iPhone X met virtuele thuisknop.

Zo krijg je een virtuele thuisknop op de iPhone X

De iPhone X moet het voor het eerst zonder homeknop doen, maar wat nou als je deze toch erg mist? Gelukkig is er een manier om een thuisknop aan de iPhone X toe te voegen. In deze tip lees je hoe je dat doet.

De iPhone X moet het zonder thuisknop (homeknop) doen, waardoor je vrijwel alles met veegbewegingen moet bedienen. Is dit echter niets voor jou, dan is er een manier om de thuisknop weer terug te krijgen. In deze tip lees je hoe je een virtuele homeknop gebruikt om je iPhone X te bedienen zoals je gewend bent.

iPhone X homeknop terug

Hoewel je de nieuwe veegbewegingen van de iPhone X snel onder de knie zult hebben, kan het zo zijn dat je terugverlangt naar een ouderwetse thuisknop. Gelukkig heeft Apple een optie ingebouwd waardoor je alsnog een thuisknop kunt gebruiken, zodat je op de vertrouwde manier een app kunt afsluiten, de appkiezer kunt openen en zelfs Siri kunt gebruiken.

iPhone X met virtuele thuisknop.

Dankzij AssistiveTouch kun je namelijk een virtuele homeknop aan je scherm toevoegen. Je kunt deze plaatsen waar je maar wil, dus ook op de plek waar normaal gesproken de thuisknop zit. Volg deze stappen om de homeknop weer aan de iPhone X toe te voegen:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid.
  2. Scroll naar onderen en tik bij het kopje Interactie op AssistiveTouch.
  3. Zet de schakelaar bij AssistiveTouch aan.
  4. Bij Aangepaste taken kun je instellen welke actie wat doet. Als je de virtuele thuisknop zo wil instellen dat hij werkt als de oude vertrouwde homeknop, kun je dit precies zo instellen.
  5. Kies bij Enkel tikken voor Thuis.
  6. Bij Dubbel tikken kies je voor Multitasking.
  7. Bij de optie Druk lang in selecteer je Siri.
  8. Er is nog een vierde optie die je kunt gebruiken met 3D Touch. Een handige optie om hier in te stellen is bijvoorbeeld Bereikbaarheid.

iPhone X met Assistive Touch als thuisknop instellen.

De virtuele homeknop verplaatst zich bij het gebruik soms wel naar een andere plek op het scherm, maar de aangewezen functies blijven hetzelfde. Op andere toestellen dan de iPhone X kun je AssistiveTouch ook gebruiken als vervanging van een defecte thuisknop.

Via: iDownloadBlog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen assistive touch, iPhone X, thuisknop
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals