HardCider SliceCharge Pro

iCulture bekijkt: SliceCharge Pro draadloze oplaadmat

Het maakt niet uit hoe je je iPhone erop legt
Toen de AirPower door Apple werd geannuleerd, zagen veel andere fabrikanten hun kans schoon. Zo ook HardCider Labs, die met de SliceCharge Pro hun draadloze oplader via een succesvolle Kickstarter-campagne op de markt brachten. Maar is dit hét alternatief voor Apple’s nooit verschenen oplaadmat?

SliceCharge Pro doet wat Apple niet lukte

Er zijn de afgelopen maanden heel wat AirPower-alternatieven gepresenteerd. Meestal waren het simpele matten met meerdere oplaadpunten, die qua ambitie niet in de buurt kwamen van Apple. Er was nog geen fabrikant die het aandurfde om een oplaadmat te maken met meerdere spoelen, waarbij het niet uit maakt hoe je je iPhone erop legt. HardCider Labs beloofde met de SliceCharge Pro wel iets soortgelijks te kunnen leveren en heeft dat nu gedaan. Wat Apple niet lukte, lukt HardCider wel: het plaatsen van oplaadspoelen boven elkaar. Zonder dat de boel oververhit raakt. Maar werkt het ook even moeiteloos? We hebben het uitgebreid voor je getest in deze review van de SliceCharge Pro.


Review: Roy Habets, foto’s: HardCider Labs. De SliceCharge Pro voor deze review is aangeschaft door de reviewer. Niet alle producten die we op de iCulture-redactie testen krijgen een uitgebreide bespreking. Voor hoesjes, kabels en andere accessoires hebben we de beknoptere ‘iCulture bekijkt’ reviews.

HardCider SliceCharge Pro

SliceCharge Pro in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de oplaadmat:

 • Geschikt voor voor draadloos opladen tot 7,5W voor iPhone 8 en nieuwer.
 • Ook bruikbaar voor draadloos opladen tot 10W voor alle andere toestelen die Qi-opladen ondersteunen.
 • Heeft meerdere overlappende spiralen zodat je je toestel overal kan neerleggen om op te laden.
 • Geschikt voor het opladen van de AirPods 2 met draadloze oplaadcase.
 • Voorzien van een MFI-certified Apple Watch-lader voor Apple Watch 1/2/3/4.
 • Uitgerust met een 30W USB-C Power Delivery-adapter.
 • Prijs: $139 via de website van HardCider Labs.

Design van de SliceCharge Pro

De oplader is te krijgen in drie uitvoeringen: met grijs, blauw of wit textiel om de lader. De oplaadmat voelt zacht aan en is netjes afgewerkt. Daarnaast is er een mogelijkheid om een extra standaard te bestellen, zodat je je toestellen rechtop kunt zetten tijdens het laden. In de doos zit verder een oplader inclusief een adapter voor een Nederlands stopcontact.

De mat heeft een ingebouwde Apple Watch-lader. De witte puck daarvan wordt geleverd door OPSO en is MFi-gecertificeerd.

HardCider SliceCharge Pro Stand

SliceCharge Pro in gebruik

De SliceCharge Pro werkt met zes overlappende oplaadspoelen die ervoor zorgen dat je toestel niet op een vaste plek hoeft te liggen tijdens het opladen. Daarmee heeft HardCider Labs een oplaadmat gemaakt die de beloftes waarmaakt die Apple anderhalf jaar na de aankondiging niet kon inlossen. Maar is dat ook zo?

In de praktijk blijkt het erg goed te werken. Ongeacht op welke plek en in welke richting we de iPhone of AirPods-case neerleggen op de SliceCharge Pro, het opladen start direct. De Apple Watch-lader heeft door de uitsparing wel een vaste plek gekregen, maar deze is in hoogte verstelbaar zodat je de horloge met ieder type bandje kunt gebruiken. Dit is een pluspunt ten opzichte van de AirPower en de oplaadmatten van andere concurrenten.

HardCider SliceCharge Pro

Apple besloot naar verluidt niet verder te gaan met de AirPower, omdat deze door de gebruikte techniek te warm zou worden. De SliceCharge Pro wordt ook warm, maar de temperatuur blijft binnen de perken waardoor er geen gevaar optreedt tijdens het gebruik. De warmte is een bijproduct van het draadloze opladen, dus dat is moeilijk te vermijden.

SliceCharge Pro: ook handig op reis

De meeste gebruikers zullen hun iPhone en andere draadloos oplaadbare producten naast hun bed of op hun bureau opladen. De SliceCharge Pro kan echter ook een ideale reisoplader te zijn. De oplaadmat is niet te groot, erg plat en voorzien van een 30W USB-C lader. Dat scheelt weer een aantal kabels in de tas of in je koffer en natuurlijk de zoektocht naar meerdere stopcontacten in je hotelkamer.

Score

9

HardCider Labs SliceCharge Pro

HardCider Labs SliceCharge Pro

$139

Voordelen +

 • Drie apparaten tegelijk opladen
 • Netjes afgewerkt
 • Laadt op maximale snelheid op
 • Compact en ruimtebesparend

Nadelen -

 • Niet zo snel als laden met een kabel

Conclusie SliceCharge Pro review

Als je in bezit bent van een iPhone 8 of nieuwer, een Apple Watch en misschien ook nog een setje AirPods 2 met draadloze oplaadcase, dan zit je goed met de SliceCharge Pro. Je kunt al je producten opladen op de oplaadmat, die er ook nog eens prima uitziet.

Zijn er nog nadelen te melden? Dat heeft met verwachtingen te maken. Ben je gewend geraakt aan snelladen via een USB-C-naar-Lightning-kabel, dan valt de oplaadsnelheid via de SliceCharge Pro wel wat tegen maar dat is met alle draadloze oplaadmatten zo.

De SliceCharge Pro is verkrijgbaar via de website van HardCider Labs.