Microsoft wil iTunes-app voor Windows 8, Apple werkt niet mee

· Gonny van der Zwaag

windows-8-tabletMicrosoft wil graag dat Apple een iTunes-app voor Windows 8 maakt. Ze hebben de rode loper al uitgerold, maar het lijkt er niet op dat Apple wil meewerken. Een desktopversie van iTunes voor Windows is er al, maar Microsoft zou graag willen dat Apple een Metro-versie maakt. Dat zei Windows CFO Tami Reller in een interview met CNN Money. Microsoft geprobeerde Apple te overtuigen, maar we hoeven voorlopig niets te verwachten.

In de Windows Store is iTunes een van de meestgezochte apps. Er zijn inmiddels meer dan 60.000 apps beschikbaar voor Windows 8, waaronder bekende namen als Twitter en YouTube.

Microsoft’s CFO verwacht dat de meeste populaire iOS-apps nog voor de kerstdagen ook voor Windows 8 beschikbaar zijn. “Het is niet alleen ons doel, maar het is realistisch om dat te halen”, zei ze in een reactie. “We zijn er bijna”. Wat iTunes betreft: Microsoft heeft eigen varianten met de naam Xbox Music en Xbox Video. Ook is er een Music-app aanwezig op Windows 8-apparaten waarmee je je muziekcollectie kunt organiseren. Toch is iTunes nog steeds de populairste online muziekwinkel.

iTunes ontstond in 2000, toen Apple SoundJam MP overnam. Het kreeg de naam iTunes en werd vrijwel gelijktijdig uitgebracht met de eerste generatie iPod, in oktober 2001. Anderhalf jaar later verscheen iTunes 4 (zie hieronder), met een ingebouwde muziekwinkel en ondersteuning voor Microsoft Windows.

itunes-4

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.