iTunes 11 nu te downloaden: alle vernieuwingen op een rij

·

iTunes 11 nu te downloaden Mac en Windows headerDe nieuwste versie van Apple’s muziekprogramma iTunes is vanaf nu te downloaden voor Mac en Windows. iTunes 11 heeft een aantal ingrijpende vernieuwingen, zoals iCloud-synchronisatie tussen je apparaten, een nieuwe indeling van je mediabestanden en een nieuwe en flexibelere minispeler. Het uiterlijk van de iTunes Store is gelijkgetrokken met dat van iTunes in iOS 6. Een van de handigste mogelijkheden is dat iTunes je positie in een film, studieboek of muziek onthoudt en dat je op de iPhone verder kan gaan met waar je gebleven was – en andersom.

iTunes 11 liet iets langer op zich wachten dan verwacht. Apple zei de nieuwste versie van het muziekprogramma in oktober uit te willen brengen, maar aan het eind van die maand bleek de verschijning te zijn uitgesteld naar november. Hieronder zetten we de nieuwe eigenschappen van iTunes 11 op een rij.

Nieuwe interface

Het zwaartepunt van de iTunes-interface is niet langer de linkerbalk, waarmee je in vorige versies altijd naar andere mediabibliotheken kon gaan en kon wisselen tussen muziek, films, podcasts, studieboeken en meer. Er is nu nog één liggende balk net onder de afspeelbalk, waarin je met een uitvouwmenu links schakelt tussen de mediabibliotheken. Centraal in beeld prijkt de onderverdeling per genre. In het geval van muziek Song, Albums, Artists, Genres, Playlists en Radio. Daaronder wordt alle muziek standaard met albumcovers weergegeven. Druk op bijvoorbeeld een album en je krijgt het centraal groot in beeld, met de albums er omheen boven en onder weergegeven. Een belangrijk nieuw onderdeel is ook de lijst-knop in het afspeelvenster. Daarmee kan je zien welke nummers hierna klinken en kan je de volgorde veranderen. Een andere handigheid is de splitscreen-weergave waarmee je muziek in playlists kan zetten.

iTunes 11 nieuwe interface

Aanverwante muziek zoeken

Als je een album hebt geselecteerd in iTunes 11, kan je met de functie ‘In the Store’ rechts in beeld links naar aanverwante muziek in de iTunes Store zien. Je ziet welke albums luisteraars van jouw plaat ook luisteren, wat de meest gedraaide nummers van deze artiest en aanverwante artiesten zijn, en je krijgt een overzicht van artiesten die muziek maken die in hetzelfde straatje past. Dat is althans de bedoeling.

Nieuwe indeling iTunes Store

iTunes 11 iTunes StoreDe nieuwe iTunes Store is voortaan hetzelfde ingedeeld als op de iPad onder iOS 6, en lijkt daarmee qua kleurgebruik ook meer op de iTunes Store op de iPhone met die firmware. Daarnaast hebben artiesten meer mogelijkheden gekregen in iTunes. Dat demonstreerde Apple al op de iPhone 5-presentatie aan de hand van Coldplay, die foto’s beschikbaar stelt aan haar fans (lees: kopers). Het is een verleidingstruc om je muziek in iTunes te gaan kopen, en niet ergens anders. Als laatste is de Preview History-functie nieuw. Daarmee kan je in een aparte zijbalk rechts in beeld, de geschiedenis van de films en muziek zien die je daarvoor bent tegengekomen in de Store.

Up Next en verdwijnen iTunes DJ

iTunes DJ, de functie waarin iTunes op zoek gaat naar bijpassende muziek bij hetgeen wat je draait en aan de hand daarvan een ‘radiostation’ aanmaakt, is niet meer in iTunes 11. De vernieuwing die ervoor terug is gekomen heet Up Next. Met de nieuwe functie kan je tijdelijke afspeellijsten aanmaken en daarmee is hij ideaal voor een feestje. Overal vanuit iTunes kan je met de rechter muisknop kiezen voor de optie ‘Voeg toe aan Volgende’ en daarmee wordt het liedje in een playlist gezet van nummers die iTunes hierna draait. De nummers spelen af op volgorde van toevoeging, maar je kan de volgorde naar je hand zetten door de lijstknop naast de player in te drukken en de nummers te verslepen. De functie is ook beschikbaar in de nieuwe minispeler.

