Siri-hack van Jackoplane blijkt hoax om donaties te verzamelen

·

Siri1-250x146Een paar dagen geleden beweerde de nog onbekende ontwikkelaar @Jackoplane een werkende Siri-port te kunnen maken voor alle devices op iOS 5. Hij zou de port op korte termijn kunnen uitbrengen, ook al trokken andere ontwikkelaars in twijfel of de port überhaupt mogelijk en/of legaal was. Het blijkt nu een hoax te zijn geweest: Joshua Tucker heeft op Twitter aangegeven dat er géén port van Jackoplane is. Het lijkt erop dat het Jackoplane alleen ging om de aandacht en de donaties.

Joshua Tucker schrijft voor de website ModMyi en verifieerde eerder de claims van Jackoplane. Nu vertelt hij via Twitter dat Jackoplane tegenover hem had gelogen. Alleen chpwn en Steven Throughton-Smith werken volgens Tucker aan een werkende Siri-port.

Dat er iets niet helemaal goed zat bij Jackoplane was eerder al wel duidelijk. Een reeks smoesjes deden veel mensen twijfelen of de intenties van de ontwikkelaar wel goed waren. Jackoplane beweerde geen filmpje te kunnen maken, vanwege auteursrechtelijke beperkingen. Daardoor konden collega-ontwikkelaars ook niet controleren of zijn beweringen juist waren.

Mensen die gedoneerd hebben via PayPal kunnen hun geld uiteraard terugvorderen.

Update 10:41 Eerdere beweringen van Jackoplane zelf bleken afkomstig van een nepaccount. ModMyi-schrijver Joshua Tucker wijdde echter wel uit over de validiteit van Jackoplane’s Siri-port.
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

24 reacties

 1. door Patrick

  Zieke geest en toch handige harry

 2. door mitchell

  zielig

 3. door nfsgamer

  Zielig figuur… en dan vervolgens aan het einde van zijn excuus zeggen: “I AM GOD!!!”???? Beetje omhooggevallen persoon als je het mij vraagt…

 4. door Machiel

  Dude, weak…
  Nja geld terug geen probleem

 5. door YasinZ.

  Wat zielig, echt laag

 6. door bas

  Haha! Helemaal gestoord!

 7. door Excellence

  chpwn heeft hem wel werkend gekregen dus jackoplane mag lekker opzouten! hij is echt ziek in zn hoofd.

 8. door n1mber

  Hahaha…..best triest eigenlijk en ergens ook wel geniaal.

 9. Mooie mensen heb je toch op deze wereld. ;)

 10. door Velocus

  Wat een loser!

 11. door tinus

  Kan aan mij liggen maar deze uitspraken zie ik niet op twitter ??

  In eerste instantie werden in dit artikel uitspraken aangehaald die gedaan zijn door @jackopIane in plaats van @jackoplane. Het artikel is inmiddels gewijzigd met andere bronnen.

 12. door L23

  Ik had al vrij snel door dat Jackoplane geen werkende Siri-port ging uitbrengen. Toch jammer dat er zoveel mensen donaties hebben gegeven.

  De Siri-port gaat er wel komen. Het is nu afwachten op een unthetered jailbreak release voor de iPhone 4s. Is deze uitgekomen dan is het een kwestie van enkele dagen.

 13. door L23

  Ik had al vrij snel door dat Jackoplane geen werkende Siri-port ging uitbrengen. Toch jammer dat er zoveel mensen donaties hebben gegeven.
  De Siri-port gaat er wel komen. Het is nu afwachten op een unthetered jailbreak release voor de iPhone 4s. Is deze uitgekomen dan is het een kwestie van enkele dagen.

 14. door Dustin

  Hahaha… ik moet wel zeggen… ik vind hem wel komisch :)
  I AM GOD!!!… hahaha :)

 15. door L23

  @tinus: Zijn account is in iedergeval niet meer bereikbaar.

 16. door tinus

  Er is een fout gemaakt jackoplane en jackopiane bestaan beiden op twitter de laatste is de boosdoener en fake . Tijd om dit artikel te herzien lijkt me ;-)

 17. door ruben

  Waarom denk je dat er voor Siri een nieuwe iPhone is gelanceerd? Daar heeft Apple echt wel onderzoek naar gedaan. Voor de rest kun je echt niet zomaar met de Apple server verbinden voor feedback. Dat is vast wel serienummer geregistreerd.

 18. door Rakesh

  Geniaal toch,

  Een onbekende gast zegt iets en iedereen loopt achter hem aan,
  Zo zie je maar weer hoe graag wij iets willen geloven

 19. door Fabian

  Het originele account van Jackoplane is nu gesloten voor niet-followers, maar de berichten die jullie hier laten zien komen van Jacopiane, met een I ipv een L, de echte Jackoplane heeft dit niet gepost en is misschien dus niet fake. Of heeft in ieder geval zelf niet de donaties ontvangen! Lijkt me dus niet dat dit bericht compleet is/klopt. Het kan zijn dat er een fake Jackoplane is, met twitter account name JackopIane die doet alsof hij Jack is…

  EDIT: zie nu dat het artikel is aangepast, ben benieuwd hoe dit nou echt zit/afloopt…

 20. door Thiemo

  Mooie manier.
  Kunnen mensen die “gedupeerd” zijn nog geld terugclaimen?

 21. door Pares

  @Thiemo: Lezen is een kunst

 22. door Azza

  Je kan donaties via Paypal meestal niet terugclaimen zonder medewerking van de ontvanger.

 23. @Azza: Niet waar. Zodra jij een claim indient en het conflict niet wordt opgelost, krijg jij als betaler gewoon je geld terug. Door de medewerker van PayPal te wijzen op de oplichtingspoging van deze figuur, is de zaak snel opgelost, lijkt mij.

 24. door Jordi

  Dit is gewoon stelen…
  …en mensen blij maken met een dooie mus.

  Erg jammer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.