Mujjo hoesje voor iPhone 7 Plus

Review: Mujjo Leather Wallet Case voor iPhone 7, stijlvol met wat scherpe kantjes

Review van de Mujjo Leather Wallet Case voor iPhone 7, een lederen hoes met opbergvak voor pasjes. We vergelijken deze hoes met de lederen hoesjes van Apple zelf.

Kortgeleden bespraken we de Mujjo Carry-On Folio Sleeve, een stevige hoes voor de 12-inch MacBook. Zoek je een bijpassend hoesje voor je iPhone, dan kun je ook bij Mujjo terecht. Wij testten de Mujjo Leather Wallet Case voor de iPhone 7 (Plus), die momenteel in pre-order te bestellen is en vanaf 11 oktober wordt geleverd.


Er passen 2 tot 3 pasjes in het Mujjo-hoesje

Score

8.4

Mujjo Leather Wallet Case for iPhone 7 Plus

Mujjo Leather Wallet Case for iPhone 7 Plus

€49,90

Voordelen +

  • Topkwaliteit van mooi materiaal
  • Vertoont geen vlekken na langdurig gebruik
  • Ruimte voor 2 tot 3 pasjes

Nadelen -

  • Randen van kunststof frame zijn wat scherp
  • Beperkte kleurkeuze

Mujjo Leather Wallet Case

Ik zocht een hoesje dat niet alleen bij mijn MacBook-hoes past, maar waarin ook ruimte is voor essentiële pasjes. Een pinpas en OV-kaart, veel meer heb ik tegenwoordig niet meer nodig. Als Apple ooit Apple Pay beschikbaar gaat stellen in Nederland, kan ik zelfs de pinpas thuislaten. Mujjo’s Leather Wallet Case heeft een vakje dat schuin geplaatst is op de achterkant (80 graden) waarin volgens de fabrikant ruimte is voor 2 of 3 pasjes. Ik gebruikte twee pasjes zonder reliëf (dus geen creditcards) en merkte dat het met twee pasjes perfect past. Als het vakje door gebruik wat wordt uitgerekt is er misschien ruimte voor drie pasjes. Maar voorlopig heb ik aan deze twee voldoende.

Mujjo heeft nog meer uitvoeringen van deze hoesjes: zonder vakjes, met een verticaal vakje in twee varianten of met een schuin geplaatst vakje, zoals het model dat we in deze review bespreken. De prijzen variëren van €39,90 tot €49,90 en dat is best acceptabel als je bedenkt dat Mujjo zich op het topsegment van de markt richt. Qua prijs zitten deze hoesjes op hetzelfde niveau als Sena, maar de kwaliteit is vaak iets beter. Bovendien houdt Mujjo vast aan een herkenbaar design: je herkent de hoesjes moeiteloos vanwege de kleur (zwart, lichtbruin, sommige ook in grijs) en het design. Wil je iets exclusievers dat er nog wel stijlvol uitziet (dus geen glittersteentjes), dan kun je terecht bij het Argentijnse Vaja waar de prijzen oplopen naar $150.

Beide hoesjes maken je iPhone nauwelijks dikker

Verschil met Apple’s Leather Case
Ik heb ook de nieuwe Leather Case van Apple voor de iPhone 7 Plus en ik merkte meteen een paar verschillen. Het leer van Apple is zachter afgewerkt en de hoes ligt ook iets prettiger in de hand omdat alles afgerond en zacht is. Dat heeft twee redenen. Ten eerste voelt het leer dat Apple iets fluweelzachter aan, alsof er een beschermende oliën in zijn gesmeerd. Bij Mujjo is het leer ook van topkwaliteit, maar het glanst iets minder en voelt ook iets minder knuffelzacht aan.

Het tweede punt is dat Apple het kunststof frame helemaal met leer heeft bekleed, zodat je alleen leer voelt als je de case vasthoudt. bij Mujjo is dat niet het geval: daar is het polycarbonaat frame nog grotendeels zichtbaar rondom het scherm. Dat frame heeft nogal scherpe randjes en dat gaf de eerste dagen wat rode plekken bij het vasthouden. Veel Plus-gebruikers laten hun iPhone rusten op hun pink en je zult merken dat deze case wat in je vinger snijdt. Het klinkt wat gek om te zeggen, maar ik merkte dat mijn pink na twee weken wat eelt heeft gekregen op de plek waarop de iPhone rust en wat ongevoeliger geworden is op die plek, waardoor ik er geen last meer van heb. Maar ik had liever gezien dat Mujjo de hele case met leer had bekleed.

mujjo-hoesje-stiksel

Er is nog een ander verschil: bij Apple’s lederen case zit het leer er zo strak omheen, dat je nauwelijks nog ziet dat het een natuurproduct is. Mujjo’s case heeft in de hoekpunten nog wel plooitjes, zodat je wat meer de indruk hebt dat het materiaal afkomstig is van een koe, niet een wandelende hoesjesfabriek. Hou je van de oneffenheden en onvolmaaktheden van natuurlijk leer, dan ben je bij beide fabrikanten aan het verkeerde adres, want elke hoes ziet er exact hetzelfde uit. Wel merkte ik dat het Apple-hoesje iets sneller krasjes van nagels vertoond, terwijl de Mujjo-hoes door het mattere materiaal geen last daarvan heeft. Kies je bij Mujjo voor de kleur zwart, dan heb je bovendien geen last van verkleuring door gebruik. Bij het Apple-hoesje kies ik altijd voor een donkere kleur, omdat het er bij lichte kleuren al snel vies uit gaat zien. Zelfs de donkerblauwe cases worden na verloop van tijd wat smoezelig. Beide cases geven gelukkig niet af op kleding.

