Dirk-app op iPhone

Dirk-app laat je boodschappen scannen in de winkel

Supermarktketen Dirk heeft een app met zelfscanner uitgebracht, die eerder al is getest in een besloten groep. De app is voor iedereen te downloaden, maar het zelfscannen werkt alleen in bepaalde winkels.

Dirk-app met zelfscanner

Hoofddorp is dé plek waar je moet zitten als je nieuwe supermarktfuncties wil proberen. Albert Heijn is er gestart met een test om boodschappen af te rekenen en nu heeft Dirk er ook een drietal filialen uitgekozen om de zelfscanner in de app te testen: je kunt terecht bij Dirk op het Burgemeester Stamplein, Aalburgplein en Markenburg in Hoofddorp. Daarnaast wordt er getest in Leiden, Leiderdorp, Barendrecht en Goes. Woon je niet in de plaatsen, dan kun je de app gebruiken om aanbiedingen te bekijken en een boodschappenlijstje te maken.


De app van de Dirk van den Broek-supermarkten heet kortweg Dirk en werkt samen met de eveneens vernieuwde website. Je kunt een boodschappenlijstje op de website aanmaken en vervolgens bekijken in de app. Om zich te onderscheiden van AH kun je bij Dirk verschillende lijstjes per thema aanmaken, bijvoorbeeld voor een feestje of kerstdiner. Hiervoor moet je wel een account aanmaken. Je kunt de boodschappen per afdeling sorteren, om te voorkomen dat je kriskras door de winkel moet lopen om alles bij elkaar te sprokkelen.

Dirk-app voor iPhone

Spraakfunctie
De app laat aanbieding van deze week en de komende week zien. Wil je weten wat jouw Dirk-filiaal te bieden heeft, dan kun je dat ook zien in de app. Met de productvinder zie je of een bepaald product wel in het assortiment zit. Je kunt dit invoeren door te typen, de barcode van een product te scannen of door de naam in te spreken. Maar het meest vernieuwend is het zelfscannen. Bij de winkels die in de appomschrijving worden genoemd heb je geen handscanner meer nodig, maar kun je de app gebruiken. Het product wordt automatisch afgevinkt van je boodschappenlijstje zodra je hebt gescand. Betalen doe je bij de gewone kassa of bij een betaalpaal.

De werkwijze lijkt erg op het zelfscannen bij Albert Heijn. Die supermarktketen voert binnenkort een proef uit waarbij je zelfs via de app kunt afrekenen. Er komt dan geen betaalpaal meer aan te pas.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2018, 12:18
Categorie Apps
Onderwerpen boodschappen, supermarkt
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.