Nieuwe minispeler

De minispeler is onder handen genomen in iTunes 11. Als de minispeler op de achtergrond draait, is het niks meer dan een spelertje met een albumcover met de naam van een artiest en nummer ernaast. Pas als je erop gaat staan, onthullen de functies van de minispeler zich. Dan kan je meteen naar het volgende of vorige nummer kan met knoppen, en er is een lijstknop om de aankomende nummers van Up Next te bekijken, van volgorde te verwisselen en er meteen een van te selecteren. Zo is het handiger nummers die je niet mag, over te slaan. Eveneens kan je je gehele bibliotheek doorzoeken met het vergrootglas.

iTunes 11 nieuwe minispeler

iCloud en downloadknop

Een van de handigste mogelijkheden is dat iTunes je positie in een film, studieboek of muziek onthoudt en op de iPhone verder kan gaan met waar je gebleven was – en andersom. Dus kan je ook een film pauzeren op de Mac en die verder spelen op een iPod of iPad. Er is nog een nieuwe optie die media makkelijker mee te nemen maakt, en dat is de downloadknop. Als je weet dat je het vliegtuig instapt en een film vanuit de iTunes Store niet wil streamen maar offline wil bekijken, dan kan je hem downloaden met een knop. De licentie van de film verandert er niet door.

Dit kan je doen vóór iTunes 11

Apple adviseert je alvast om vooraf albumcovers te downloaden voor je gehele muziekbibiliotheek, zodat je collectie visueel klaar is voor iTunes 11 en je meer overzicht hebt. Klik op Geavanceerd (Advanced) en kiest dan voor de optie Haal Albumillustraties Op (Get Album Covers).

Een andere voorbereiding is het opschonen van je muzieklijst. Klik op Archief (Files) en dan Geef Dubbele Onderdelen Weer (Display Duplicates). De bibliotheek gaat op zoek naar dubbele bestanden en die kan je eenvoudig verwijderen.

Wat Apple niet vermeldt, maar wel handig is: nadat je deze stappen hebt ondernomen, ga je naar Archief (Files) -> Bibliotheek (Library) en dan kies je voor de optie Exporteer Bibliotheek (Export Library). Je kan dan een .xml-bestand opslaan dat je na de installatie van iTunes 11 weer kan importeren, zodat je zeker weet dat je indeling en benaming van genres en afspeellijsten behouden blijft. Waarschijnlijk pikt iTunes 11 je bibliotheek echter probleemloos op.

Nieuwe ontdekkingen

Het is nu ook mogelijk om iTunes-cadeaukaarten in te wisselen door gebruik te maken van de camera in je computer. Hiervoor lijkt een nieuw type cadeaubon nodig, dus het kan zijn dat het in Nederland nog niet werkt. Als we meer nieuwe functies ontdekken vullen we dit artikel verder aan.

Downloaden: iTunes 11 (gratis, voor Mac en PC)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

123 reacties

 1. door Nico

  Now downloading… Ben benieuwd

  Ik moet zeggen dat het er op een retina MacBook wel strak uit ziet. Ik moet nog zien of alles ook lekker werkt maar het oogt goed!

 2. door Rens

  Hier ook

 3. door Patrick

  Net gedownload, ziet er heel mooi uit!

 4. door Mrkoetje

  Ook voor 10.6.8 snow leopard?

 5. door Dustin

  10.7 alleen

 6. door Peter

  Ik heb zo t vermoeden dat Windows gebruikers buitengesloten worden.. zie m niet staan in ieder geval.

 7. door Xennith

  Ik kan de download niet vinden. Heb nu per ongeluk 10.7 gedownload.

