Voorkeurstaal van app instellen.

Zo stel je de voorkeurstaal van individuele apps in

Wil je je favoriete app liever in het Engels of in een andere taal? In iOS 13 stel je zelf de taal van apps in. Zo pas je de voorkeurstaal van je favoriete apps aan.

Sommige apps bieden in de eigen instellingen een optie om een andere taal te kiezen. Apps die dat niet hebben, gaan meestal af op je ingestelde taaloptie in je systeeminstellingen. Vanaf iOS 13 en iPadOS 13 bepaal je zelf de gekozen taal, direct via de Instellingen-app op je iPhone of iPad. Zo kun je de taal van apps instellen.

Taal van apps aanpassen

Het kiezen van een andere taal van je favoriete app is een fluitje van een cent. Het enige wat je hoeft te doen, is het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar de Instellingen-app.
  2. Scroll naar onderen tot je bij de lijst van apps bent.
  3. Kies de app waarvan je de taal aan wil passen.
  4. Onder het kopje Voorkeurstaal tik je op de knop Taal.
  5. Kies nu één van de beschikbare talen.
  6. De app wordt nu in de gekozen taal weergegeven.

Taal van een app instellen.

Het kiezen van je voorkeurstaal per app werkt bij zowel standaardapps als bij apps van externe ontwikkelaars. Er zijn echter wel uitzonderingen. Van sommige standaardapps is het niet mogelijk om de taal aan te passen, waaronder Mail, Contacten, Berichten en Telefoon. Bij apps uit de App Store zijn de beschikbare talen afhankelijk van de taal die de ontwikkelaar aan de app toegevoegd heeft. Is Nederlands bijvoorbeeld niet toegevoegd, maar Duits en Engels wel, dan zijn dat je enige opties.

Zie je de optie niet via de standaard Instellingen-app? Check het dan alsnog de instellingen van de app zelf of er een taaloptie ingebouwd is.

Meer over iOS 13
iOS 13 is de eerstvolgende grote update voor de iPhone. Wil je meer weten over de vernieuwingen in iOS 13, bekijk dan ons artikel met de beste nieuwe functies in iOS 13. Voor nog meer handige vernieuwingen lees je ons overzicht met iOS 13 ontdekkingen. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 13, dan vind je in ons artikel het antwoord. De releasedatum van iOS 13 is gepland voor september 2019.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2019
Categorie Apps
Onderwerpen ios 13, iPadOS 13, taal
Software iOS 13, iPadOS

iOS 13

iOS 13 is de grote software-update voor de iPhone, die in september 2019 verschijnt. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer.

iOS 13