Snelweg vermijden Apple Maps

Zo vermijd je snelwegen en tolwegen in Apple Kaarten

In Apple Kaarten kun je snelwegen en tolwegen vermijden bij het plannen van routes. Zo zorg je ervoor dat je alleen de leuke routes met Apple Kaarten rijdt. In deze tip lees je hoe dit werkt.

Met Apple Kaarten kun je een route plannen naar een bezienswaardigheid of een leuke stad, maar misschien wil je daarbij wat meer invloed hebben op het type route. Zeker als je Apple Kaarten op vakantie gebruikt zoek je niet altijd de snelste route van A naar B, maar wil je juist wat meer leuke dingen zien onderweg. Het kan ook zijn dat je kosten wilt vermijden omdat je geen haast hebt. Gelukkig kun je in Apple Kaarten aangeven dat je snelwegen en tolwegen wilt vermijden.

Apple Kaarten: snelwegen vermijden

Apple Kaarten is net als Google Maps te gebruiken voor navigatie, maar houdt daarbij alleen rekening met auto’s, voetgangers en openbaar vervoer. Ben je op de fiets, scooter of brommer (of misschien zelfs wel met een invalidenvoertuig), dan zul je de voetgangersroute moeten gebruiken om te voorkomen dat je wordt omgeleid via snelwegen. Gelukkig is daar iets aan te doen: je kunt instellen dat je niet via snelwegen wilt reizen.

  1. Hiervoor ga je naar de Instellingen-app op je iPhone.
  2. Ga naar Kaarten > Rijden en navigatie.
  3. Zet de schakelaar aan bij Snelwegen. Hiermee geef je aan dat je snelwegen wilt vermijden.

Je vermijdt nu in Apple Kaarten snelwegen, waardoor de route via normale wegen wordt gepland. Dit komt ook van pas als je gaat fietsen, bij gebrek aan goede fietsnavigatie in Apple Kaarten.

Apple Kaarten snelwegen en tolwegen vermijden.

Apple Kaarten: tolwegen vermijden

Ga je wat verder van huis of woon je Zeeland, dan kun je ook te maken krijgen met tolwegen. Bij andere navigatie-apps kun je vaak bij het plannen van de route aangeven dat je tolwegen wilt vermijden, maar bij Apple Kaarten moet je dit vooraf aangeven via de instellingen. Dit werkt op dezelfde manier:

  1. Ga naar Instellingen > Kaarten > Rijden en navigatie.
  2. Zet de schakelaar bij Tolwegen aan. De route wordt nu gepland zonder tolwegen.

Op het moment dat je weer via snelwegen en tolwegen wilt navigeren zet je de schakelaar uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2019
Categorie Apps
Onderwerpen apple kaarten, google maps