 8. door Edwin

  Nee hoor…, hier een MAC OS X 10.8, maar geen iTunes 11 :-(

  Dat wordt geduld hebben…

 9. door Jaap

  Link werkt ook niet voor OSX gebruikers.
  Is weer offline gehaald waarschijnlijk

 10. door Nick Lucas

  Klopt, bij mij staat er ook alleen nog Versie 10.7 die ik kan downloaden. Wordt versie 11 voor windows gebruikers later uitgerold om de hoeveelheid downloads te beperken tot alleen Mac gebruikers?

 11. door Mark

  Via de Apple-Store is die wel te updaten.

 12. Werkt goed, het nieuwe design staat mij op het eerste zicht niet meteen aan omdat ik voornamelijk met mijn eigen afspeellijsten werk ipv album per album af te spelen.. Afspeellijst view it is, for me…

 13. door Michel

  Ik zie ook 10.7 staan. Misschien nog ff geduld :-) ben erg benieuwd.

 14. door Patrick van Vugt

  Ben benieuwd of het nu wel mogelijk is om in de instellingen zelf een backup locatie in te stellen. Want met een volle iPad, een iPod en twee iPhones loopt nu mijn SSD vol na het aansluiten op me computer en het maken van een backup.

 15. door marten

  Helaas het werkt bij mij niet. Ik kan alleen 10.7 downloaden. Op de site staat bij mij komt in november!

  Edit: Ik heb hem nu ook binnen. Gewoon http://www.apple.nl (windows64BIT)

 16. Ik heb het binnengehaald via software update.

 17. door Dave

  Is het vanaf nu ook mogelijk om films in 1080P te downloaden/bekijken vanaf de Mac of is de ondersteuning nog steeds 720?

 18. door Markboefje

  Ik heb de update ook via de App Store gevonden..

 19. door Edwin

  @Mark: Inderdaad, voor de MAC-gebruikers: binnenhalen via “App Store – Updates”.

 20. door Wout Sanders

  Ik zit op Win 8 Pro en heb ‘m hier via software update binnengehaald. Ben benieuwd…

 21. door Eendd

  Het is wel ontzettend anders allemaal, wordt even wennen.

 22. door marten

  @iDriftKing: En software update doe je dat op de mac of op een windows pc?

 23. door Eelco

  Gewoon downloaden.. dan krijg je wel de 11 .. ook al staat er 10.7

 24. door bones

  Airplay weg?!

 25. door Gotti

  Er is ook een update in de appstore voor de remote app!

 26. door Mark

  Nieuwe vormgeving doet me niet veel, maar hij is wel lekker snel!

 27. door pete

  nergens te vinden geeft aan geen update, iemand een tip?

 28. door Paul

  Ik heb veel nummers er dubbel instaan en weet nog steeds geen super makkelijk trucje om die eruit te gooien. Wie helpt?

 29. door kd

  Updaten:
  Voor Mac > Mac App Store
  Voor PC > De applicatie “Apple Software Update” starten

  De PC versie is bij mij een stuk performanter dan de vorige versies! (eindelijk)

 30. door Eelco

  Hier zie ik gewoon Airplay hoor

 31. door jelle

  @Paul: Volgens mij kan het alleen maar handmatig. Ik heb eerst ervoor gezorgd dat alle liedjes dezelfde naam en artiest heb (precies hetzelfde gespeld). Daarna heb ik iets zwaars op mijn “CTRL” toets gelegd waardoor hij ingedrukt bleef en ik alleen met de muis de liedjes hoefde te selecteren om ze daarna te verwijderen.

 32. door Vroem

  Enige wat me interesseerd nu is: itunes moet sneller zijn/worden en ik wil ook zien welke apps ik al gekocht heb, soms werkt dat niet, vervelend, op de iPhone hebk dat ook voor.

 33. door psvu2

  Jammer dat ze de layout van artiesten niet hetzelfde hebben als die van albums verder ziet het er goed uit!

 34. door Toon

  Is er ook al iets bekend of iTunes Match aangepakt is. Blijft namelijk vaak een ramp qua complete albums (niet alle tracks worden gematched), ofschoon 10.7 al veel goedgemaakt heeft.
  Heb het nog niet gedownload/geïnstalleerd, maar ga ik straks zeker doen. Ben heel benieuwd

 35. door pete

  alles geprobeerd, maar ik krijg telekns de mededeling dat itune 10.7 de laatste versie is , kan niks vinden verders .

