Reacties voor: Duracell Smart Power myGrid: oplaadmat voor iPhone, iPod touch en andere gadgets (review)

Review van de Duracell myGrid, een oplaadmat voor de iPhone en andere apparaten. Je krijgt er hoesjes voor de iPhone 3G/3GS en twee Blackberry's bij.
34 reacties
 1. Dat ziet er inderdaad heel slim uit! 😀

  Antwoord

 2. Erg lelijke hoesjes als je het mij vraagt.
  Verder ziet het er grappig uit maar niks voor mij.

  Antwoord

 3. leuk 🙂

  Antwoord

 4. Ziet er handig uit. Maar lijkt me een aanslag op je batterij? Steeds een beetje opladen En 80 euro zou ik er niet voor over hebben.

  Antwoord

 5. Vrij veel geld voor zo’n oplader.
  Ik vind het geen moeite om een kabeltje te gebruiken hoor.

  Antwoord

 6. Dit blijft in mijn ogrn waardeloos zolang de draadloos opladen feature niet geintegreerd is in je telefoon.

  Antwoord

 7. ik vind dit soort laders echt nutteloos. Nog maar een gadget bij op de bureau en een stekker in het stopcontact.
  Nee bedankt. Dan liever het gewone USB erin en in de PC, die toch altijd aanstaat, pluggen.

  Antwoord

 8. Doe mij maar een dock + los kabeltje met usb lader.

  1. goedkoper
  2. geen afgrijselijk hoesje
  3. geen dikke bobbel op je telefoon
  4. hij past in 1x in mijn carkit
  5. hij synced niet automatisch met iTunes
  6. als je m dan aan iTunes wil hangen moet je eerst dat hoesje er af pielen
  7. je kan m niet gebruiken tijdens t opladen.. nouja moeilijk.

  Ik snap de voordelen van zoiets echt niet.. nouja.. t idee is handig.. maar de uitvoering niet.

  Ben alleen wel benieuwd hoe jullie op een 8 gekomen zijn..

  Antwoord

 9. Ik gebruik al bijna 2 jaar de idapt voor 2 iphones en micro of mini USB apparaten. Werkt perfect en nieuwe stekkersoorten kosten 8 dollar online.

  http://www.mp3shop.nl/product/55791/idapt-i3-multi-charger-laadstation.html

  Oh ja, ik heb geen banden met de mp3shop maar dit was de eerste link die ik tegen kwam.

  Antwoord

 10. Duidelijke en uitgebreide review. Maar ook ik begrijp de “hype” niet zo. Dit is gewoon een slim bedacht manier om contactpunten op het hoesje te positioneren. Ze staan in een driehoeksvorm op dusdanige afstand dat er in elke willekeurige positie altijd minstens 1 pennetje contact maakt met een strip met en eentje met een strip met –

  Ik zie dus in de praktijk weinig verschil met het plaatsen in een dock.

  Maar hopelijk is dit een aanleiding voor fabrikanten om hier een soort standaard van te maken. Als iedereen zo’n driehoeks-configuratie op het toestel maakt en er worden afspraken gemaakt over de afstand tussen de strips dan zou dit wel een mooie universele lader kunnen worden. Vervolgens kunnen ze kleine en grotere “matten” op de markt zetten afhankelijk van het aantal apparaten dat je erop wilt leggen.

  Antwoord

 11. Lijkt me een uitkomst!

  Antwoord

 12. Nu weet ik dat ze op dit moment bij Bart Smit een inductie lader verkopen voor de DS ook met hoesje.Zou deze misschien ook geschikt kunnen zijn voor de iPhone?

  Antwoord

 13. Mijn oplaadstekkertjes en juice packs doen het prima. Ik zie de toegevoegde waarde niet.

  Antwoord

 14. Ha handige bureaulader, die daarnaast ook nog als reserve accu dienst kan doen. Ook lekker practisch, want mijn telefoon kan ik daarna gewoon in mijn TomTom houder proppen zonder eerst met een Hoesje te hoeven pielen.

  Zodra er een oplaadmat op de markt komt die zonder hoesjes werkt, is het voor mij pas een overweging deze aan te schaffen.

  Antwoord

 15. Nee dit is volslagen onzin voor een hoop geld.
  Het hoesje past niet, de Dock-connector is niet meer normaal bereikbaar, dus syncen en laden moet altijd apart gebeuren.
  En in de auto kun je dus eerst je iPhone uit zijn hoesje gaan pielen.

  Antwoord

 16. Kansloos,duur,lelijk en onhandig,hooguit leuk om zaklampen te laden in de kelder. Wat gebeurt er trouwens als je een sleutelbos of mtalen pen op dat matje mikt?

  Antwoord

 17. Ik kan me herinneren dat het vroeger slecht voor de batterij van je mobiel was (in het 3310-tijdperk althans) om hem op te laden als hij niet helemaal leeg was. Is dat eigenlijk nog steeds zo met de huidige batterijen? Mijn iPod Touch bijvoorbeeld laad ik regelmatig bij als hij nog lang niet leeg is.

