Zelfscannen met Appie van Albert Heijn.

Albert Heijn voegt zelfscannen weer toe aan de Appie-app

Geen aparte app meer nodig
Met de nieuwste versie van de Appie-app kun je eindelijk weer zelfscannen, zonder dat je moet wisselen tussen twee apps. Een jaar geleden kwam Albert Heijn met een aparte app voor zelfscannen, maar dat is nu niet meer nodig.

Zelfscannen terug in Appie-app

Een jaar geleden introduceerde Albert Heijn de compleet vernieuwde Appie-app. De app was een flinke sprong voorwaarts ten opzichte van de eerdere app, al waren er wel wat klachten van eerste gebruikers. Het grootste deel van die klachten ging over het zelfscannen, oftewel het scannen van producten tijdens het boodschappen doen met je iPhone. Waar dit bij de oude Appie-app gewoon direct in de app zelf kon, had je voor de nieuwe Appie-app een aparte Zelfscannen-app nodig. Nu een jaar later is dat niet meer het geval, want zelfscannen vind je vanaf vandaag direct in de Appie-app.

De losse Zelfscannen-app had als gevolg dat je tijdens het boodschappen doen twee apps gebruikte: Appie voor je eventuele boodschappenlijstje en de losse Zelfscannen-app om producten daadwerkelijk te scannen en af te rekenen. In versie 5.9 van Appie vind je zelfscannen gewoon weer in de normale app, waardoor je de Zelfscannen-app van je iPhone kan verwijderen. In elke winkel waar je kan winkelen met de handscanner, kun je ook zelfscannen met je mobiel. Je moet daarvoor wel verbonden zijn met het Wi-Fi-netwerk in de winkel en je moet je bonuskaartnummer invoeren.

Albert Heijn zelfscannen met Appie.

Het zelfscannen is meteen in een nieuw jasje gestoken. Zelfscannen bestaat nu twee onderdelen: Gescand en Mijn lijst. Bij Gescand zie je een overzicht van al jouw gescande producten en in Mijn lijst staan alle boodschappen die je eerder al op je boodschappenlijstje gezet hebt. Achter deze producten vind je nu meteen een knop om hem te scannen en van je lijstje af te strepen.

Na het zelfscannen met je iPhone ga je naar het zelfscanplein en tik je op de Betaal-knop. Je scant vervolgens de getoonde code bij de zelfscankassa en rekent af. In de Appie-app wordt na het betalen een code getoond die je kunt gebruiken om het poortje te openen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.