 36. door Edward

  Zie er allemaal goed uit. Kan alleen mijn iPad of iPhones niet terugvinden of ligt dit aan mij.

 37. door frebo

  Gelukt. Op eerste gezicht vind ik het maar zo zo. Is misschien de gewoonte van vorige edities.

 38. door Richard Bos

  @Edward: klik op weergave (bovenin) en daar kan de vertrouwde zijbalk weer openen. en daar staat je iphone ook:-)

 39. door Raimond

  Trouwens, als je de sidebar terug wilt: Weergave -> Toon zijbalk.

 40. door Edward

  Ja die zijbalk heb ik wel aan, maar zie nog steeds niet mijn apparaten?

 41. door Rop

  Leuke nieuwe feature die er niet bij staat, je kan nu muziek via meerdere bronnen afspelen. Airplay en lokaal op hetzelfde moment bijvoorbeeld! :)

 42. door Edward

  @Rop: Dat kon al hoor in de vorige versies

 43. door Mandarijntje

  Jammer dat de albumcover in de “oude vertrouwde” zijbalk weg is.

 44. door lennart

  Ook apple’s remote heeft nu die nieuwe lay-out van iTunes 11. Een woord: gaaf!

 45. door Rop

  @Edward: Ah, nooit geweten. Dan is het dat die optie nu pas onder het airplay knopje zat. Tot nu toe kon ik alleen of lokaal, of airplay kiezen.

 46. door Max

  Het schijnt dat je muziek in iTunes kan afspelen en op de iPhone verder spelen.
  Weet iemand hoe dat moet?

 47. door Edwin

  Wil je de zijbalk weer terug? Via “Weergave – Toon zijbalk”!

 48. door Max

  Kan zijn dat ik iets fout doe, maar in de vorige versie van iTunes kon ik heel makkelijk van hele albums tegelijk een aac versie van aanmaken, en omdat de oude versie geselecteerd bleef (bijv. de mp3-variant) kon ik die weggooien en bleef alleen de m4a variant over. Echter in iTunes 11 verdwijnt het geselecteerde gedeelte en staan alle tracks waarvan ik een aac versie wou er dus dubbel in, en ik kan niet zien welke welke is. Dus ‘t geselecteerde verdwijnt gelijk nadat ik op Create AAC heb gedrukt, iemand anders die hetzelfde doet en/of nu het zelfde probleem tegenkomt?

 49. @marten: Sorry voor de late reactie, maar software update op een Mac.

 50. door whulsbergen

  Origineel geplaatst door Paul
  Ik heb veel nummers er dubbel instaan en weet nog steeds geen super makkelijk trucje om die eruit te gooien. Wie helpt?

  Tast even in je buidel en schaf TuneUp aan. Probleem opgelost.

 51. door Jack

  Hoe kan ik nou mijn aankopen overzetten naar iTunes? Ik kan het niet vinden? Wie o wie weet het?

  Gevonden!

  Origineel geplaatst door Edwin
  Wil je de zijbalk weer terug? Via “Weergave – Toon zijbalk”!

  Bedankt Edwin

 52. door Edward

  Als ik via Remote op mijn iPhone of iPad even de bibliotheek wil koppelen zie ik wel even mijn apparaten staan maar na het invoeren van de code is het meteen weer weg.
  Vind nog steeds vreemd dat ik mijn apparaten niet kan zien en het lijkt dat ik de enige ben. Niemand heeft het hierover.

 53. door whulsbergen

  iTunes 11 is bij mij traaaaaag. Kan zijn omdat ik m’n bibliotheek op de NAS heb staan, maar iTunes 10 was een stuk sneller.

  Layout is uitstekend, hopelijk werkt de DJ-functie nou ook wat beter.

  Tegenvaller vind ik dat de filmspeler niet verbeterd is. ondertitels inladen en andere dan mp4/m4v formaat snapt hij niet. Niet echt volgens de “just works”-filosofie.

