Instappen in de NS-trein.

OV-route opvragen in Google Maps voor iPhone

Routes met het openbaar vervoer plannen doe je vanuit de Google Maps app. Google Maps levert dan OV-info van 9292 voor trein, bus en tram. In deze tip lees je hoe het werkt.

OV-route plannen in Google Maps

Voor het plannen van routes met het openbaar vervoer heb je geen 9292 of treinapps nodig. Je kunt het ook doen vanuit de Google Maps-app. Google Maps is als losse app verkrijgbaar in de App Store en kan op meerdere manieren routes plannen: auto, openbaar vervoer, fiets en voetganger. Google Maps gebruikt voor het plannen van routes met het openbaar vervoer binnen Nederland de data van 2929, dus het maakt in feite niet uit welke app je gebruikt.

Zo werken OV-routes in Google Maps

  1. Zorg dat je de Google Maps-app hebt geïnstalleerd.
  2. Voer de gewenste bestemming in; de app geeft daarbij ook suggesties.
  3. Tik rechtsonder op het route-icoontje, bijvoorbeeld de auto.
  4. Bovenin selecteer je het vervoermiddel: trein, te voet, met een taxi (Uber) of met de fiets.
  5. Tik vervolgens op het treinsymbool en je krijgt de route met het OV te zien.

OV-route plannen in Google Maps.

Je krijgt nu meerdere routes te zien die je met het openbaar vervoer kunt reizen. Je ziet in één oogopslag hoe laat je vertrekt, welke vervoermiddelen je moet nemen (tram en trein bijvoorbeeld) en hoe lang je onderweg bent. Tap op een voorgestelde reissuggestie om verdere details te bekijken.

OV-reizen meteen in agenda zetten

Je kunt geplande OV-reizen meteen in je agenda laten zetten vanuit Google Maps. Je kunt daarbij kiezen uit toevoegen aan de standaard Agenda-app voor iOS of Google Calendar.

OV-route in agenda zetten vanuit Google Maps.

In Apple Maps, de standaard Kaarten-app op de iPhone, iPad en iPod touch, is het ook mogelijk om routes met het OV te plannen. Je kunt zelfs routes met andere navigatie-apps mee uitstippelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorie Apps
Onderwerpen google maps, routeplanner