iPhone opladen: 10 manieren om te laden

Er zijn meerdere manieren om je iPhone op te laden. Wel een usb-kabel maar geen computer bij de hand? Misschien is de oplossing dichterbij dan je denkt.

Je kunt de iPhone op verschillende manieren opladen. Misschien gebruik je altijd de meegeleverde usb-kabel die je aansluit op je computer, maar er zijn meer mogelijkheden.

Lightning kabelSinds de iPhone 5 moet je bij het opladen van je iPhone rekening houden met de nieuwe Lightning-connector. Er zijn al genoeg accessoires die dat ondersteunen.

iPhone opladen via het stopcontact

In de verpakking van de iPhone vind je een kabel en een Europese stroomadapter, waarmee je de iPhone via het stopcontact kunt opladen. Als je een internationale adapterkit koopt kun je de iPhone ook op vakantie in het buitenland kopen. De adapter heeft een opening waar je de meegeleverde usb-kabel kunt insteken.

iPhone opladen via usb-poort van je computer

Heb je een computer bij de hand, dan kun je de iPhone overal ter wereld opladen zonder dat je allerlei stroomadapters nodig hebt. Je sluit de meegeleverde usb-kabel op een computer aan zodat je kunt opladen via de usb-poort van de computer. Het hoeft niet een computer te zijn waarmee je normaal gesproken synchroniseert, want de inhoud van je iPhone wordt niet gewist. Kabel kwijt, of wil je een extra kabel? Er zijn allerlei losse kabels verkrijgbaar, zoals de Lightning-naar-usb-kabel van Apple zelf.

Let op dat de usb-poort waarmee je wilt opladen voldoende stroom levert. Usb-poorten in toetsenborden en beeldschermen leveren vaak te weinig stroom om de iPhone snel te kunnen laden. Gebruik bij voorkeur een powered usb-poort van de computer of een usb-hub die een eigen stroomvoorziening heeft.

iPhone opladen met micro-usb-kabel

Lightning-micro-usb-klein
Veel hedendaagse smartphones kun je opladen met een micro-usb-kabel. Apple doet daar niet aan mee en heeft gekozen voor de eigen Lightning-aansluiting. Maar je kunt in de Apple Store wel een micro-usb-adapter kopen (zie foto hiernaast). Daarmee laad je elk iOS-apparaat met Lightning-adapter op, dus de iPhone 5, iPad mini en iPad 4 (en latere modellen).

iPhone opladen met reservebatterij

lenmar-noodladerOnderweg raakt je batterij leeg en er is geen computer of stopcontact in de buurt? Met een reservebatterij zit je nooit zonder. Er zijn meerdere varianten: reservebatterijen die je met een usb-kabel verbindt met de iPhone (deze zijn ook voor andere smartphones, camera’s en dergelijke te gebruiken) en reservebatterijen met een iPhone-aansluiting. Die laatste zijn vaak verwerkt in een hoesje, zodat hij makkelijk mee te nemen is. De iPhone wordt daardoor wel iets dikker. In de iCulture Shop vind je diverse reservebatterijen en noodladers.

iPhone opladen met autolader

belkin-car-chargerEr zijn speciale autoladers verkrijgbaar voor de iPhone. Ook hier vind je meerdere varianten. Je hebt de autoladers waarmee je alleen iOS-apparaten kunt opladen (zoals de Griffin-lader met Lightning-aansluiting), maar je hebt ook universele autoladers. De Belkin-lader op de foto hiernaast vinden we één van de mooiste oplossingen. Deze verdwijnt bijna onzichtbaar in de sigarettenaansteker van de auto en stelt je in staat om met een standaard usb-kabel je iPhone op te laden. Hij is ook geschikt voor allerlei andere elektronica. In de iCulture Shop zijn diverse autoladers te vinden, ook modellen waarmee je meerdere apparaten tegelijk kunt laden.

iPhone opladen met dock

xtrememac inchargeApple is gestopt met het maken van een iPhone-dock, maar gelukkig kun je bij externe fabrikanten genoeg alternatieven vinden. Een dock is in feite een bureauhouder waarmee je je iPhone rechtop kunt zetten, zodat je het scherm beter kunt aflezen. Maar je kunt er bijna altijd ook je iPhone mee opladen. Handig op kantoor, zodat je je iPhone altijd onder handbereik hebt. Er zijn ook extreme laders, zoals de Incharge van XtremeMac op de foto hiernaast. Een iPhone-stand heeft meestal geen stroomvoorziening, maar is meer een houder met mooi design. Meer iPhone-docks vind je in de iCulture Shop.

iPhone opladen met universele usb-stekker

wallcharger-allBij sommige elektronische producten krijg je een universele usb-adapterstekker, waarmee je allerlei usb-apparaten kunt opladen. Heb je zo’n usb-adapter liggen, dan kun je de usb-kabel van je iPhone erin steken om je iPhone op te laden. Dit werkt eigenlijk op dezelfde manier als de usb-adapterstekker die Apple zelf bij de iPhone meelevert: daar passen ook usb-kabels van andere apparaten in. Er zijn ook internationale stekkerspots, zoals de hiernaast afgebeelde van GoPro. Daarmee kun je op vakantie twee usb-apparaten opladen, zoals een iPhone en je camera.

iPhone opladen met speakersysteem of klokradio

yamaha pdxEr zijn producten die meerdere functies combineren: een wekkerradio met iPhone-dock bijvoorbeeld. Daarmee kun je muziek afspelen, gewekt worden en ook nog je iPhone opladen. Er is heel veel keuze uit modellen en uitvoeringen. De Yamaha-speaker met iPhone-dock op de foto hiernaast is misschien wat extreem, maar gelukkig zijn er ook uitvoeringen die stijlvol op je nachtkastje staan. De Beats by Dr. Dre Beatbox is ook een optie. Meer speakerdocks vind je hier.

iPhone opladen via de zon

electree iphoneZoncellen zorgen ervoor dat je je iPhone kunt opladen, zonder dat het je een cent kost. Er zijn speciale zonneladers voor de iPhone. Ook zijn er universele laders met zonnecellen, waar je allerlei apparaten met een usb-kabel op kunt aansluiten. Een apart geval zijn de rugzakken, handtassen, boompjes, plantenbakken en andere accessoires waarmee je je iPhone kunt opladen.

iPhone opladen met vuur

Het is een beetje vreemd, maar het is echt mogelijk: je iPhone opladen door een vuurtje te stoken. De BioLite CampStove is een allesbrander waarmee je takjes en ander organisch materiaal uit de natuur verbrandt. Hij kost 129 dollar en is in onderstaande video te bekijken. Via een usb-poort kun je diverse apparaten opladen, waaronder een iPhone of een Android-smartphone. Je kunt het apparaat ook gebruiken om te koken, koffie of thee te zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2014
Categorie Tweaks
Onderwerp opladen