 54. door Tom

  Heb iTunes 11. Moet zeggen dat het er echt mooi uitziet en ook nog eens sneller werkt dan voorheen (Windows 7). Wel blijft hij af en toe even steken bij het laden van bepaalde pagina’s. Maar ga ik dan naar een andere pagina en dan weer terug, dan werkt het gewoon snel. Kan komen omdat hij nog alles moet herkennen enzo. Zeker voor mijn laptop is ie nog snel, hoor. :P

  Ben tevreden. :)

 55. door Rop

  Ik vind het echt mooi, als je door je albums browsed en een album selecteert, dat de kleuren van de coverart worden overgenomen. :)

 56. door Smeekes

  Origineel geplaatst door Mandarijntje
  Jammer dat de albumcover in de “oude vertrouwde” zijbalk weg is.

  Deze mis ik dus ook enorm.

 57. door Edward

  Mijn apparaten zijn er weer :) iMac opnieuw opstarten helpt kennelijk.

 58. door AJvK

  Wel een bagger slechte vertaling van Apple, zeg.
  “… by [artist]” wordt “… [artiest] te veel” in het Nederlands?!?
  Daar heeft iemand zitten slapen…

 59. door 360x

  Origineel geplaatst door Rop
  Ik vind het echt mooi, als je door je albums browsed en een album selecteert, dat de kleuren van de coverart worden overgenomen.

  Dat ziet er inderdaad erg strak uit!

 60. door Alexander

  Geen cover flow meer?

 61. door bartje

  Wat ik leuk vind is dat er bij de filmafdeling nu een aparte categorie “thuisvideo” is zodat je je homevideos voortaan niet meer tussen de langspeelfilms ziet staan.

  Vind deze versie voor het overige echt top !!

 62. door Gunther

  Lijkt me wel sneller, qua GUI weinig verandering wanneer je sidebar aanvinkt.
  Op Macbook Retina stukken knapper nu.
  Nog steeds zelfde probleem met meer dan +5000 apps flipt ieder iOS device :-(iPad3, iPhone5, iPod).
  iCloud backup verspringt naar local backup, verwijderen van apps op iDevice…. enzo….
  Zeg nu niet je gebruikt deze niet allemaal!! is idd waar maar sinds 2007 tot nu kan dit oplopen en wil deze toch mee up -to-date houden in iTunes, daarvoor hebben we deze toch?!?
  alle apps eruit en loopt prima… maarja.

 63. door Johan

  Werkt prima op mijn Mac van 6 jaar. En ook prima op mijn HP met 64-bits Windows 7, echt stuk soepeler!! :) Zo kennen we Apple weer!

 64. door C. Prins

  Vreemd, Column Browser cmnd B geeft teksten en highlights niet goed weer wanneer songs wordt gekozen.

 65. door Joep

  Ligt het aan mij of is de optie “Map toevoegen aan de bibliotheek” niet meer aanwezig? Ik kan nu alleen losse bestanden toevoegen. Da’s lekker als je 14.000 nummers wil toevoegen…

 66. door Gio

  En is er een oplossing voor het probleem dat iTunes niet reageerde als je via wifi met je iPhone wou connecten. Want voor ios 6. Stak ik mijn pc aan wifi op de iPhone en het werkte volledig hetzelfde gelijk je een kabel gebruikte. In iOS 6 ging dit niet meer, iPhone kwam niet meer in iTunes. Behalve met een kabel.

 67. door Rogier

  Relaxt…. ff proberen.

 68. door Sabri

  Er is iets mis met het lettertype, ziet er heel vaag uit.

 69. door jordy

  Ik heb de zijbalk aanstaan maar ik zou daar graag terug de albumcover zien staan als ik een nummer aanklik. Weet iemand hoe je dit doet? Ziet er verder wel gelikt uit.

