of bankrekening.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 11 juni: Lucky13 start vanavond. Het artikel is bijgewerkt met onder andere een link naar de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2018, 12:06
Categorie Apps
Onderwerpen game, televisie
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.