  Antwoord

 18. Dit is echt een overbodige gadget naar mijn mening, hoe moeilijk is het om je iPhone gewoon in een dock te zetten of gewoon met een kabel aan te sluiten. Ben je meteen van dat lelijke hoesje af. Ook is het nogal overbodig om zo’n (in verhouding tot een dock) enorm apparaat op je bureau te zetten. Komt nog eens bij dat het eigenlijk helemaal niet draadloos is aangezien er toch een kabel in het stopcontact zal moeten. Non-gadget dus.

  Antwoord

 19. @bongo: Nee.. helemaal ontladen is zeer slecht.. Nouja.. zeer slecht.. constant volledig ontladen verkort de levensduur met 50%, maar dat is dan ook als het constant gebeurt.

  Sommige batterijen mag je zelfs helemaal niet volledig ontladen, zoals LiPo accu’s… Deze worden daardoor heel onstabiel en kunnen dan “ontploffen”. Gelukkig gebruikt Apple een veiliger soort Lithium accu waarbij dit probleem niet voorkomt.. behalve als je hem volgeladen doorprikt.

  Antwoord

 20. Lijkt me wel tof, jammer van het hoesje alleen.

  Antwoord

 21. Nee dank je, opladen via gewone oplader is veel makkelijker en neemt ook geen ruimte in beslag. Onding.

  Antwoord

 22. De powermat is gewoon te koop bij de belcompany. Deze werkt wel volledig draadloos 🙂

  Antwoord

 23. Dit is het nog niet helemaal zo te zien aan de extra hulpstukken. Wacht wel tot Apple met zoiets komt. Een dock zonder connector ofzo. Prima alternatief met een soort van electromagnetisme.

  Antwoord

 24. Origineel geplaatst door Jasper
  @bongo: Nee.. helemaal ontladen is zeer slecht.. Nouja.. zeer slecht.. constant volledig ontladen verkort de levensduur met 50%, maar dat is dan ook als het constant gebeurt. Sommige batterijen mag je zelfs helemaal niet volledig ontladen, zoals LiPo accu’s… Deze worden daardoor heel onstabiel en kunnen dan “ontploffen”. Gelukkig gebruikt Apple een veiliger soort Lithium accu waarbij dit probleem niet voorkomt.. behalve als je hem volgeladen doorprikt.

  Niet volledig waar, het hangt af per batterijsoort. Sommige verbeteren na volledig leeglopen en andere verbeteren des te meer je oplaadt. Nu uit ervaring bij apple, geen een van de twee 😀

  Antwoord

 25. Als je nou aan die myGrid likt, sta je dan onder stroom?

  Antwoord

 26. Soort nep-gadget. Het lijkt heel stoer maar is eigenlijk niks. Electronisch/technisch gezien in ieder geval. En dan 80 euro…. Pfff… Mijn tandenborstel van 10 euro laadt intelligenter op, zonder zichtbare contactpunten en waterdicht. Komop Duracel, dit kan vast sjieker.

  Antwoord

 27. Hebben hebben hebben

  Antwoord

 28. Dus iPhoneclub heeft ook al een iPhone 4 in huis? Gaaf, zit nog steeds te wachten op een officiele aankondiging in Nederland

  Antwoord

 29. @//:

  Umm.. Voor geen enkele accu is het goed dat ze geheel ontladen worden;)

  En het is wel degelijk slecht je accu constant volledig te ontladen want de levensduur halveert dan.. Getest met een computer lader waar om de zoveel ladingen een grafiek werdt gemaakt.. Daaruit bleek ook dat na 1000 ladingen de batterijen nog 2/3 van hun originele lading hadden en na die 1000 ladingen ging de capaciteit steeds sneller omlaag.

  En verbeteren als je ze volledig oplaad? Ben benieuwd welke..

  Antwoord

 30. Spuuglelijk hoesje alleen. Voordat mijn iphone daarin zit, had ik hem ook al in m’n dock kunnen zetten.

  Antwoord

 31. @Sasf:

  ben het daar me eens je doet dit omdat je lui bent om hem in de lader te steken maar door dat onhandige case heb je er extra veel werk bij

  neem een battery case, dat heeft zo veel meer voordelen en samen heirmee kun je het niet gebruiken

  mijn tip powerslider
  weet niet of die nog te krijgen is maar beeter bestaat niet

  Antwoord

 32. @Frank van Manen:

  gaat niet gebeuren omdat apple ondertekent heeft dat ze nog aleen maar opladers met usb uitgang produceren

  Antwoord

 33. Origineel geplaatst door Kevin
  Ziet er handig uit. Maar lijkt me een aanslag op je batterij? Steeds een beetje opladen En 80 euro zou ik er niet voor over hebben.

  Juist beter voor de batterij.. batterijen worden juist slechter als ze een tijd leeg zijn. Chemisch gezien maakt het niet uit dat het vaak een beetje word opgeladen.

  Antwoord

 34. Dit is nou precies het idee wat ik een jaar geleden aan Philips doorgegeven heb. Maar die hadden daar zo geen interesse in, dat ik niet eens een reactie van ze heb mogen ontvangen…
  Toch blij dat het idee op de markt komt!

  Antwoord

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.