Omzet Vodafone stijgt, ondanks lagere bel- en SMS-omzet

Vodafone heeft vandaag zijn halfjaarcijfers bekend gemaakt. Hieruit blijkt dat de omzet bij de provider steeg, ondanks dalende omzet van bellen en sms'en. Dit zou te danken zijn aan meer verdiensten van mobiel internet.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

vodafoneVodafone heeft vanochtend haar halfjaarcijfers bekend gemaakt. Hierbij vertelde de telecomprovider dat de omzet afkomstig van bellen sms’en het afgelopen half jaar is gedaald. Ondanks deze daling steeg de algemene omzet bij Vodafone wel. Dit zou te danken zijn aan het stijgende gebruik van mobiel internet en het groeiende aantal klanten met een smartphone.

De omzet bij Vodafone steeg met 2,3 procent ten opzichte van vorig jaar, naar 965 miljoen euro. Het aantal klanten steeg vooral flink: zo zou er 87 procent aan klanten met een smartphone bij zijn gekomen ten opzichte van vorig jaar. Het aantal nieuwe algemene aansluitingen steeg naar 5,3 miljoen, met 8,5 procent. Er werd ongeveer 80 procent meer aan data verbruikt. Over de dalende omzet bij bellen en sms’en wijdt de provider niet uit. Om het stijgende aantal gebruikers goed op te vangen investeert Vodafone 240 miljoen euro in onder andere het netwerk.

Eerder dit jaar was Vodafone één van de providers die de datalimieten aanscherpte, waardoor nieuwe abonnees meer betalen wanneer ze van dezelfde hoge limieten gebruik willen maken. Ook andere providers stegen in prijs. Volgens gegevens van Tweakers zullen deze prijzen in 2012 weer worden verhoogd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2011, 10:45
Categorie Providers
Onderwerpen cijfers, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.