 70. door Remco

  Veel gedoe geweest, maar buiten een mooier design boet iTunes 11 voor mij veel in gebruikgemaakt in. Misschien dat het een nog moet wennen, maar ik loop plots wat verloren in mijn eigen bibliotheek…

  Ook mis ik de iTunesDJ functie, die is totaal verdwenen, al lijken ze bij Apple te denken dat de playnext functie dit kan vervangen…

 71. door Andreas

  Ook hier enorme problemen bij het koppelen van de Remote app met iTunes …

 72. door iPhoneuser1000

  Eindelijk is er de mogelijkheid van zoeken in m’n apps!!!

 73. door Ogu

  Functie voor het sorteren van albums verdwenen? Nou…..

 74. door thom

  Ziet er veel mooier, soepeler en overzichtelijker uit nu.

 75. door JaySea

  Toen ik mijn comp aanzette (win8), kreeg ik direct iTunes update. Na install de comp proberen te herstarten, maar nu is Windows corrupt en niet meer te herstellen. Iemand anders met win8 dezelfde of betere ervaring?

 76. door Rinne

  Krijg het niet voor elkaar te zien wat er nieuw is in apps bij de laatste update, d’r staat wel welke versie de laatste is maar daar houdt het ook mee op. Niet te zien wat de vernieuwingen zijn. Ligt dit aan mij?

 77. door Koekeroeltje

  Ik vind het is echt een mooi design. De betere iCloud integratie is top. Hij werkt ook veel sneller dan de 10…. (Windows 7). Het is weer helemaal Apple.

 78. door Farha

  @JaySea: Hier ook op Windows 8 geïnstalleerd! Werkt als een trein, nergens last van.

 79. door Mar

  Even wennen ziet er mooi uit en net thuisdeling geprobeerd, werkt stukken sneller! Tot nu toe een 8.

 80. door cliff

  Waar staat hoeveel nummers/liedjes je hebt?
  Ps. Ik gebruik macbook

 81. door Patriek

  @cliff: kan je aanpassen in je weergave tab. toon/verberg statusbalk!

 82. door apple user

  Ziet er wel leuk uit moet ik zeggen.

  ff iets anders. waarschijnlijk komt er medio 2013 de nieuwe mb-air “retina”. Zal dat dan niet de pro kannibaliseren? (zoals men denkt van de iPad mini vs iPad).

 83. door Richard Bos

  snap alleen het stukje icloud nog ff niet.
  wie wel, en kan mij het uitleggen?

 84. door JaySea

  @Farha: Blijkbaar heeft het herstarten een drive corrupt gemaakt waardoor Windows niet meer wil draaien. Ontkoppelen van deze secundaire schijf was voldoende. Wat nu precies het probleem heeft veroorzaakt is onduidelijk en waarschijnlijk niet iTunes gerelateerd. Gewoon stom toeval?

 85. door Marc

  iTunes geinstallerd op windows 8 pro. Werkt perfect. De nieuwe interface is even wennen maar alles werkt perfect en snel, heel snel (kan ook aan m’n pc liggen) heb alles op samsung 830 SSD schijven draaien, helemaal top dus. Even voor de zijbalk verslaafden CTRL – S
  en voor de menu balk CTRL – B

 86. door Jorisjuh

  Ziet er goed uit, gaat er wel op vooruit naar mijn mening.
  Heeft echter iemand een idee hoe je de albumhoezen vergroot, ik heb ze redelijk klein op mijn scherm staan. Eerst kon je dit veranderen met een schuifje, maar zie het nu nergens staan?

 87. door Tjeu

  Allemaal leuk en aardig, maar ik wil gewoon Cover Flow!!

 88. door texasneed

  Ik vind iTunes 10 mooier, mis coverflow, vind het er een beetje cheap uitzien.

 89. door Hy

  Wat verdwenen is op mijn Mac, is de grafische weergave van het geluid als je klikt op de voortgangsbalk. En dat gebruikte ik nogal vaak. Helaas dus.

 90. door Flieps

  5 tips om de interface te wijzigen

 91. door Flieps

  Origineel geplaatst door Tjeu
  Allemaal leuk en aardig, maar ik wil gewoon Cover Flow!!

  Dubbel klik op de Album cover in de minispeler.

 92. door Alex

  Ziet er best ok uit. Ik rip alleen vaak cds en voeg dan de albumillustraties toe. Weet iemand hoe ik dat nu kan doen? Ik selecteerde altijd alle nummers na het rippen en sleepte het plaatje dan naar linksonder. Nu is er in de zijbalk linksonder geen albumplaatje meer. Help!

 93. door Fabian

  @Alex: Selecteer de nummers, rechtermuisklik, “Toon info”, en je kunt de cover toevoegen.

 94. door Fabian

  In het algemeen is de lay-out er op vooruitgegaan. Het valt me wel op dat de lay-out erg gekopieerd is van de iPad. Grote knoppen, letters met een witte schaduw. Vooral in het app-overzicht is dit duidelijk te zien. De icoontjes zijn veel te groot voor een Mac-scherm.

 95. door Henk

  Origineel geplaatst door Alexander
  Geen cover flow meer?

  Die ben ik ook nog steeds aan het zoeken.

 96. door Jelmer

  Meer mensen last van crash bij het selecteren van een nieuwe locatie voor de iTunes Library? Er is inmiddels een thread bij Apple… https://discussions.apple.com/message/20437508#20437508

 97. door Alexmuziek

  Ziet er mooi uit maar het werkt dramatisch slecht. Bij grote hoeveelheden muziek (in mijn geval meer dan 60.000 tracks) is het een dramatisch trage versie. Waar vorige in een fractie van een seconde de gewenste selectie gaf duurt het nu meer dan 10 seconden (!)

 98. door Kruyt

  Gister gedownload voor Windows. Ziet er zeker netjes uit. Lekker makkelijke navigatie.

  Alleen probleempje, kan geen films kijken. Dan reageert het programma niet meer.

 99. door Cees

  Krijg hem niet geïnstalleerd.
  Zie elke keer:
  ER is een netwerkfout opgetreden bij het lezen van bestand
  C:\Windows\Installer\iTunes64.msi.
  Wie weet van hoe of wat.
  Heb windows 8 Pro 64 bit

 100. door Menno

  Kan alleen mijn iPhone niet vinden in deze itunes. Beetje jammer

 101. door Kruyt

  @Menno: Als je in de bibliotheek staat, staat hij rechtsboven naast ‘Itunes Store’

 102. door Cliff

  @Patriek: Hartstikke bedankt!!

 103. door Remco

  Ter info: het is mogelijk om in iTunes 11 de gekende zijbalk terug tot leven te roepen. In de muziekweergave-modus bijvoorbeeld op tab artiesten drukken, dan in menubalk op weergave drukken en dan zijbalk selecteren.
  Op deze manier kan je sneller je i-devices terugvinden en je afspeellijsten beheren.

 104. door Okkieee

  Waardeloos vind ik iTunes. Gebruik het nooit.. Muziek in m’n ipod app zetten doe ik al jaren met Music Box in combinatie met PWNtunes. Works like a charme!

 105. door Mitchell

  Ik heb nog iets leuks ontdekt ik wist niet of het al kon, maar als je op je airplay logo klikt kan je nu je audio uitvoeren naar meerdere apparaten tegelijk! eerst kon je maar één apparaat kiezen!

 106. door louis

  Kan de iPhone en de iPad niet vinden. Dus synchroniseren kan ook niet meer. Vreemd?

  Weet iemand hoe je weer kunt synchroniseren met de iPhone en iPad?

 107. door Michael

  Snap alleen het iCloud gedeelte niet zo. Hoe kun je nu films en tv programma’s die staan in iTunes verder kijken op je iPad of iPhone of zelfs downloaden???

 108. door Edwin

  Hoe schakelen tussen apple tv en computer bij volledige weergave?

 109. door William B,

  De door mij veelvuldig gebruikte CMD ALT 4 optie heeft ineens een heel anders resultaat. Ik heb nog wat meer kinderziektes ontdekt. Zo kan ik in 11 bv niet in 1x voor alle nrs in een album de artiest wijzigen en is het doorvoeren van wijzigen bij een grote database trager geworden… Daarom heb ik tot mijn spijt moeten concluderen dat ik te snel ben overgestapt naar Itunes11, en ben ik teruggegaan naar 10.7.

