ZAGG Invisibleshield

iCulture bekijkt: ZAGG InvisibleShield screenprotector voor Apple Watch

Een glazen screenprotector voor je Apple Watch, die het hele scherm bedekt. Is dat een aanrader? We zijn met de ZAGG InvisibleShield Glass Curve Elite screenprotector aan de slag gegaan en vertellen hier over onze ervaringen.

ZAGG InvisibleShield Glass Curve Elite: een screenprotector van glas

Omdat ik wat krasjes op het scherm zag verschijnen, leek het me een goed idee om mijn Apple Watch voortaan wat beter te beschermen. Maar ja, een gewone ‘sticker’ op het scherm ziet er al snel lelijk uit. Het moest een ‘curved’ uitvoering zijn, eentje die meebuigt langs de randen zodat je er niets van ziet. En liefst ook eentje van glas, met een goede impact-bescherming tegen stoten. Als je geen risico wilt nemen en de voorkeur geeft aan een bekend merk, dan zijn de Belkin ScreenForce UltraCurve (30 euro) en de ZAGG InvisibleShield Glass Curve Elite screenprotector (ook 30 euro) de meest voor de hand liggende keuzes. Ik heb de laatstgenoemde getest in combinatie met mijn 42mm Apple Watch Series 3, maar ze zijn er ook voor andere generaties en formaten.

ZAGG InvisibleShield in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Zagg InvisibleShield:

 • Verkrijgbaar voor alle Apple Watch-modellen
 • Belooft ‘extreme impact- en krasbescherming’
 • Gemaakt van glas
 • Afgeronde hoeken, waardoor je scherm volledig is bedekt
 • Prijs: 30 euro bij bol.com

Niet alle producten die we op de iCulture-redactie testen krijgen een uitgebreide bespreking. Voor hoesjes, kabels en andere accessoires hebben we de beknoptere ‘iCulture bekijkt’ reviews. De ZAGG InvisibleShield Glass Curve Elite screenprotector is beschikbaar gesteld door ZAGG.

Als je geen haast hebt kun je dergelijke screenprotectors ook voor een habbekrats kopen. Maar ik wilde meteen een oplossing voor mijn probleem en wilde ook niet twijfelen of de kwaliteit wel goed zou zijn. ZAGG maakt er dan ook geen half werk van om je scherm goed schoon te maken: je krijgt een alcoholdoekje, een poetsdoekje en een zelfklevende sticker meegeleverd, die je achtereenvolgens moet gebruiken.

Zagg Invisibleshield screenprotector review

Die sticker is bedoeld om de laatste stofjes en haartjes te verwijderen, maar bleek in mijn geval ook een ongewenst bij-effect te hebben. Omdat je heel veel trekkracht op het scherm uitoefent, kan het scherm los komen te zitten. Dit zal vooral gebeuren bij Apple Watches waarvan de lijmlaag rondom het scherm niet meer zo goed is. Helaas kwam ik pas de volgende dag erachter dat ik met het plaatsen van de screenprotector ook meteen het scherm had losgetrokken.

Zagg Invisibleshield na het opplakken

Iets anders wat me opviel, is dat er na het plakken van de screenprotector nog best wat luchtbellen onder de screenprotector zaten, terwijl ik er toch supergeconcentreerd en in een schone omgeving aan had zitten werken. Ik was bang dat alles was mislukt en dat ik net zo goed de screenprotector er weer vanaf kon halen. Maar: geen paniek. Na een dag of twee waren de luchtbellen kleiner geworden en na drie dagen waren ze helemaal weg. Het ziet er nu perfect uit. Behalve dan, dat ik nu een extra hoesje rondom mijn Apple Watch moet dragen, om te voorkomen dat het scherm er steeds uit valt.

ZAGG InvisibleShiels tijdens het plakken
Linksonder zie je de sticker die je van het scherm moet trekken.

ZAGG levert een oranje houder mee, waarmee je de screenprotector precies goed kunt uitlijnen. En dat is fijn, want zonder hulp is het een erg secuur werkje om dit precies goed te krijgen. Na het opplakken haal je de oranje houder er weer af. Alles uit de verpakking kun je vervolgens weggooien, behalve natuurlijk de screenprotector zelf. Hoe gemakkelijk die er weer af gaat, is nog even de vraag. Ik heb geprobeerd om ‘m na het testen weer te verwijderen, maar heb dat uiteindelijk toch niet gedaan. Het ging nogal lastig en ik wilde mijn loszittende scherm niet nog meer forceren.

Zagg InvisibleShield

Hou er daarom rekening mee dat je deze screenprotector waarschijnlijk maar éénmalig aanbrengt en dat je oppast met het gebruik van de zelfklevende sticker. Die heeft een zodanige kleefkracht dat je het beste je scherm stevig kunt aandrukken tijdens het eraf trekken. Na een aantal dagen gebruik heb ik nog geen krasjes op de screenprotector kunnen ontdekken.

Score

8

ZAGG InvisibleShield

ZAGG InvisibleShield

€29,95

Voordelen +

 • Onopvallend zodra de luchtbellen weg zijn
 • Handig plakhulpje meegeleverd, zodat de screenprotector goed wordt uitgelijnd
 • Drie poetsmiddelen meegeleverd om je scherm stofvrij te krijgen
 • Beschermt je Apple Watch-scherm ook van de zijkanten
 • Mijn scherm ziet er weer krasvrij uit

Nadelen -

 • Mijn scherm zit nu los 🙁
 • Heeft aanvankelijk nog wel last van luchtbellen

Conclusie ZAGG InvisibleShield voor Apple Watch review

De ZAGG InvisibleShield Glass Curve Elite screenprotector doet in ieder geval wat ‘ie belooft: hij is onzichtbaar en hij beschermt je Apple Watch goed. Alleen heb ik wel klachten over het aanbrengen: ZAGG zou moeten waarschuwen dat je aanvankelijk nog vrij grote luchtbellen te zien kunt krijgen, maar dat die langzamerhand verdwijnen. Ook zou de sticker wat mij betreft achterwege kunnen blijven: dat leidt alleen maar tot extra schade. De fabrikant geeft wel garantie als je Apple Watch door stoten toch kapot gaat, maar die garantie geldt niet voor loszittende schermen door de te sterke trekkracht van een sticker. Hou dan ook je hoofd erbij als je deze screenprotector aanbrengt. Daarna heb je er geen omkijken meer naar.

ZAGG InvisibleShield voor Apple Watch kopen

Er zijn verschillende formaten en uitvoeringen van deze ‘curved’ screenprotector. De ZAGG InvisibleShield Glass Curve Elite die wij hebben getest is onder andere verkrijgbaar bij:

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch