iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 27-2018 in App Gemist

TV Anywhere, Kompare en meer

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: TV Anywhere op Apple TV
Het gaat ineens heel erg hard met de Apple TV. Nadat gebruikers jarenlang klagen over het gebrek aan Nederlandse apps, verschijnt nu de ene na de andere op de nieuwste Apple TV’s. Na NPO Start en NLZIET is het nu de beurt aan T-Mobile. De TV Anywhere-app is er nu ook op de Apple TV, waardoor je dus met je huidige tv-bundel bij T-Mobile kan kijken via je Apple TV.

TV-anywhere van T-Mobile.

De Apple TV dient dan dus als een vervanging van je settopbox die je normaal gesproken van de provider krijgt. De TV Anywhere-app op de Apple TV zal je vooral bekend voorkomen als je eerder al KNIPPR gebruikte. De app lijkt zowel qua design als werking erg op de versie van KNIPPR. Dat betekent dat je snel kan zappen door naar links en rechts te vegen, terwijl je ook gewoon door de overzichtelijke tv-gids kan bladeren. Het enige verschil tussen KNIPPR en deze app is dat je voor TV Anywhere per se klant bij T-Mobile Thuis moet zijn.

Kompare

Als je op vakantie gaat of ergens bent waar je graag foto’s wil maken, dan is de kans groot dat je veel dezelfde foto’s maakt. Toch ziet elke foto er net wat anders uit, waardoor het uitzoeken van de beste nogal een klus kan zijn. De app Kompare helpt je daarbij. In plaats van dat je telkens een foto selecteert en dit afwisselt met een vergelijkbaar plaatje, doet Kompare het werk voor jou. De app is niets meer dan een extensie voor de Foto’s-app. Kies twee of meer foto’s, druk op de extensie in het deelmenu en de foto’s wisselen elkaar in beeld af zodra je op het scherm tikt. Je kan op deze manier makkelijker het verschil zien en dus beter de juiste foto eruit pikken.

Kompare.

Crafter: AR Build Battle

Voor de creatievelingen hebben we deze week Crafter: AR Build Battle. In deze game, die qua looks wat weg heeft van Minecraft, maak je met blokjes je eigen dieren of voorwerpen. Vervolgens kunnen deze in AR tot leven komen. Je kan je creaties delen met je vrienden en via woorden raden wat ze voor je gemaakt hebben. Het is dus niet alleen een creatieve game, maar ook een competitief spelletje.

Crafter AR Build Battle.

Drawing Games for Kids Toddler

Kinderen leren tekenen met deze educatieve app. Kleuters kunnen hier hun creativiteit de vrije loop laten gaan en tegelijkertijd leren hoe ze moeten tekenen. Het leuke is dat je tekeningen tot leven komen en je er zelfs mee kan dansen. Kinderen trekken de lijntjes over nadat ze zelf de kleur gekozen hebben. In totaal zitten er vijftien verschillende dieren in de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.