Mujjo-hoesje binnenkant

De binnenkant is bij de Mujjo-hoes gemaakt van een suede-achtig materiaal, dat er een tikje goedkoper uitziet dan dat van Apple. Ook heeft het Mujjo-hoesje aan de bovenkant een uitsnede, waarvan me eigenlijk onduidelijk is waarom dat is. Misschien om de hoes symmetrisch te houden ten opzichte van de onderkant, waar een uitsnede nodig is voor de Lightning-poort en speakers? Of misschien is het bedoeld om de iPhone gemakkelijk op te kunnen pakken als deze met het scherm naar beneden op tafel ligt?

De Mujjo-hoes heeft ook een uitsnede voor de knoppen aan de zijkant, terwijl Apple tegenwoordig voor geïntegreerde metalen knoppen kiest. Overigens is Apple’s hoesje €10 duurder en is de prijs van Mujjo (€49,90 voor het geteste model) eigenlijk best redelijk. Tenminste, als je een kwaliteitsproduct zoekt, want voor €3 kun je tegenwoordig ook hoesjes vinden.

De Apple-hoes is aan de bovenkant gesloten, maar die van Mujjo is om onduidelijke redenen open

De iPhone past met Mujjo-case in de Belkin-dock, de TwelveSouth HiRise en Apple’s eigen aluminium dock. Je hoeft deze hoes er niet meer vanaf te halen. Wat bescherming betreft steken de randjes ook bij deze case iets voorbij het glas van de iPhone. Bij de Apple-hoezen (waar ik de afgelopen drie jaar mee heb gelopen) heeft die rand me al menigmaal een gebroken scherm bespaard. Laatst liet ik mijn iPhone nog met een knal vallen op de stenen vloer van een supermarkt en was er tot mijn opluchting geen schade. Dat is ook de reden waarom ik een hoesje gebruik.

Mujjo-hoesje van de zijkant

Ik weet dat het veel mooier is om je iPhone ‘naakt’ te gebruiken zodat je de mooie, nieuwe matzwarte achterkant kunt blijven zien. Maar het is verstandiger om er toch wat bescherming omheen te doen. Met als pluspunt dat ik nu altijd mijn twee meestgebruikte pasjes bij de hand heb. Geen gefrutsel meer bij het uitchecken in het openbaar vervoer: even de hoes tegen de scanner houden en ik ben klaar. Door de case heb ik ook meer grip op het toestel. Bijkomend voordeel is dat de camerabult opeens geen probleem meer is; de case is dikker dan de bult.

Conclusie Mujjo Leather Wallet Case review

In deze review ben ik best kritisch geweest op de Leather Wallet Case van Mujjo, door telkens de vergelijking met Apple te maken. Feit is dat deze Mujjo Wallet Case een strakke en compacte hoes is voor mensen die ook wat pasjes mee willen nemen. Door de pasjes aan de achterkant is deze hoes een tikje dikker dan Apple’s eigen case. Maar er staan ook aardig wat pluspunten tegenover. Zo veroudert deze case veel minder snel en krijg je niet de smoezelige vlekken waar Apple’s cases zo berucht om zijn. Dat betekent ook dat je niet het ‘verouderde’ effect krijgt wat sommige mensen zo waarderen aan leer. Na twee weken intensief gebruik ziet mijn Mujjo-case er nog als nieuw uit, zeker als je net als ik voor de zwarte variant kiest. Deze hoezen gaan langer mee dan je iPhone.

Mijn pink heeft zich ondertussen ook aangepast aan de scherpere randjes van deze case. Als ik iets zou veranderen, dan is het wel dat het gehele polycarbonaat frame wordt bekleed met leer, zodat je niet langer het plastic voelt. Dat zou de cases een nog luxer gevoel geven. De harde uitsnedes herinneren je telkens eraan dat deze case eigenlijk grotendeels van kunststof is gemaakt en de vele uitsnedes benadrukken nog eens extra dat het een hardcase bekleed met leer is.

Mijn perfecte iPhone-hoes zou een combinatie zijn van Apple’s zachtere en strakkere hoes, die veel minder uitsnedes heeft, maar dan wel met het opbergvakje van Mujjo.

Mujjo-hoesje met verpakking

Verkrijgbaarheid Mujjo Leather Wallet Case voor iPhone 7

De hoesjes van Mujjo zijn verkrijgbaar bij diverse webwinkels, waaronder Coolblue. Wil je de iPhone 7-modellen snel hebben, dan kun je beter rechtstreeks bestellen bij Mujjo zelf, want alleen daar zijn de nieuwe modellen al in pre-order te vinden. Voor alle eerdere modellen van de iPhone heeft Mujjo soortgelijke hoezen in het assortiment.

De foto’s in deze review zijn gemaakt met de iPhone 7 Plus, dus niet met een professionele camera. De hoes voor deze review werd beschikbaar gesteld door Mujjo.

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7