Lucky13-logo.

Lucky13 is een nieuwe tv-quiz waarbij je geld verdient via een app

Lucky13 is een nieuwe aankomende tv-quiz waarbij iedereen mee kan spelen via een app. De quiz lijkt erg op de Amerikaanse app HQ, waarmee spelers ook geld kunnen verdienen. Lucky13 wordt twee keer per halfuur gespeeld.

De afgelopen tijd is de Amerikaanse app HQ behoorlijk populair geworden. In HQ neem je het op tegen andere spelers wereldwijd, waarbij je geld kunt verdienen door vragen te beantwoorden. Op vaste tijden is HQ te spelen, ook in Nederland. Deze zomer komt er echter een Nederlandse variant, afkomstig uit de koker van Talpa. Het televisieprogramma heet Lucky13 en is elke dag te spelen met een app.

Lucky13 is een nieuwe quizgame met een app

Onder de noemer Lucky13 komt Talpa vanaf aankomende zomer met deze zogenaamde mobile-first gameshow. Iedereen kan meedoen aan deze nieuwe quiz via de bijbehorende app. Je hoeft jezelf dus niet op te geven als kandidaat voor het bijbehorende televisieprogramma, dat uitgezonden gaat worden bij SBS6. In Lucky13 draait het erom dat je dertien opeenvolgende vragen correct beantwoordt. Behaal je deze zogenaamde Lucky13, dan behoor je tot één van de winnaars. Alle gezamenlijke winnaars delen het prijzengeld, dat direct na de televisieshow wordt uitgekeerd. Hoe minder spelers alle vragen juist beantwoord hebben, hoe hoger het prijzengeld.

Lucky13-logo.

De tweekeuzevragen draaien om algemene kennis uit verschillende categorieën, zoals film, sport, entertainment en taal. Volgens de makers wordt het spel binnen een half uur twee keer gespeeld, maar het is nog onduidelijk of dit de hele dag door is. Ook de exacte prijzenpot is nog niet bekend. Naast de app wordt het programma ook elke dag live uitgezonden bij SBS6.

Talpa start deze zomer dus met deze nieuwe kennisquiz, die duidelijk geïnspireerd is op het succes van HQ. Bij HQ varieert de prijzenpot van $2500 tot $25.000, met uitschieters op speciale dagen zoals Oudejaarsavond. Talpa zegt in haar persbericht dat er op termijn nog meer aparte games bij komen die draaien om speciale thema’s en categorieën. Talpa houdt verdere details over de app nog even geheim, zoals hoe de app eruit komt te zien.

Talpa TV is de eigenaar van onder andere SBS6. Voor RTL 4 maakt het bedrijf momenteel ook nog Weet Ik Veel, een wekelijkse quiz op zaterdagavond waarmee je ook kan meespelen met een app. Bij Weet Ik Veel speel je echter vooral mee voor de lol. Je verdient er geen geld mee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2018, 12:15
Categorie Apps
Onderwerpen game, televisie
Software iOS

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.