iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 10-2020 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 10 in 2020 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Castlevania: Symphony of the Night
Deze week bracht Konami een oude klassieker naar de iPhone en iPad. De game werd oorspronkelijk in 1997 uitgebracht voor de PlayStation, maar is in de afgelopen jaren al meermaals naar andere systemen overgezet. Nu is het de beurt aan de iPhone en iPad. De klassieke side-scrolling actie-RPG is de eerste Castlevania-game van de bekende director Koji Igarashi. Dit deel kenmerkte de richting van de Castlevania-serie in de jaren daarna.

De game was erg invloedrijk op de vervolgdelen en andere titels binnen het genre. De game heeft een klassieke retro-look en zal vooral oudere fans aanspreken. Deze iOS-versie is gebaseerd op de PSP- en PS4-versie die eerder verscheen. Voor een eenmalige aankoop van €3,49 is de game voor jou. Er zitten geen in-app aankopen in.

Visits

Als je vaak op reis gaat, kan deze app je helpen om alle gegevens te bewaren. Het is een soort dagboek voor je reisverslagen. De app kan ook automatisch bijhouden waar je geweest bent en door foto’s toe te voegen creëer je je eigen dagboek. Er is ondersteuning voor iCloud, dus je gegevens worden tussen je apparaten gesynchroniseerd. Er zijn allerlei opties voor tekstopmaak en de app heeft een donkere modus. Je locatiegegevens kun je ook exporteren. De makers beloven zorgvuldig om te gaan met je privacygevoelige gegevens en zeggen niks te verzamelen of te verkopen. Wel werkt de app met een abonnementenmodel.

SpotiApp

Wil je overstappen naar Spotify van bijvoorbeeld Apple Music? Dan kan deze app je daarbij helpen. Het enige wat je hoeft te doen is screenshots maken van je bibliotheek, waarna deze door de app geanalyseerd worden. De app herkent de nummers en met een enkele tik kun je deze in Spotify importeren. De video laat zien hoe het werkt.

Volume Control Pro

Als je extra nauwkeurig het volume van je iPhone wil instellen, moet je deze app hebben. Volume Control Pro is een handige app waarbij je met getallen een exact volumeniveau kan instellen. De app laat je favorieten bewaren, die je vervolgens snel via de app kan benaderen. De volumeknoppen op je iPhone gaan met stapjes van zo’n 6%, maar met deze app kan je het volume dus op het percentage nauwkeurig aanpassen.

Nightfall

Je kan op de Mac de donkere modus inschakelen op een aantal manieren. Dat kan via de instellingen of via Siri, of je zorgt ervoor dat de donkere modus automatisch geactiveerd wordt op basis van het moment van de dag. Maar wat als je via een eenvoudige snelkoppeling in de menubalk of een toetscombinatie met het toetsenbord de donkere modus wil activeren? Dan moet je Nightfall hebben. Het is een gratis tool waarmee je zelfs een overgangsperiode kunt aangeven, waardoor je Mac niet ineens plotseling donker wordt.

Nightfall is gratis beschikbaar via Github.

Splitt

Ja, alweer een nieuwe betaalapp. De Splitt-app laat je, zoals de naam al zegt, makkelijker uitgaven splitten met een grote groep. Je maakt een groep aan met bijvoorbeeld je vrienden en je koppelt Splitt aan je bankrekening. Vervolgens belooft de app dat uitgaven die je in de app bijhoudt automatisch op je rekening wordt af- en bijgeschreven. Ook heeft de app een betaalfunctie, waarmee je via een QR-code kan betalen in meer dan 150 bars en restaurants in Nederland.

Politie

De app van de politie is onlangs in het nieuw gestoken. Onderin vind je nu vier knoppen voor de belangrijkste onderdelen. Daarnaast is de insteek van de app veranderd: in plaats van kennis en nieuws over alles rondom de politie, draait het nu meer om de inmenging van burgers. Je kan makkelijk een tip sturen of een melding maken, je check verkopersgegevens als je bijvoorbeeld iets koopt van Marktplaats, controleren of een product gestolen is en nog veel meer. De app wordt de komende tijd nog verder uitgebreid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 maart 2020 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.