iPhone automatisch vullen met muziek of mix van afspeellijsten

De kans is groot dat je meer muziek en video’s hebt dan er op je iPhone past. Heb je een iPhone of iPod met beperkte opslagruimte, dan kun je speciale afspeellijsten maken om alleen een selectie van de muziek en video’s mee te nemen. Je bepaalt zelf hoeveel ruimte je op de iPhone, iPod of […]

De kans is groot dat je meer muziek en video’s hebt dan er op je iPhone past. Heb je een iPhone of iPod met beperkte opslagruimte, dan kun je speciale afspeellijsten maken om alleen een selectie van de muziek en video’s mee te nemen.

Je bepaalt zelf hoeveel ruimte je op de iPhone, iPod of iPad wil reserveren voor multimedia, bijvoorbeeld 20 GB. Je iTunes-bibliotheek bevat muziek, audioboeken, videofilmpjes, podcasts en misschien zelfs muziekvideo’s en huurfilms. Je kunt in iTunes voor elk iOS-apparaat een aparte afspeellijst maken, zonder dat er items dubbel in je bibliotheek komen te staan. Een afspeellijst is namelijk niet meer dan een opsomming van items die moeten worden afgespeeld. Komt een muzieknummer meermaals in meerdere afspeellijsten voor, dan neemt zo’n nummer maar één keer ruimte in op je harddisk.

Slimme afspeellijst

Afspeellijst met mix van mediabestanden

Het is mogelijk om in een afspeellijst een mix te maken van verschillende mediabestanden. Je sleept bijvoorbeeld wat muziek, audioboeken en films naar een afspeellijst en ziet vanzelf of het minder dan bijvoorbeeld 20 GB is. Je hebt dan nog genoeg ruimte over voor apps, adressen en andere content als je een apparaat met 32 GB of 64 GB opslag hebt.

Toch kan het handig zijn om aparte afspeellijsten voor verschillende soorten content te maken. Elke soort content (muziek, video’s, podcasts) heeft namelijk z’n eigen instellingen bij het afspelen en in de synchronisatie-instellingen van iTunes wordt ook onderscheid gemaakt naar muziek, films, etc. Maak daarom liever aparte afspeellijsten met bijvoorbeeld 10 GB voor video’s, 10 GB voor muziek, 5 GB voor podcasts, enzovoort. Met een slimme afspeellijst zorg je dat de inhoud van het lijstje telkens verandert.

autofill menu

Automatisch vullen vanuit iTunes

Een handige functie is het automatisch vullen van resterende opslagruimte op je iPhone, iPod of iPad. Deze functie is vooral populair op de iPod shuffle, waarbij je de beschikbare opslagruimte vult met zoveel mogelijk muziek. Het automatisch vullen is alleen beschikbaar als je muziek op je iOS-apparaat handmatig beheert. Sluit je iDevice aan op iTunes en vink ‘Beheer muziek handmatig’ in het paneel ‘Overzicht’ in iTunes.

Bij het automatisch vullen moet je aangeven of je muziek wilt gebruiken uit je complete iTunes-muziekcollectie of muziek uit een bepaalde afspeellijst. Hou er rekening mee dat je ook nog ruimte wil vrijhouden voor het installeren van apps, dus volledig vullen is geen goed idee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorieën iTunes, Muziek
Onderwerpen afspeellijst, itunes, muziek, playlist

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes