iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 26-2018 in App Gemist

NPO Start, Edit en meer

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Edit

Als je op zoek bent naar een app om heel eenvoudig je verhalen of gedachtes mee op te schrijven, dan moet je Edit zeker een kans geven. Deze nieuwe app is heel simpel om te gebruiken: je start hem op en je begint gewoon weer met typen. Geen poespas, geen ingewikkelde opties of instellingen waar je aan moet sleutelen: gewoon een wit stuk scherm en een toetsenbord.

Teksten schrijven in Edit.

Om de app toch wat meer mogelijkheden te geven, zijn er drie knoppen boven het toetsenbord. Met het maantje kun je wisselen naar een donkere modus, als je later op de dag een verhaal wil schrijven of als je simpelweg meer een liefhebber bent van donkere kleuren. Daarnaast is een knop om meteen alle tekst te selecteren en opnieuw te beginnen. Met de derde knop stuur je je tekst door naar een externe app of dienst, via het standaard deelmenu. Edit slaat je teksten namelijk niet op, dus als je een tekst wil bewaren en opnieuw wil beginnen moet je deze eerst exporteren naar een andere locatie.

NPO Start

Deze week verscheen eindelijk de NPO Start-app op de Apple TV. De app is een tijd geleden al aangekondigd, maar sinds deze week kun je eindelijk op je Apple TV naar alle programma’s van de Publieke Omroep kijken. De app heeft het hele aanbod en laat je ook live naar de NPO-zenders kijken. Je kan inloggen met je NPO-account en met een Plus-pakket kijk je ook alles terug in HD. De app ziet er prima uit op de Apple TV en heeft een aantal handige opties, zoals programma’s toevoegen aan je kijklijst. Lees ook onze review van NPO Start op de Apple TV.

Taskade

Taskade is een nieuwe app waarmee je makkelijk lijstjes en taken kan maken. De app is gratis te gebruiken is geschikt voor zowel individuen als voor teams. De app laat je checklists maken, maar ook gewone notities. Met een lichte uitstraling en verschillende kleurtjes kun je de notities van elkaar onderscheiden. Als je Taskade in een team gebruikt, kun je samen aan lijstjes en noties werken. De app heeft ook een schatgedeelte, zodat je met je collega’s in contact

Berry Dark Browser

Hou je van donkere kleuren? Dan kun je Berry Dark Browser een keer proberen. Zoals de naam al zegt is de app een donkere webbrowser. De app maakt websites donker en is daarom geschikt voor de late uurtjes. Met drie vingers op het scherm wissel je eenvoudig van de lichte naar donkere weergave. De app heeft ook nog een extern donker toetsenbord die je in al je apps kan gebruiken. Op de iPhone X kan de app van positieve invloed zijn op je batterijduur, omdat het OLED-scherm bij zwart energiezuiniger is. Met een prijskaartje van €3,49 is de app wel wat hoog geprijsd.

Berry Dark Browser.

Pokémon Quest

Als je gek bent op Pokémon, dan kan je je lol op met de nieuwe game Pokémon Quest. De app heeft een unieke Minecraft-achtige uitstraling. In de game ga je met je Pokémon-vrienden op avontuur in Tumblecube Island, een plek waar alles gemaakt is van kubussen. Als je Pokémon Go veel gespeeld hebt, zullen de Pokémon in deze game je bekend voorkomen (ondanks de wat vreemde uitstraling). Het is de bedoeling om vriendjes te worden met Pokémon, terwijl je ook gevechten kunt spelen door op het scherm te tikken. Je kan zelfs nog je kamp opleuken met allerlei decoraties. De game is vooral geschikt voor de wat jongere spelers, mede door de speelste uitstraling.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.