Ontwikkelaar port Siri naar iPhone 3GS

Ontwikkelaar Ryan Petrich zegt Siri werkend te hebben gekregen op de iPhone 3GS. Dankzij een samenwerking met Steven Throughton-Smith en chpwn zou de port ook verbinden met Apple's servers.

SiriJailbreak-ontwikkelaar Ryan Petrich zegt geslaagd te zijn in een port van Siri voor de iPhone 3GS. Om dit voor elkaar te krijgen werkte hij samen met de bekende ontwikkelaars chpwn en Steven Throughton-Smith. Die laatste kreeg het in oktober voor elkaar om Siri werkend te krijgen op een iPhone 4. Petrich’s 3GS-port verbindt ook met Apple’s servers.

Ryan Petrich bracht een YouTube-video uit waarin hij Siri werkend op een iPhone 3GS toont. Hij vraagt Siri naar zijn eigen contactinformatie, een opdracht die vervolgens wordt uitgevoerd. De microfoon van de iPhone 3GS is wel een stuk slechter, waardoor je zelf soms achteraf op de homeknop moet drukken na het geven van een opdracht.

Eind oktober slaagden chpwn en Steven Throughton-Smith erin om Siri succesvol te laten verbinden met Apple’s servers. Om dit te doen maakten ze echter gebruik van auteursrechtelijk materiaal. Ook zou er een token voor nodig zijn van een gejailbreakte iPhone 4S. Gezien de juridische problemen hierbij hebben ze nog geen port uitgebracht. Waarschijnlijk zal dit ook opgaan voor deze iPhone 3GS-port.

Eerder vandaag beweerde ModMyi-schrijver Joshua Tucker dat Jackoplane zijn port van Siri voor alle iPhones een hoax is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2011, 12:10
Categorie iOS
Onderwerpen iPhone 3G, jailbreak, Siri
Device iPhone 3GS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.