  Origineel geplaatst door Fabian
  @Alex: Selecteer de nummers, rechtermuisklik, “Toon info”, en je kunt de cover toevoegen.

  Bij mij werkte dit dus helaas niet. Ik kon alleen de covers wijzigen door alle nummers 1 voor 1 te wijzigen, in 1x alle nummers tegelijk wijzigen lukte dus niet. Hoor graag van de experts alhier of ik de enige was die hier tegenaan liep. :)

  Origineel geplaatst door Paul
  Ik heb veel nummers er dubbel instaan en weet nog steeds geen super makkelijk trucje om die eruit te gooien. Wie helpt?

  Dit is wat ik doe om dubbele nummers te verwijderen: Linksboven onder ‘BIBLIOTHEEK’ ga ik naar ‘ Muziek’ om alle nummers in de bibliotheek op alfabetische volgorde te krijgen. De nummers die echt ‘dubbel’ zijn, dus met dezelfde tijdsduur, selecteer ik een sleep ik vervolgens naar de prullenbak. Mochten er betere methodes zijn, dan hoor ik het graag. :)

  Origineel geplaatst door Flieps
  5 tips om de interface te wijzigen

  TOP !!! Ik vermoed dat ik niet de enige ben die hier erg mee geholpen is.. Dank je wel :)

 110. door Sid

  Leuke interface, maar ik zit nu wel met het volgende probleem: elke keer als ik naar een liedje of een album wil zoeken met de zoekfunctie, blokkeert men hele iTunes.
  Weet iemand een oplossing ervoor?

 111. door Marco

  Origineel geplaatst door Patrick van Vugt
  Ben benieuwd of het nu wel mogelijk is om in de instellingen zelf een backup locatie in te stellen. Want met een volle iPad, een iPod en twee iPhones loopt nu mijn SSD vol na het aansluiten op me computer en het maken van een backup.

  Dat kon al, met wat werk.

 112. door FTM

  @Joep: Je kunt de map gewoon slepen naar je itunes bibliotheek.

 113. door Alicia

  @Edward: Ik kan ook nergens mijn Iphone vinden… Heb hem aangesloten op mijn laptop maar zou niet weten waar mijn Iphone dan zou moeten staan.. iemand hulp?

 114. door Tije

  @Sid: Start je pc/Mac eens opnieuw op, zal vast helpen :)

 115. door Sid

  @Tije: Deed ik spijtig genoeg al enkele keren, maar elke keer zonder resultaat.

 116. door Jan-Henk

  Help!
  In de vorige iTunes kon ik via bestandsindeling films toevoegen aan mijn Movieplayer en presentaties aan Keynote. Ik kan dit nu niet meer vinden. Iemand enig idee?

 117. door Ester

  @Paul: Hier kun je scripts vinden genaamd Duplicate en ExactDuplicate die hetzelfde doen.

  http://samsoft.org.uk/iTunes/scripts.asp#ExactDuplicates

 118. door Frank Van de Leest

  Origineel geplaatst door Henk
  Die ben ik ook nog steeds aan het zoeken.

  Is er niet denk ik

 119. door Woutje

  @Joep: Hoi Joep Ik heb zelf ook even gezocht maar als je als je links boven menu balk tonen aanklikt dan kan je onder bestand als vanouds map aan bibliotheek toevoegen.
  Succes ermee.

 120. door Mitdefits

  Net de nieuwe update 11.0.1 geinstalleerd, maar helaas geen cover-flow. Nondeju…

 121. door Nelleke

  Heb itunes 11 op comp gedownload. Maar krijg melding dat hij niet compatible is met windows 7!! Comp is nog maar 3 jaar oud, van 2009. Hoe los ik dit op?

 122. door Danny

  Dat is geen MINIspeler meer, maar bijna een duplicaat van iTunes zelf :-(
  Geef mij maar de oude MINIspeler van de vorige versie, dat was tenminste MINI.

 123. door André

  Hoe kan ik mijn covers weer terughalen. Ben alles kwijt en ook zo’n 8000 nummers.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.