Ridogulous Smart Collar: hondenhalsband met iPhone-app

De Smart Collar is een slimme hondenhalsband van Ridogulous, die via Bluetooth met een bijbehorende iPhone-applicatie kan verbinden.

Ridogulous Smart CollarDe Smart Collar van Ridogulous is een slimme halsband voor je hond, die onder andere met behulp van gps je hond in de gaten houdt en dankzij Bluetooth met je iPhone verbindt. Er zijn al een paar alternatieven die iets soortgelijks bieden, maar de Smart Collar heeft een paar slimme functies: zo kun je bijvoorbeeld bijhouden hoeveel je hond op een dag beweegt met een activiteitentracker en kun je de hond roepen via een luidspreker in de halsband.

Omdat de Smart Collar met je iPhone verbindt, weet de halsband altijd waar de hond zich ten opzichte van het baasje bevindt. Hierdoor kan de app een virtueel hek maken dat een bepaald aantal meters van jou is verwijderd. De app zal een alarm laten afgaan zodra de hond te ver weg van je is, zodat je hem kunt opzoeken.

De informatie van de halsband wordt door de app op een paar handige manieren gebruikt. Zo kunnen meerdere app-gebruikers inloggen op de halsband zodra ze de hond moeten uitlaten, zodat ze punten kunnen scoren. Degene die er het meeste met de hond op uittrekt staat bovenaan de ranglijst. De informatie van de activiteitentracker kan ook worden gedeeld met een dierenarts of andere app-gebruikers, die je daarmee een beter advies kunnen geven als de hond zieker wordt. De maker zegt ook aan spelletjes te werken die van de halsband gebruikmaken.

Je kunt een Smart Collar bestellen door 135 dollar te doneren. Die prijs zal met 20 dollar stijgen zodra de eerste honderd zijn geclaimd. Na je donatie moet je wel een tijdje wachten: de eerste Smart Collars worden in februari 2014 pas geleverd. Een alternatief dook twee dagen geleden trouwens op: de FitBark doet iets soortgelijks, in de vorm van een botje.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JI8ekr733Y4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2013, 14:30
Categorie Accessoires
Onderwerp dieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.